Како го разбирате светот?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Imav vo sredno profesor po makedonski.... predavanjeta mu se sveduvaa na ova :
" Joakim Krcovski se rodil vo .... i umrel vo.... Se rodil, ziv covek pa umrel. .......... Daj vamu biltenot, so ke pravi Milan nedelava ?"
To e to....:toe::toe:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Imav vo sredno profesor po makedonski.... predavanjeta mu se sveduvaa na ova :
" Joakim Krcovski se rodil vo .... i umrel vo.... Se rodil, ziv covek pa umrel. .......... Daj vamu biltenot, so ke pravi Milan nedelava ?"
To e to....:toe::toe:
Tие се некој работи во животот,
уствари ќе заебиш или ќе те заебат :)

R

Razorblade Kiss

Гостин
Огромна кофа со помија и мушичките одозгора како лакомо леткаат.
Ако мушичките се доволно паметни,ќе си умрат и на поубаво место од помијата.Утешливо :pos2:
Свет во кој сите мавтаат со крилјата,ама не знаат зошто.Штедете ги,ќе им порасне вредноста по некоја година.:)

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Lele kolku negativni misli!
Mene odma mi ide onaa pesnana od Coldplay

"And we live in a beautiful world (yeah we do yeah we do)
We live in a beautiful world
Oh all that I know is nothing to run from
Cause yeah everybody here got's somebody to lean on.."

Makedonija ne e svetot luge, ama e del od nasite svetovi! I ne boli i frustrira faktot sto ne zeznala sudbinata pa sme se rodile vo nekoja od lokalnite drzavni bolnici so nizok stepen na higiena i aroganten personal, posebno ao ste rodeni utroto posle nova Godina, ako mamica vi krivela kicma an boksot 4 dena zatoa sto vie ste i prkosele na prirodata i ste sakale namesto so glavceto da se napraite kurnaz i da izlezete so ramoto, i koga konecno ste izleglena mamica vi i dale edna bomboniera namesto televizor pobogu:toe:
Ama takviot pocetok na mojot takanrecen zivot ne me pravi gnevna na svetov...naprotiv..se raduvam be na sekoj zrak se raduvam, ja vpivam sekoja kapka dozd i dlaboko go zemam sekoj zdiv...sekoja goltka od kafeto na sabajle me pravi neizmerno srekna a da ne pravam muabet za sekoj griz od utrinskoto jabolko..ekstaza ej:vozbud: Mirisi, branovi, voda, vetar, stud, trpki po teloto, pesok, smrznati stapala, kebe, topol napitok,vozdishka, nasmevka, baknez...solzi, pozdravi, zboguvanja...zaminuvanja, vrakanja i ovtorni viduvanja...
I zosto da plukam po svetov koga takvi zadovolstva mi pruza?:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
kako da go razberam svetot, koga eden rod si zaminuva, drug doaga, si umiraat se ragaat novi i se taka, pravat deca pa posle ovie isto i sekoj umira i se edno se povtoruva i non stop vojni dali na nacionalna, verska, rasna osnova, bez vrska!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
... Како еден изнајмен локал кој ни е доделен за да го проживееме животот.
Светот е тој...еден и единствен иако можеби некој ќе го гледа со повеќе светло друг со помалку, некој ќе ужива во пијалоците додека некој друг ќе повраќа од истите, некој ќе се изнаигра на музиката друг ќе влезе во тепачката...кој како ќе се снајде, во кој агол ќе застане, со кои луѓе ќе си го направи муабетот и на кои луѓе ќе им го подари времето... На крај сите ќе си заминеме исто онака како и што сме си дошле, но дали среќни и задоволни или несреќни и мизерни е знак прашалник...Кој како ќе си ја нареди работата така и ќе си ја помине "ноќта" .

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
zivotot e kako sapun ima smisla dur mozes da go zivees, koga ke se potrosi ko sapunot nema smisla.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Не го разбирам и никој не го разбира, само си мисли дека го разбира..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Нешто слично како Гоце Делчев, само со тоа што не е само културно, туку е натпреварување на сите полиња.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како фасцинантно но пред се опасно место за живеење...Каков и да е еден е и си го сакам:smir:

Чисто просторно-географски...
Не знам за другите планети и галаксии со уште повеќе планети таму некаде, ама нашава е беспоговорно - НАЈУБАВА.:smir:

(Ме мрзи сега за други аспекти како и што.....освен за најубавиот,природата)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
слично на Шекспир: Светот е бина, и секој човек има своја одредена улога на големиот театар!
Или како народните мудрости (овде и на други народи), дека е Училиште од кое додека си жив никогаш неможеш да го напуштиш:)

Како фасцинантно но пред се опасно место за живеење...Каков и да е еден е и си го сакам:smir:

Чисто просторно-географски...
Не знам за другите планети и галаксии со уште повеќе планети таму некаде, ама нашава е беспоговорно - НАЈУБАВА.:smir:

(Ме мрзи сега за други аспекти како и што.....освен за најубавиот,природата)
Ова да ама ретко кој ќе ги доживи сите овие места:toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
светот го разбирам како една општа гробница каде едни се рагааѓаат за у меѓувреме да се раазмножат и да умрат!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Светот го разбирам како светлина во која ние треба само да уживаме без да размислуваме дали ќе умреме или дали ќе добиеме плата овој месец.Тоа све е нереално затоа само смирете се и уживајте во убавината на светлината.

Б

Бат Елохим

Гостин
Како сложувалка со многу многу парчиња, која човек не може сам да ја состави. Некој ќе ти помогне, некој ќе ти одмогне, за некои парчиња ќе ти е полесно, за некои ќе се помачиш, ама секое парче има свое место. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom