Како ги прифаќате новите луѓе во вашиот живот?

Член од
16 април 2008
Мислења
2.527
Поени од реакции
2.383
Секогаш искрено се однесувам кон нив и брзо се прилагодуваат на мене а и ја на нив...............

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Зависи од тоа како ќе се постават кон мене, нивното и моето расположение, околностите...
Во принцип сум дружељубив човек, сакам да запознавам нови луѓе, но понекогаш едноставно не е возможно да се прифатат сите отворено и срдечно...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Имам ново мислење. Сум прифаќал многу добро нови луѓе изгледа....

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
За мене првиот впечаток е многу важен. Следам начин на изразување и говор на тело. Ако според тоа оценам дека личноста може да ми биде пријател и е добронамерен, се отворам, најискрено комуницирам и му ставам до знаење дека "мојата територија" е "безбедна" за него/неа. :)
Ако пак личноста не се покаже таква, пак ќе бидам љубезна во комуникацијата, но со доза на резерва и претпазливост без да се отворам пред него, па самиот нека сфати дека не е на моја "бранова должина"

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.735
Поени од реакции
13.499
По два три пати што сум се изгорел доста добро, новите личности ги гледам со резерва. Сум отворен кон новајлиите дотолку да ги прифатам како познаници. Подоцна ако имаме некој нзс муабет полека се отвараат картите на маса. И секогаш гледам со резерва но само колку да се заштитам себеси а не да наштетам на нив.

Член од
21 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
2
pa sramezliva sum i pretpazliva , zoso nejkam da se zaebam i da me izlazat pa taka da, do sea se e ok vaka kako so si teram

M

marsovka

Гостин
со отворени раце и прегратка ,кај мене секој е добродојден,
ако ме заебе ме заебе јбг има и друг луѓе на светот ,не е единсвена таа личност ,не се затворам ради некој што ме заебал,секогаш се погодува некој кој ќе ме цени и почитува како личност,и кој ќе ми остане другар/ка засекогаш

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Оффф, кај мене ретко кој успева од прво гледање да ми се пробие под тоа штитот. Додека не го запознаам поубаво може што сака да прави, од мене зрачи само ладна енергија. Поточно не можам веднаш да се прилагодам на некој нов во мојот живот. Едноставно не можам туку така да дозволам и да допуштам некој да ми наруши темпо на живот.
Сепак, скоро секогаш по некое време ги прифаќам сите многу добро од секој се обидувам да направам пријател...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Зависи. Некогаш уште пред да ми пристапат сум ги прифатила, некогаш пак не ги ни перцепирам воопшто. Зависи какви бубачки ми живеат во главата во моментот. На пример периодов мразам луѓе, мразам да комуницирам, а најмногу од се да ширам познанства.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
По два три пати што сум се изгорел доста добро, новите личности ги гледам со резерва. Сум отворен кон новајлиите дотолку да ги прифатам како познаници. Подоцна ако имаме некој нзс муабет полека се отвараат картите на маса. И секогаш гледам со резерва но само колку да се заштитам себеси а не да наштетам на нив.
и јас исто како саладин, ама јас се немам изгорено.....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Па сега различно како тие се однесуваат спрема мене, па така и јас кон нив. Ако зна дека се отвоорени и искрени спрема мене и јас доста искрен спрема нив, ама кога не се и јас возвраќам со истата мерка.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
pa zavisi od licnosta ima nekoj slicni na mojot karakter t.e opusteni ,a ima i nekoj licnosti sto ednostavno nemoze covek nikako muabet da pravi so niv

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Како ги прифаќам ?

Како дошле така и отишле, ...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Zavisi kakva e licnosta, ako e nekoj opusten, mi prae muabet mi zbori postojano polesno ke mi bide da se naviknam na nego, no sepak ke bidam malku distancirana od nego dodeka ne go zapoznaam podobro. Ako e nekoj sramezliv kako mene onda ke bide potesko za naviknuvanje eden na drug, on ke misle za mene deka sum namkor ja za nego ke mislam deka e namkjor i taka dodeka poleka poleka ne se zapoznaeme podobro i ne se opustime i dvjacata.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
секогаш би го прифатила било кој без разлика каков е а со текот на времето ги откриввам неговите фалинки или способности па тогаш одлучувам дали да биде уште во мојот круг или не

Kajgana Shop

На врв Bottom