Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
11 октомври 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Мене ми е убава зеленка меленка кругче 2 че 3че на месец од градина извадена за мене сплотена убава вечер ми дава така да не се замарам што сакаат нека кажат си уживам кој пробал знае... не за џабе се препорачува за смирување во 70 и некаде земји во светот ....

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Марихуаната воопшто не влиае врз здравјето !!!
Не е точно. Сите знаат дека има позитивен ефект во некои случаеви. Нели ја препишуваа за болни од рак што земаат хемотерапија.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Не е точно. Сите знаат дека има позитивен ефект во некои случаеви. Нели ја препишуваа за болни од рак што земаат хемотерапија.
А едноставно нели, таа ваша бичим марихуана за медицински цели е ослободена од канцерогените состојки (THC) што уствари што повеќе ја има толку „марата“ е појака.

Постои медецински обработена марихуана што е легална.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Имам и кајгана user. WOWWW :kesa:
Па не треба да си нешто посебно паметен за да имаш јузер на кајгана.....
А едноставно нели, таа ваша бичим марихуана за медицински цели е ослободена од канцерогените состојки (THC) што уствари што повеќе ја има толку „марата“ е појака.

Постои медецински обработена марихуана што е легална.
Муабетов ти нема врска....

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Докажи дека нема врска баш ме интересира.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Maрихуаната за медицинска употреба е дозволена во Калифорнија. Имаш специјални продавници каде што ако имаш потврда издадена од лекар (марихуаната се користи против болки) можеш слободно да идеш и да си купиш трева во одредени (пристојни) количини. Најчесто имаш да бираш од повеќе видови на трева, во зависност од типот (врстата) која најмногу ти одговара. ТХЦето во никој случај не е одстранто од тревата, бидејки ако нема ТХЦ, марихуаната би го немала посакуваното дејство......

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
а медицински цели е ослободена од канцерогените состојки (THC) што уствари што повеќе ја има толку „марата“ е појака.
Не биди смешен.
THC е главната и активна состојка во марихуаната.
Ако не постои тоа,тогаш воопшто канабисот нема да се разликува од обична трева.
Инаку,еве ги машините во Калифорнија.

Marijuana Vending Machines.
Нормално,оваа машина е во аптека.
За да се дојде до канабисот,пациентот мора да помине неколку проверки,како на пример она основното-рецепт,па се до идентификација на прст,која веќе постои во САД.
Од видови на марихуана,во ваквите машини,најчесто може да се најде Indica,која всушност и е онаа медицинска марихуана,бидејќи се користи за смирување на болки,поради силниот body stone што го дава.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..аааа...заш овде немамо ваква машина....
..желбава морам еден ден да си ја исполним ..хих..ама ипак страв имам..свите шо пробале ми рекле...дека тоа чуство не е како што се опишуа...зарем??
..инаку марихуаната како лек ...да се користи ..оние кои с еболни од рак..за ублажуање на болке..ама ипак има и лоши стране...па која дрога нема?? :pipi:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
..аааа...заш овде немамо ваква машина....
..желбава морам еден ден да си ја исполним ..хих..ама ипак страв имам..свите шо пробале ми рекле...дека тоа чуство не е како што се опишуа...зарем??
..инаку марихуаната како лек ...да се користи ..оние кои с еболни од рак..за ублажуање на болке..ама ипак има и лоши стране...па која дрога нема?? :pipi:
Така ти рекле бидејќи чувството и не се опишува.
Едноставна причина-секој индивидуално ја доживува марихуаната(покрај неколкуте ефекти кои важат скоро за сите,ама сепак,најчесто се физиолошки).
Психички и емотивно,тоа е комплетно нов свет за секој.
Може да ти биде најубаво,може да повраќаш и да не си го сакаш животот.
Ако веќе сакаш да пробаш,тогаш гледај тоа да биде во добар сетинг(добри услови,пријатно друштво,здраво тело...бла,знаеш натаму),опушти се и...enjoy the ride.:)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
260
Поени од реакции
6
Канабисот не е за секого.Холандија се спомнува,одете па видете како е.
Се е штетно за телото ако се зема без граници.Една или две цигари со канбис сатива не преставува никаков проблем.Проблем престанува хроонично употреба на канбис,акутното не влиеаје многу.Ај сега пазете на своето здравје пошто не се купува.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Канабисот не е за секого.Холандија се спомнува,одете па видете како е.
Се е штетно за телото ако се зема без граници.Една или две цигари со канбис сатива не преставува никаков проблем.Проблем престанува хроонично употреба на канбис,акутното не влиеаје многу.Ај сега пазете на своето здравје пошто не се купува.

pretstavuva problem, no toa tutunot e problemot!

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
vlijae i dobro i loso dobro e so ja unistuva bakterijata mrsa vo organizmot gi stedi nervite na covekot a loso e so gi gori memoriskite kelii na mozokot....................
shut up and roll that blunt and smoke it

Kajgana Shop

На врв Bottom