Lele kolku negativni misli!
Mene odma mi ide onaa pesnana od Coldplay
"And we live in a beautiful world (yeah we do yeah we do)
We live in a beautiful world
Oh all that I know is nothing to run from
Cause yeah everybody here got's somebody to lean on.."
Makedonija ne e svetot luge, ama e del od nasite svetovi! I ne boli i frustrira faktot sto ne zeznala sudbinata pa sme se rodile vo nekoja od lokalnite drzavni bolnici so nizok stepen na higiena i aroganten personal, posebno ao ste rodeni utroto posle nova Godina, ako mamica vi krivela kicma an boksot 4 dena zatoa sto vie ste i prkosele na prirodata i ste sakale namesto so glavceto da se napraite kurnaz i da izlezete so ramoto, i koga konecno ste izleglena mamica vi i dale edna bomboniera namesto televizor pobogu
Ama takviot pocetok na mojot takanrecen zivot ne me pravi gnevna na svetov...naprotiv..se raduvam be na sekoj zrak se raduvam, ja vpivam sekoja kapka dozd i dlaboko go zemam sekoj zdiv...sekoja goltka od kafeto na sabajle me pravi neizmerno srekna a da ne pravam muabet za sekoj griz od utrinskoto jabolko..ekstaza ej
Mirisi, branovi, voda, vetar, stud, trpki po teloto, pesok, smrznati stapala, kebe, topol napitok,vozdishka, nasmevka, baknez...solzi, pozdravi, zboguvanja...zaminuvanja, vrakanja i ovtorni viduvanja...
I zosto da plukam po svetov koga takvi zadovolstva mi pruza?:smir: