Како го разбирате светот?

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Jas go razbiram svetot kako pole za kulturen natprevar megu narodite :pos:
Да, и мене ова ми падна на памет кога ја видов темава. :pos:
Светот, како борба секој ден за да ја почуствувам среќата. Ма живејте го животот, не ја барајте неговата смисла!

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
слично на Шекспир: Светот е бина, и секој човек има своја одредена улога на големиот театар!
Или како народните мудрости (овде и на други народи), дека е Училиште од кое додека си жив никогаш неможеш да го напуштиш:)
Улогата сами си ја бираме и не ни е одредена, и во најголем дел зависи од нас, барем според мене. :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Како фасцинантно но пред се опасно место за живеење...Каков и да е еден е и си го сакам:smir:

Чисто просторно-географски...
Не знам за другите планети и галаксии со уште повеќе планети таму некаде, ама нашава е беспоговорно - НАЈУБАВА.:smir:

(Ме мрзи сега за други аспекти како и што.....освен за најубавиот,природата)

Го замислувам секако, само не фотошоп-иран.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Kako bafcha za kulturen i intelektualen natrevar megju lugjeto.. Kako natprevar za bolje weapon of mass destruction..:денса:

Frank_White

Da ReaList
Член од
8 август 2008
Мислења
69
Поени од реакции
2
All bout the papers...Money rule the world
I jas ne sakam da e taka ama jebi ga, toa e :[

OOoo OFF TOPIC...Pain killer, brate me ubi so tie slikite da go ebam...Trebalo nekoj so pogolema rezolucija da staivis ;)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Улогата сами си ја бираме и не ни е одредена, и во најголем дел зависи од нас, барем според мене. :)
До некаде да! Ама во некои случаи вродената дарба можеда биде нешто што не сме го одбрале сами:)

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Јас светот не го разбирам а не се ни трудам ... Али сигурен сум дека и тој исто така не ме разбира .

Никогаш не ми била идеата да го разбирам светот ... Ваљда сум минималист па ме интересираат само оние елементи од него кои се дирекно поврзани со мене ... Останатото е неважно за мене . А тие работи шо се поврзани дирекно со мене , веке ги разбирам.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
јас светот го разбирам како експеримент поставен од некои други виши сили... што значи постоиме за некои други, ако не им сме потребни ќе исчезнеме во секој миг :wink:
луди сваќања :bounce:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.048
Поени од реакции
74.569
Светот го разбирам како шаховско поле со пиуни:nesvest:

Г

Господ

Гостин
Светот го разбирам како место кое е полно со живот а сепак е толку мртво.

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Зависи од расположение, некад е као јавен тоалет све смрди неподносливо, и на секој чекор срања, некад све е супер, пеперутки летаат, еднорози се шетаат све е розево и сонцето грее.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Јас всушност и не го разбирам веќе светот. Кога мислев дека го разбирам, и кога требаше само да се адаптирам во него, одеднаш се измешаа работите и светот стана друг. Свет кој почна да нуди други морални вредности и дефиниции, сосема спротивни од оние кои јас ги разбирав, како општо прифатени начела врз кои се темели моето разбирање на светот. Сега светот е неразбирлив, а јас посетувам курсови за изучување на новите вредности, но морам да признам тешко ми оди. Мислам дека ова за мене претставува преголем залак, кој тешко можам да го проголтам, од едноставна причина, премногу изедов од сфаќањата за претходниот свет, бидејќи беше многу вкусен. Сега само ждригам и се обидувам да си олесам од прејадувањето...но заради некултурноста на појавата ждригање, никој неможе да ме разбере дека сум јадел многу вкусни сфаќања.

Член од
12 декември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
hmm pa svetot e eden vid igra kade sto glavna cel e da osvojuvame sto poveke poeni da prodolzuvame napred niz site prepreki i da probame da ja osvoime glavnata princeza so koja ke moze spokojno da kroime planovi do krajot na zivotot

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Јас светот не го разбирам-Секој сака на секого лошо.

S

smart ass

Гостин
Јас светот не го разбирам-Секој сака на секого лошо.
ЈОК.:nenene::nenene:

Мастерпис на природата,нешто неодоливо-привилегија е на светов да си ЧОВЕК а ушпте повеќе ЧОВЕЧЕН...туку согласно нашата перцепција,интелект,општество-ние мора да целиме кон допринос за истото-Еден за сите-сите за еден.

Јас го разбирам светот како поле за сексуален натпревар меѓу народите.
Образложение молоам??

Кои критериуми,каква награда??

hmm pa svetot e eden vid igra kade sto glavna cel e da osvojuvame sto poveke poeni da prodolzuvame napred niz site prepreki i da probame da ja osvoime glavnata princeza so koja ke moze spokojno da kroime planovi do krajot na zivotot
Многу добра рецензија.....на супер марио:pos2::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom