Како ги прифаќате новите луѓе во вашиот живот?

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Знам некогаш да бидам срамежлива...ама секогаш гледам да се поставам фер и пријателски кон другите:)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Новите луѓе во мојот живот ги прифаќам со раширени раце. Значи отворена сум кон нови пријателства, но во нив влегувам и со мала доза на претпазливост, во смисол на тоа дека прво сакам да ги запознаам луѓето па да одлучам колку ќе им верувам и која улога ќе ја имаат во мојот живот. Често сум знаела да погрешам во проценките па затоа во сегашноста и не се осмелувам да судам за никого.Напротив, се трудам да сум иста кон сите, колку е можно покоректна и истото го очекувам и од нив. Ако некој ме изневери на почетокот, можно е веднаш да го отфрлам од мојот живот, но ако сепак не е којзнае каква грешка, знам да дадам и втора шанса секако ако сметам дека заслужува. Искрено сакам да запознавам нови луѓе, и интересен е фактот што честопати ми се има случено да разговарам со некој непознат, а да се чувствувам како да се знаеме од порано. Чудно е како можат некои луѓе да се поклопат во вистинското време и на вистинското место.:smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ако воопшто не ги знам тогаш секогаш гледам да сум позитивна кон нив, ама ако претходно сум видела некои нивни постапки кои се негативни и сега сакаат да влезат во мојот живот тогаш тешко ги прифаќам...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.034
Поени од реакции
12.733
Никоаш сум немала проблем со наоѓање нови пријатели.Лесно ми е,не се срамам,отворена сум и дружељубива.Ако пак некој ми се свиѓат,само чутам и мноогу се срамам,и секоаш сум црвена ко ке прам муабет со него (шо е ептен ретко ). Личности шо ми оставиле негативен впечаток на каков било начин,уопште не ни пробвам да ги запознам поубо.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Порано многу побрзо склопував пријателства ама сега сум повнимателна.Знаете како кога еднаш ке се изгорите на млекото ке дувате и на матеницата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Лесно. СО некој продолжува дружбата со некои не. Ако иам пријатен неоптеретен муабет сигурно дека ќе продолжи дружбата.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..многу сакам кога ќе запознаам нови лица...и јас за нив и тие за мене се мистерија ..која по малце се открива..и секогаш се поставувам ферски..позитивно..секогаш сум насмеана и се е супер..ама тоа многу брзо може да се смени доколку тој/таа е кажано дволична личност ..која ја користи мојата доброта...:pipi:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Расположена сум за ширење познанства цело време...иако на прв поглед изгледам многу сериозно и мистериозно ,подоцна се откачувам :vozbud:а ако видам дека личноста е океј и е интересна ке има глупости:vozbud:...али не се отварам на секој...за работи од мојот приватен живот се воздржувам ... претпазлива сум многу:pipi:

M

MIL

Гостин
Sakam da zapoznavam novi luge sekogas sum otvoren za dobra komunikacija i sekogas sum iskren so niv a posebno ako nekoja osoba mi stane draga togas mi e super znaci deka sum interesen zborlest i fin decko neli stom sum stvoril dobro drugarstvo :nesum::salut:

Член од
23 септември 2008
Мислења
159
Поени од реакции
13
sekogas pristapuvam pozitivno a ponataka zavisi od noviot poznanik dali ke ostane poznanik,prijatel ,drugar i sl.

Член од
10 декември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
3
Ги сакам сите кои ме почитуваат и искрено не сум некоја која врши глупави елиминации на луѓе според нивниот изглед или поради нивната облека...
Принципиелна сум максимум ама дупло пружам кога некој ме сака и почитува,а ако ми згреши исто ко на самиот ѓавол да му згрешил(иако до сеа тоа не се десило да ме изнервира некој крајно,но ако се деси...).

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Во принцип не сум баш отворен за нови познанства и пријателства :toe:
Не дека не сакам да ширам познанства , напротив но сметам дека проблемот со срамежливост ме ништи до негде... :toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу сакам нови познаства и секогаш сум за за нови луѓе во мојот живот. Но потоа секако ги прегледувам какви луѓе се па и понатаму да им се отворам и приближам.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Зависи од тоа како ке се постават спрема мене и дали ми одговараат по карактерот прво.Во принцип сум строга спрема луѓето во оценувањето и ако комплетно сметам дека личноста е ок,ќе ја прифатам,а во спротива ќе ја игнорирам.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
ma site gi sakam! :)
jas sum si eden tezok zakolnat i nepopravliv introvert sto znaci deka ne im trcam na site so rasireni race tuku edvam molceskum so navedena glava podavam raka i tivko si go promrmoruvam imeto mi hubavo!!:kesa:
ponatamu se zavisi od toa kolku kje mi padnat na imeto pa kje me ostavat da se podraspolozam :vozbud:

dobro, znam deka ne bese ova temata!! eve kje si ponovam:
jas novite lugje vo mojot zivot-gi prifakjam!! : ) i toa gi prifakjam srdecno i radosno sto se nasle na mojot pat zosto sekoj od nas e vreden da se nauci po nesto! ne se plasam deka kje me povredat pa da se stitam so na tato pancirot zosto dali kje me povredat ili ne, verojatno zavisi od mene:toe:! a i kolku povekje-tolku podobro! nikogas neznam koj te ceka zad agolot?!? ,,,hmmm,,,skokotlivo!!!
mozebi tokmu toj ee . . . . .manijakot!!

Kajgana Shop

На врв Bottom