Како го разбирате светот?

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
jas go rabiram svetoto kako forum :pos2:

Go Razbiram svetot kako ploca so ja noset tri kitoj,
Ogromna javna Kukja

Resitelnite praet seks,
A onie drugite?
Zabluda stvaret politicarite,
Budalite mu se potcinvet!
Istorijata e nasa
Rodnata zemja e tatko i majka,
A sosedite se kurvi,
Makedonija - Lulka na svetskata civilizacija!

Sekoj den
Veruvaj vo sebe
Eden den ke svatis
Toa e isplatliva investicija.
Orginalen e svetot kako sto e orginalna sekoja edinka.
Toj pretstavuva obicna ploca, na grbot na tri golemi kita.

Знаеш како? Како натпревар. Со оглед на тоа дека реално сме статистика, а од човечка гледна точка како зрно песок во Сахара и од космичка како мал универзум сам за себе... не ни преостанува ништо друго да решиме, дали ќе вегетираме, или ќе се натпреваруваме. Одбери нешто. Играј Фудбал, биди политичар желен за власт, уметник или магионичар. Ама што и да си, направи се да бидеш најдобар...... :duel:

Nemam potreba da go razbiam, jas ziveam vo nego. Jas se obiduvam da ja razberam Silata, vo nea eden mal del e i svetot, ako ja razberam Silata, svetot ke bide jasen. Dotogas ziveam vo nego.

short1 напиша:
kako go rabiram svetov? Kako eden ciklus na zemanje i vrakanje. Roden si - dadeno ti e. Umriras - go vrakas nazad.
Па зошто не се убиеш веднаш тогаш? Или имаш потпишано договор на 80 години без шанса за прекршување од твоја страна, а давателот не сноси никаква одговорност при ненадејно раскинување порано од предвиденото? Не ми се допаѓа таквото размислување, родени сме за да умреме... ај да испоцркаме одма, да не се мачиме... :toe:

Светот и се околу светот....Јас и се околу мене.За да го сватиме светот и она што е во него треба прво да се сватиме самите ние ...затоа што скоро се што се случува со нас е одраз на она што сме.
Односно треба да бидеме свесни и да ги гледаме и прифакаме работите ,лугето,природата и се она што не опкружува.

Викторгг напиша:
Па зошто не се убиеш веднаш тогаш? Или имаш потпишано договор на 80 години без шанса за прекршување од твоја страна, а давателот не сноси никаква одговорност при ненадејно раскинување порано од предвиденото? Не ми се допаѓа таквото размислување, родени сме за да умреме... ај да испоцркаме одма, да не се мачиме... :toe:

Ja ne pobivam deka sme rodeni za da umreme. Sve sto e zivo umira. Ciklus???? A sto se desava izmegu raganjeto i umiranjeto e druga rabota.

short1 напиша:
Ja ne pobivam deka sme rodeni za da umreme. Sve sto e zivo umira. Ciklus???? A sto se desava izmegu raganjeto i umiranjeto e druga rabota.
Епа тоа е темата... измеѓу нашето раѓање и смртта живееме во светот. Како го разбираш ти светот... :) :smir:

Како голем Театар, каде сите се трудат најдобро да го покажат својот талент, некои подобри во тоа, некои полоши...

Постојано барање на својата среќа, преминување низ безброј препреки. Успеваме во тоа што сме го замислиле. Но тоа не ни е доволно и сакаме уште.. и уште.. и паѓаме.. пак стануваме и продолжуваме понатаму !

Го разбирам како реалност која треба да се прифати и која е многу потешко да ја измениш отколку да ја прифатиш,ама моментот кога си ја прифатил таа реалност сваќаш дека си ги изгубил надежите...

како фудбалска топка во Еден момент ја имаш покрај себе и си моќен
Во следниот момент таа е далеку од тебе и ја губиш мокта што си ја поседувал :salut::helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom