Како природно се добиваат килограми?

• Креатор на темата Креатор на темата RIZTETO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сте љубезни да ми кажете дали постојат некои апчиња за здебелување природни или неприродни (само да не се штетни многу)? И ја треба да се здебелам 47 кила сум а висок 175.
Или ако знае некој попрецизно во неделата 1 килограм да се здебелам што треба да јадам т.е. каква храна? И да ми кажите, некој вели ако јадеш пополека се здебелуваш а некој ако јадеш брзо (мислам не лапни голтни ама да не се влечкаш). Ми требаат барем 10 до 15 килограми..

Побарај си протеини или уште поубо гејнер.А за храна ти треба рамнотежа меѓу протеини и јагленохидрати.Гледај да имаш месо,грав,ориз,јајца,компири,салати,риби и најважно гугл е полн со информации ако знајш англиски.

Како се здебелуе? :vozbud::pos2:
Па седнуеш у кафана со екипата,
за предигра лупнуете 5-6 пива,
па улетуе еден овал месо кој што наравски не ви стигнуе...
па ќе си нарачаш едно винце за со јадење...
и ќе продужите у друга кафана да локате жестоко.

После многукратно повторуење на истава комбинација у срок од еден месец...
ќе сфатиш дека имаш 5 кила плус и подочњаци ко пропаднат Дон на мафијата,ебате...
:toe:

Кој сака да качи некое килце му препорачувам да јаде по еден или два сендвича на ден ама не домашен туку тие од сендвичарите што ги прават и да не движи многу, за недела две ќе се поправи 100%. Јас така се поправив а сега ме мрзи да вежбам за да ослабнам, едвај 5 килограми спуштив...:toe::pos2::pos2:

Како да се здебелам?

Decki mn mi se bitni vasite soveti... Vaka... Imam 18 ipol skoro godini, visok sum 181 a imam 51 kg... ne deka mi smeta i mn patam ama bi mi bilo podobro koga bi bil malku podebel :D e sega ke recete jadi poveke... jadam ubavo, duri moze i poveke otkolku sto treba ama djabe... zdrav sum znaci ne e od nekoja bolest... da ne imate nekoi soveti? nekakov rezim ? :) fala odnapred :D

Не е све во исхраната ти моеш да јадеш по цел ден и резултати да нема освен да ти се прошири чкембето и коа ке си у години да се движиш како да имаш топка под маицата, пробај со теретана да ставиш маса некоја, не сум некој стручњак али бар така мислам

Сите луѓе што викаат дека јадат многу а не се дебелат уствари незнаат што е многу :)

Ако сакаш да се здебелиш следи ги овие неколку поремни во исхраната.

1. Секое сабајле кога ќе станеш почни го денот со среден оброк, но сепак доволен значи да не се прејадеш. Е сега што после оброкот? ќе купиш мед (природен се разбира, не од маркет) и ќе го комбинираш со колку што можеш повеќе микс од бадеми, лешници и фстаци. Алтернатива на ова се кикириките!

2. Навечер пред легнувње ќе јадеш бон жита чоколатца по 2 во комбинација со среден оброк повторно но после 30-на минути одкако ќе ги завршиш оброкот и чоколатцата ќе се повратиш пак на најмалце една полна рака бадеми, лешници,ореви или кикирики! со 1/2 големи лажици мед и млеко. Значи диетата на кратко се базира на 300 грама (најмалце, лешници бадеми ораси или нешто слично на ден, во комбинација со најмалце 3 големи лажици мед со млеко (не топло) на ова може да се додадат и по 1 кило банани на ден.

3. Следи го овој план на исхрана секој ден и ако за 1 месец не качиш најмалце 3/4 кила тогаш имаш (недај боже сериозни проблеми со метаболизмот) или пак бактерија во цревата.

Оваа диета е многу добра зашто ќе те здебели, без внесување на никвави штетни материи во организамот него здрави и потребни :)

Ма стрес, нервози и оп, дебел си!
Не ги прочитав претходните постови, па не знам дали некој ви препорачал, пивскиот квасец го отвора апетитот. Но не кај секој функционира како што треба.

Vo FALA VI MNOGU!... A vo zitarici spagja li korn fleks????

ne ne izvini loso si me razbral/a... tebe ti rekov fala mnogu... a na dr mesto procitav i zitarici ... pa da si prasam :D

Следи го она што го напишав, заеби житарици :)

Порверена работа ;)

Decki mn mi se bitni vasite soveti... Vaka... Imam 18 ipol skoro godini, visok sum 181 a imam 51 kg... ne deka mi smeta i mn patam ama bi mi bilo podobro koga bi bil malku podebel :D e sega ke recete jadi poveke... jadam ubavo, duri moze i poveke otkolku sto treba ama djabe... zdrav sum znaci ne e od nekoja bolest... da ne imate nekoi soveti? nekakov rezim ? :) fala odnapred :D

Купи си Wow акаунт :)

Дај да ти шитнам од салово мое, т.е не ти шиткам џабе ќе ти го дадам.
Другар, ако си од Скопје (и да не си кога ќе дојдеш у Скопје) посетувај ја почесто сендвичарана Седмица . :) И твојот проблем ќе биде решен . :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom