Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
според мене марихуаната не е тешка опојна дрога, но сепак е дрога, некој ќе ти рече као демек како цигара е ама па се враќаме на основното: дрога
значи цигарите се дрога, ствараат зависност, дури и да не е така знаеме колку кампањи има за забрана на цигари и тн и тн, марихуаната е забранета од стручни лица, компетентни за тоа и е докажано дека е штетна, тоа што некои супстанции кои ги има во марихуаната поттикнуваат далеку поголема мозочна активност е точно, но со самото тоа едно правиш а две растураш
кога ке ставиш на кантар колку е лошо а колку добро, пак ке дојдеш до заклучок дека е штетна
значи луѓево на темава се вртат цело време во круг
едни викаат дека е штетна заради одредени причини и се во право, други викаат обратно исто заради одредени други причини и се во право, што значи никој не е објективе и се промашуваат во темата
ама спам си е спам

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Марихуаната е корисна за здравјето,во умерени количини.

LordCalipso

Староседелец
Член од
10 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
54
Ma super mi e redovno si ja koristam a nikogo ne prisiluvam sekoj si ima svoe mislenje:pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
абе иам слушано дека е корисна за здравјето ако е во мали количини ама сепак не би ризикувал. имам пробано, интересно е на почетокот ама не би пробал уште еднаш :)

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
абе со се праите ненормални џабе дискутирате тука кога и вака и така кој сака ке си проба кој не нема да проба свое мислење си е:toe:
офтопик:КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ НЕ ДУВАМ МАРИХУАНА !!!! И НЕСАКАМ!!!!!!!!
(ме направиа тежок наркоман:()

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
абе со се праите ненормални џабе дискутирате тука кога и вака и така кој сака ке си проба кој не нема да проба свое мислење си е:toe:
офтопик:КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ НЕ ДУВАМ МАРИХУАНА !!!! И НЕСАКАМ!!!!!!!!
(ме направиа тежок наркоман:()

Да, ол ајс он ју. Јас не би пробал, ама можда некој харизматичен јузер мојт да ми докажит спротивно (шо лично и персонално не вервам, ама ју невер ноу).

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Легализирана, но само на половичен начин, повеќе како строго контролиран бизнис. Не може кој сака да шитка, ниту пак кој колку сака да купува и да конзумира дури ни таму.

А копиљаци ми се интересни со тоа "Еј, у Холандија..." и онака раскажува, раскажува...., ко сите у Холандија да биле мислиш.
Секој над 18 години,може да поседува до 5 грама марихуана.
Кофишоповите можат до 500 грама,иако е тоа забрането.
Во суштина,се спроведува политика на толеранција кон поседувањето марихуана,се додека тоа се сведува на лична употреба или лиценцирана продажба.
Сепак,дури и во Холандија веќе се стегаат законите,поради одредени групи на конзервативци кои се на власт и нормално,под влијание на фамозната War on Drugs,спроведена од САД.

Kajgana Shop

На врв Bottom