Како се спасуваат луѓето кои се надвор од Црквата?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Тоа е целта на дискусијата.Зарем сакате да ве лажеме?
Кога ти признаваш дека тие почнале да те убедуваат,тогаш се гледа дека имаш причини да размислиш дали си во право.
А доколку ја гледаш дискусијата како навреда,морам да ти кажам до тебе е тоа.

Цркавата e контролирана од вашиот "господ",затоа ни стои тезата.
Како што јас тебе не можам да те убедам дека постои.. така ни ти, без разлика колку да ми зборуваш не можеш да ми докажеш дека не постои.. затоа што не можеш да го сватиш чуството кое јас го имам додека јас во моите мисли му се обраќам на мојот Бог.. без разлика каде сум.. дали сум сама или со луѓе... дали ми се случило нешто добро или сум поминала нешто лошо. Постојано е тој со мене и постојано е во моето срце... и ни ти нити било кој не може да го смени тоа..

навреда е затоа што се шегуваш со нешто толку сериозно за мене.. можеби за тебе не е па не си го сватил тоа така.. во ред.. нема врска.. поминало

луѓето кои се во црквата не се божји пратеници и не и служат на црквата.. затоа дел од верниците не се слагаат со тоа што го прави црквата.. тоест луѓето кои ја преставуваат. Затоа беше и мојот првичен коментар дека не се слагам со таквото нивно однесување и со тоа продавање лопати на лицитација или измачување на луѓе со цел одвикнување од дрога... нити зимањето пари од народот за погреби, свадби, крштенки, слави и уште што не. Поповите треба да бидат скромни луѓе кои ќе помагаат на народот и ќе проповедаат љубов и почитување... а не насилство и омраза како што гледаме . Тоа што кажав дека се идиоти таквите луѓе мислам дека за нив тоа е комплимент затоа што не знам со каков друг погрден збор да ги наречам а притоа да не ги навредам... не знам како некои ме разбраа за тоа а верувам дека не ме разбрале како што треба...
за да верувам во мојот Бог и да бидам верник јас треба да ги следам 10те божји заповеди и Бог да биде постојано со мене.. а не да му се молам само кога ми треба нешто или кога одам во црква... како што многумина мислат.
Не ме прави мене верник одењето в црква.. може човек да оди и по 3 пати дневно а да не верува.. односно да оди секогаш со сомнеж..кога ќе почне да се моли да си вика .. шо уствари правам јас?.. дали навистина ме слуша?..

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
Ne custvuvam takva potreba da se izjasnuvam,niti da ubeduvam nitu pak da dokazam...:sneaky:

izvini.

T

Tetro

Гостин
Ne custvuvam takva potreba da se izjasnuvam,niti da ubeduvam nitu pak da dokazam...:sneaky:

izvini.
Во тој случај, што бараш тука?
Не, извини ти, пошто лупаш на празно. :)

Темата "Како се спасуваат луѓето надвор од Црквата", загуби смисла одамна. И не само оваа тема, цел подфорум загуби смисла. На постоечките форумџии повремено се додаваат неколку нови, кои се поретко ги има, па и за жал се многу помалку начитани. Госпо` да ни е напомош.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
trpenie - spasenie...

ete ti odgovor na prasanjet sto e postaveno kako naslov?
Dali sega jas lupam na prazno?

ili..."Koj ke istrae do kraj toj ke bide spasen...:sneaky:

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
Како што јас тебе не можам да те убедам дека постои.. така ни ти, без разлика колку да ми зборуваш не можеш да ми докажеш дека не постои.. затоа што не можеш да го сватиш чуството кое јас го имам додека јас во моите мисли му се обраќам на мојот Бог.. без разлика каде сум.. дали сум сама или со луѓе... дали ми се случило нешто добро или сум поминала нешто лошо. Постојано е тој со мене и постојано е во моето срце... и ни ти нити било кој не може да го смени тоа..

навреда е затоа што се шегуваш со нешто толку сериозно за мене.. можеби за тебе не е па не си го сватил тоа така.. во ред.. нема врска.. поминало

луѓето кои се во црквата не се божји пратеници и не и служат на црквата.. затоа дел од верниците не се слагаат со тоа што го прави црквата.. тоест луѓето кои ја преставуваат. Затоа беше и мојот првичен коментар дека не се слагам со таквото нивно однесување и со тоа продавање лопати на лицитација или измачување на луѓе со цел одвикнување од дрога... нити зимањето пари од народот за погреби, свадби, крштенки, слави и уште што не. Поповите треба да бидат скромни луѓе кои ќе помагаат на народот и ќе проповедаат љубов и почитување... а не насилство и омраза како што гледаме . Тоа што кажав дека се идиоти таквите луѓе мислам дека за нив тоа е комплимент затоа што не знам со каков друг погрден збор да ги наречам а притоа да не ги навредам... не знам како некои ме разбраа за тоа а верувам дека не ме разбрале како што треба...
за да верувам во мојот Бог и да бидам верник јас треба да ги следам 10те божји заповеди и Бог да биде постојано со мене.. а не да му се молам само кога ми треба нешто или кога одам во црква... како што многумина мислат.
Не ме прави мене верник одењето в црква.. може човек да оди и по 3 пати дневно а да не верува.. односно да оди секогаш со сомнеж..кога ќе почне да се моли да си вика .. шо уствари правам јас?.. дали навистина ме слуша?..
Срцето служи за испумпување крв во телото.Јас не знам како да ти објаснам дека во срцето не можат да постојат емоции и чувства.
Како семоќниот господ дозволил неговите главни медиуми со луѓето да се расипат?Не му иде работата изгледа?
Тоа ти е исто како кога поставуваат громобрани на црквите,едноставно не се сигурни.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Срцето служи за испумпување крв во телото.Јас не знам како да ти објаснам дека во срцето не можат да постојат емоции и чувства.
Како семоќниот господ дозволил неговите главни медиуми со луѓето да се расипат?Не му иде работата изгледа?
Тоа ти е исто како кога поставуваат громобрани на црквите,едноставно не се сигурни.
ок.. очигледно не се разбираме.. или се сакаш да се разбереме.. нема проблем
а за последното... сето тоа е тест.. искушенија за да човекот го види и злото и да направи разлика... да види кој е божјиот пат а кој не..
тоа шо поповите грешат на вој свет... им следува казната на оној.. затоа шо нивниот грев е поголем од сите наши гревови шо ќе ги направиме..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
сето тоа е тест.. искушенија за да човекот го види и злото и да направи разлика... да види кој е божјиот пат а кој не..
А зошто?
Од една страна тврдите дека Бог е добрина и љубов и ги сака сите.
Од друга страна Бог ги искушува луѓето, ги надгледува од некаде нивните страдања за на крајот да го казни поголемиот дел од нив, само затоа што „не го виделе вистинскиот пат“

Чуму потребата од таков Бог? Од таков садист? И чуму му е нему оваа валкана игра, кога можел со својата семоќност да создаде свет без зло, среќни и задоволни битија од кои не мора да се крие и кои нема да имаат причина да се сомневаат во него? Или да не го сакаат.

Не постои Бог. Постои само потребата од Бог, и стравот.

Kajgana Shop

На врв Bottom