Nymphadora
Емоцинално незрело џубре
- Член од
- 2 февруари 2009
- Мислења
- 986
- Поени од реакции
- 1.672
Како што јас тебе не можам да те убедам дека постои.. така ни ти, без разлика колку да ми зборуваш не можеш да ми докажеш дека не постои.. затоа што не можеш да го сватиш чуството кое јас го имам додека јас во моите мисли му се обраќам на мојот Бог.. без разлика каде сум.. дали сум сама или со луѓе... дали ми се случило нешто добро или сум поминала нешто лошо. Постојано е тој со мене и постојано е во моето срце... и ни ти нити било кој не може да го смени тоа..Тоа е целта на дискусијата.Зарем сакате да ве лажеме?
Кога ти признаваш дека тие почнале да те убедуваат,тогаш се гледа дека имаш причини да размислиш дали си во право.
А доколку ја гледаш дискусијата како навреда,морам да ти кажам до тебе е тоа.
Цркавата e контролирана од вашиот "господ",затоа ни стои тезата.
навреда е затоа што се шегуваш со нешто толку сериозно за мене.. можеби за тебе не е па не си го сватил тоа така.. во ред.. нема врска.. поминало
луѓето кои се во црквата не се божји пратеници и не и служат на црквата.. затоа дел од верниците не се слагаат со тоа што го прави црквата.. тоест луѓето кои ја преставуваат. Затоа беше и мојот првичен коментар дека не се слагам со таквото нивно однесување и со тоа продавање лопати на лицитација или измачување на луѓе со цел одвикнување од дрога... нити зимањето пари од народот за погреби, свадби, крштенки, слави и уште што не. Поповите треба да бидат скромни луѓе кои ќе помагаат на народот и ќе проповедаат љубов и почитување... а не насилство и омраза како што гледаме . Тоа што кажав дека се идиоти таквите луѓе мислам дека за нив тоа е комплимент затоа што не знам со каков друг погрден збор да ги наречам а притоа да не ги навредам... не знам како некои ме разбраа за тоа а верувам дека не ме разбрале како што треба...
за да верувам во мојот Бог и да бидам верник јас треба да ги следам 10те божји заповеди и Бог да биде постојано со мене.. а не да му се молам само кога ми треба нешто или кога одам во црква... како што многумина мислат.
Не ме прави мене верник одењето в црква.. може човек да оди и по 3 пати дневно а да не верува.. односно да оди секогаш со сомнеж..кога ќе почне да се моли да си вика .. шо уствари правам јас?.. дали навистина ме слуша?..