Како изгледате во очите на другите?

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Па многумина ме мислат за препотентна, а и таква слика оставам - со луѓе кои не сум многу блиска не можам да бидам опуштена.. :toe: Затоа и некогаш на нерви им одам :kesa: Меѓутоа откако убаво ќе ме запознаат уствари гледаат колку сум добра и фина..:pipi:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Што знам...Зависи.
Некогаш кога запознавам некој знам да бидам ужасно срамежлива,збор да не кажам и при тоа да помислат дека нешто ми фали,ама после првото,второто видување скроз се опуштам и дозволувам да покажам каква сум навистина.
Ми се има случено да ми пријде некој кој што пред брзо време сум го запознала и да ми каже кој е првиот впечаток што сум му го оставила и тоа е обично следново: “дигната до немај каде“ ама сфатиле дека воопшто не сум таква.
Јес да мора да има причина за тоа што го помислиле,ама незнам која е.:kesa:

А

Александра Д.

Гостин
Еднаш со неколку другари/ки од училиште седнавме во паркот и си кажувавме што кој мисли за секој од нас. Се сеќавам дека за мене кажаа дека сум личност која може да сослуша било кого, во било кое време, дека сум голема паничарка за некои работи и дека се плашам да не ме фати додека покажувам на другите(веќе не се плашам :pos2:).
Некогаш си мислам како ме гледаат, па како ме гледаат. На крај пак, не ми е важно, затоа што поважните личности во мојот живот ми го имаат кажано тоа.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Многупати на луѓето од прв поглед им делувам арогантно... Обично подоцна сфаќаат дека сум пресамоуверен, 2 работи помеѓу кои границата е навистина тенка. А да напоменам и дека ме сметаат за тотално забеган романтичар/фантазер...=)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Bas sinoka diskutirav so drustvoto kako me dozivuva nekoj od strana. Vidov deka na pocetok site mislat deka sum nekoja so si ja kreva cenata, so ne razgovara mnogu, so e teska za komunikacija, so na prva sredba mislis deka e tezok namkjor, ali posle koa ke se zblizam so nekoj onda sum nesto sprotivno od gorenavedenoto.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Садистичко, разгалено, недозреано копиле, на кое не му е гајле за никој.
Понекогаш се прашувам дали се во право...

S

SSS-Stolica

Гостин
Зависи за кого како...Тие што ме знаат добро ме знаат како искрен, чувствителен, и лојален...а тие што не ме знаат доволно ме гледаат како препотентен, дигнат многу, и сакаат да ме изгазат од маање...

M

Mussolini

Гостин
Ми имат кажено дека човек коо ке ме погледне за прв пат сум изгледал како личност на која едноставно не треба да и се верува... Работата оди до степен шо еден пат полиција коо ме застана цел ме претресе и на граничен премин ме имат истранувано... не знам зш така мислат за мене... :toe:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Кога ова би го пишувала пред 30 год . би рекла : Препотентна ,љутка ,на моменти агресивна , злопамтило , а длабоко во себе всушност бев најнесигурнната особа со многу малку самодоверба, секогаш мислев дека некој нешто ми замерува ,постојано се трудев да ги задоволам туѓите потреби ,зависна од туѓото мислење и не бев задоволна од животот.
Сега би рекле ,смирена ,секогаш спремна да сослуша и помогне . А всушност сега најповеќе си угодувам сама на себе ,помагам ако ми побараат помош и тоа ако тоа не ми наштети мене и не ми е веќе примарно туѓото мислење ако моите постапки се чесни и праведни.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.308
Мрзелив.

A настојувам да ме гледаат како арогантен, саркастичен и будала пред се. :pipi_dolgiocorap:

I

InF3cTeD

Гостин
не ме интересира како изгледам во очите на друг...на кој му се свиѓам нека ме гледа на кој не нека си врти главата

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Па мислам дека оставам впечаток како комуникативна личност. А се трудам да оставам впечаток на саркастичен дечко, ама незнам колку ми успева тоа.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Се помалку ме интересира како изгледам во очите на другите, а се поважно ми станува како изгледам во сопствените очи.

Затоа што, на крајот од краиштата, човек останува само со самиот себе и со сопствениот израз во огледало, и единствено е лошо кога истиот не може да го прифати. Се останато, се околу и сите други, се привремена придружба која заминува.

Kajgana Shop

На врв Bottom