Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
mislam ko u holandia so e si vlezes u kafana i mesto pivo si naracas joint. a toa za heroinot i dr.drogi posto se bara zatoa se sverca a nikoj ne sverca poezija posto ne se cita u taa smisla.
Tocno e deka e legalno da naracas joint na odredeni mesta, no vo Holandija isto taka ima najmal procent na zavisnici od droga vo Evropa. Vo Holandija bidi siguren deka pomal procent na ludje "duvaat" otkolku vo Makedonija. A toa e taka zasto ne e interesno da konzumiras nesto sto e legalno.

Marihuanata e aktuelna bas zatoa sto e nelegalna a ne zatoa sto e"dobra".

A poezija ne moze sekoj da cita. Poezija ne moze sekoj mrsulko od ulica da zeme i da "interpretira". Zatoa toa ne ti bese dobar primer :).

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
epa jasum za da se legalizira marihuana posto neli se ke praime ko naprednite zemji a nie ne mozeme da im se fatime na holandia zatoa neka pusi narod nas i ke vidi posle a ne e ilegalno ne pusam.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ok mozebi za tebe e apsurd no za mene ne e.Deka e otskocna daska e toa go pokazale s
tatiki zasnovani na anketi ne vmetnuvajki poeini zborime generalno.
2.Kako mislis ja menuva svesta ali ne do krajnosti!!!nesto mi si nelogicen.Eve i sam velis deka si uzival nekogas nekade i sigurno znaes ili pak ti se ima suceno nekoja slucka bezveze koja i sam ne mozes da si ja obajsnis prost primer:vleguvas vo prodavnica napusen ti se pricinilo deka nest e smesno vnatre i pocnuvas da se smees do toj stepen sto veke ne znaes ni sto si sakal da kupis,eve ti dr ,primer:sedis doma napusen i op od niade ti se pricinuva nesto deka pretrca,ili pak baras nesto 30 min i na kraj i sam ne znaes po sto si trgnal!Sto e toa za tebe mala promena na svesta(blagi halucinacii)ili pak ne!
Drugo sto sakav da ti napomenam zs mi zboris so ironija!vo koj del od mojoto post zabeleza deka jas sum neuctiva i koristam ironija i sarkazam?Zosto decata bi imale strasni problemi so mene?Ne sum ti ja baba roga zaradi toa sto ne se soglasuvam so tebe.
Vaka kako sto trgnavme ja napraivme marihuanata duri i korisna ,pa spored svetskata zdravstvena organizacija nekoj doktor na nauki dokazal i pokazal deka 1 gr kokain e zdavo da se konzumira i SZO se soglasile so negovite argumenti ,ajde da konzumirame kokain barem e zdravo i odobreno od lekar???sto velis?
Cigarite sozdavaat poteski respiratorni problemi velis?A marihuanata stvara polesni?Neli e isto gomno i toa i toa e plod na prirodata.
Iza kraj i ne se dokazuvam veke.Te molam bidi taka fin kako sto si ironicen i objasni mi vo koi tipovi na luge spagam jas?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
epa jasum za da se legalizira marihuana posto neli se ke praime ko naprednite zemji a nie ne mozeme da im se fatime na holandia zatoa neka pusi narod nas i ke vidi posle a ne e ilegalno ne pusam.
Izvini ama ako se pravime ko naprednite zemji nema potreba da legalizirame marihuana. I za tvoja informacija, ne e legalna ni vo Holandija.

U

UnholY

Гостин
Deka e otskocna daska e toa go pokazale s
tatiki zasnovani na anketi ne vmetnuvajki poeini zborime generalno.
Ако твојот став го базираш врз анкети кои се спакувани од комбинација на конзервативен концепт и масовна илузија на масата, , тогаш во ред. Немам ништо да ти противречам.

Kako mislis ja menuva svesta ali ne do krajnosti!!!nesto mi si nelogicen.Eve i sam velis deka si uzival nekogas nekade i sigurno znaes ili pak ti se ima suceno nekoja slucka bezveze koja i sam ne mozes da si ja obajsnis prost primer:vleguvas vo prodavnica napusen ti se pricinilo deka nest e smesno vnatre i pocnuvas da se smees do toj stepen sto veke ne znaes ni sto si sakal da kupis,eve ti dr ,primer:sedis doma napusen i op od niade ti se pricinuva nesto deka pretrca,ili pak baras nesto 30 min i na kraj i sam ne znaes po sto si trgnal!Sto e toa za tebe mala promena na svesta(blagi halucinacii)ili pak ne!
Халуцинации во овој случај не постојат.
Колку пати морам да ти потенцирам.
Халуцинации може да се појават доколку во марихуаната се искомбинира со останата супстанца, или доколку е вметната во нејзиниот состав.
Марихуана, како марихуана не предизвикува халуцинации.
А, горенаведените примери се факт за лабилни can't control them self people, кои не се способни да воспостават баланс во дотичната ситуација па ќе предизвикаат одреден екцес, било во продавница или пред домашните, не е важно.
Доколку личноста е способна да се самоконтролира и да воспостави баланс на ситуацијата, горенаведеното воопшто не држи вода.
Тоа е законитост која важи за одредена групација на луѓе, кои се препуштаат себеси комплетно на дејството и едноставно се појавува една пасивност/препуштање на марихуаната да те води, која резултира со горенаведените примери.

Drugo sto sakav da ti napomenam zs mi zboris so ironija!vo koj del od mojoto post zabeleza deka jas sum neuctiva i koristam ironija i sarkazam?Zosto decata bi imale strasni problemi so mene?Ne sum ti ja baba roga zaradi toa sto ne se soglasuvam so tebe.
А, постои ли забрана на темава да користам иронија и сарказам?
Не.

Vaka kako sto trgnavme ja napraivme marihuanata duri i korisna ,pa spored svetskata zdravstvena organizacija nekoj doktor na nauki dokazal i pokazal deka 1 gr kokain e zdavo da se konzumira i SZO se soglasile so negovite argumenti ,ajde da konzumirame kokain barem e zdravo i odobreno od lekar???sto velis?
Правиш компарација помеѓу кокаин и марихуаната?
Ајде сега негирај ми дека твоите ставови не се апсурдни.
Кокаинот веќе е сериозна дрога која се карактеризира со апстиненцијален синдром и психофизичка зависност, како и толеранција, нешто шо ни во најмала рака не го нема кај марихуаната.Проблематиката е во сосема друга крајност. Затоа и компарацијата ти е апсурдна и неверодостојна за дискусија.

Cigarite sozdavaat poteski respiratorni problemi velis?A marihuanata stvara polesni?Neli e isto gomno i toa i toa e plod na prirodata.
Iza kraj i ne se dokazuvam veke.Te molam bidi taka fin kako sto si ironicen i objasni mi vo koi tipovi na luge spagam jas?
Поентата ми беше да ти потенцирам дека цигарите се подложени на далеку поголема конзумација наспроти марихуаната.
Оној шо конзумира марихуана не прави дваесет џоинта, туку еден.
А, цигарите се конзумираат во просек по една кутија на ден кај пушач.
Во какви типови на луѓе?

Во онаа масовна групација со идентичен и конзервативен став кон марихуаната, која ја смета за дрога од највисок можен степен.
Тоа го верифицираше со самата поставка шо марихуаната ја класифицираш како тешка опојна дрога.

И стварно ми е веќе досадно и банално да дискутирам.
Во ред е.
Остани со својот став, јас со својот.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
холандија е светска атракција заради легалната марихуана бре алооо
луѓе од цел свет одат таму само заради тоа ( поготово американци )
можете да замислите шо ке се деси ако Македонија тргне по тој пат......
чек малце имам еден змеј во соба....да го избркам и ке дојдам...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
холандија е светска атракција заради легалната марихуана бре алооо
луѓе од цел свет одат таму само заради тоа ( поготово американци )
можете да замислите шо ке се деси ако Македонија тргне по тој пат......
чек малце имам еден змеј во соба....да го избркам и ке дојдам...
Само во Амстердам е легализирана, значи само во еден град. И вака и така луѓето го посетуваат Амстердам повеќе ради легализираната проституција отколку марихуаната.
Не е забрането конзумирањето марихуана и во Македонија, забрането е дилерството и продавањето. Па исто ти се фаќа. Мора да купиш нелегално, за легално да пушиш.

Да влијаеше позитивно на здравјето сите ќе пушевме мара сега.
А јас како и повеќето луѓе во светот не гледаат ништо позитивно во марихуаната. Така да апсолутно штетна по здравјето.

UnholY не ми е јасно зашто постојано реплицираш. Знаеме дека не сметаш дека е негативна. ОК. Не мора да убедуваш и да објаснуваш што како зашто. Мислам дека залудно ти е да убедиш некој дека е добра марихуаната за луѓето. Еден спрема милион си. Па види сеа ти.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не заземам став за или против марихуаната, не ви се мешам ни во муабетот, ама мене ме интересира една работа:

-Сите вие кои што се борите за марихуана и тврдите дека не е штетна по здравје, ме интересира... доколку би имале или имате деца, дали ќе им дозволите да истата ја користат и дали ќе ги подржите во намерата?

Само тоа... :pipi:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Не заземам став за или против марихуаната, не ви се мешам ни во муабетот, ама мене ме интересира една работа:

-Сите вие кои што се борите за марихуана и тврдите дека не е штетна по здравје, ме интересира... доколку би имале или имате деца, дали ќе им дозволите да истата ја користат и дали ќе ги подржите во намерата?

Само тоа... :pipi:

Епа и јас не земам став за или против,ама како што не ги прашуваат тие што се за марихуаната на своите родители,така да ни децата нивни,нема да ги прашаат нив.:)Барем мое мислење..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Само во Амстердам е легализирана, значи само во еден град.
Легализирана, но само на половичен начин, повеќе како строго контролиран бизнис. Не може кој сака да шитка, ниту пак кој колку сака да купува и да конзумира дури ни таму.

А копиљаци ми се интересни со тоа "Еј, у Холандија..." и онака раскажува, раскажува...., ко сите у Холандија да биле мислиш.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
А, горенаведените примери се факт за лабилни can't control them self people, кои не се способни да воспостават баланс во дотичната ситуација па ќе предизвикаат одреден екцес, било во продавница или пред домашните, не е важно.
Доколку личноста е способна да се самоконтролира и да воспостави баланс на ситуацијата, горенаведеното воопшто не држи вода.
A marihuanava se zema za da se imas pogolema smokontorla?neli ja zemas da se relaxiras i opustis a ne da drzis balansi i da se testiras kolkava e tvojata samokontrola,sigurno ne ides napusen an gala priredba!Ova do sega ne sum go slusnala i posle ja sum ti bila banalna so iskazi pa daj procitaj se.......I koja ti e taa druga supstanca koja se mesa so marihuanata pa da predizvika halucinacii i za ova 1 pat slusam.....kakva e cistata marihuana i obajsni mi go neziniot feeling?
I slobodno da bides ironicen ne mi smeta....so ke si frlis pred tebe ke si najdes zad tebe.....

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Па сигурно не влијае добро! Е сега, кој сака да си се труе... Тоа си е негова работа :toe:!

U

UnholY

Гостин
UnholY не ми е јасно зашто постојано реплицираш. Знаеме дека не сметаш дека е негативна. ОК. Не мора да убедуваш и да објаснуваш што како зашто. Мислам дека залудно ти е да убедиш некој дека е добра марихуаната за луѓето. Еден спрема милион си. Па види сеа ти.
Не се обидувам да ви докажам дека е не е штетна/негативна, само се сметам себеси за компетентен да му конфротирам на ставот кој ни го укажува Селена, дека марихуаната е тешка опојна дрога.
Само изразувам негација кон таквиот став и кон хиперболизациите кои се приредени за марихуаната од одредени персони.
И не ме интересира дали сум еден против милион или пет милиони, едноставно си го изјаснувам сопствениот став, нема да ме спречи бројот на опоненти да се изразам.

Фак, конформизам.

Kajgana Shop

На врв Bottom