Како ви помина првиот школски ден? :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
па не баш добро
прво бевме 27 машки и 3 женски па од друг клас ни дојдоа уште 5 женски, со 3 од нив лани бев неразделна така да знам дека топ ке ми биде со нив :vozbud:

ама полоши професори неможеа да ми се паднат т.е не ни постојат полоши
физика, хемија и англиски ми се ужас...ќе умрам учејки кај нив:kesa:може и во јуни и август да идам:pos:

но сепак забеган клас, ке има многу смеење на часови, многу казни од професори..ама барем се надевам тие 27 машки ке не чуваат:pipi:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Првиот ден.Па ништо посебно.Се видовме со другари и другарки седевме 10 минути и толку.А компјутерите ( гледам и за нив сте пишувале) па ништо посебно дека од лани ги имаме( при крајот), и сме ги пуштале.

Ме израдува што часовите ке ни почнуват од 13:30 а не од 13 како што беше случај во 1 ва и 2 ра година, барем ке има повеќе време за спиење.И то.:toe:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Нов клас нова класна нови професори.Се ново.Искрено многу се плашев ради новиот клас ама испадна дека сме сите кој од кој и ке биде мнооооооооооооогу веселоооооо.Клас лудница 38 души и сакаат уште кај нас да дојдат.Класната кај нова уште не дошла на работа.Кутраа таа што ли и се десило?После школо бевме кај старата класна(злато жена).И она се расплаче ние со нејзе .После тоа нашиот славен клас за кои викаат дека таков во орце немало отидовме на кафе во бела и ни беше супер.

Се на се за еден ден многу емоции:pipi:Се надевам пак ке бидам одличен:vozbud:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Да сум ја скрател косата прв збор што го изусти класната. Кој ја ебаат бе :nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Супер беше, нова средина, нови другари/ки, неколку нови професори/ки и така...

ее да.. ПРВ ДЕН... 6 ЧАСА :nesvest:

V

Viktoranius

Гостин
Прв ден отидов видов и си дојдов.

Втор ден требаше да имавме 7 часа до 1ипол саатот, али јас оти сум бараба имав 2 часа. :pos:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Да сум ја скрател косата прв збор што го изусти класната. Кој ја ебаат бе :nesum:
Мене веќе 3 год. ми зборат тоа :):):) На крај падна договор класната да ме шиша ама ништо и од тоа (=

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Добро помина. Сега сум "The New Kid" во гимназијата. Сеуште немат ми дадено број во дневникот, но ќе се паднам некаде 15ти.
Инаку, да, не местеа по броеви, при што мене ме ставија на последниот компјутер(дека немам број сега за сега :) ), што верувам дека ќе се измени овие денови.
Убава атмосфера, дружење со другарите, запознавање на класната, и по завршување на школо, нестрпливо барање на книгите на старо. Касно ми текна, но јебига. Ми останаа да најдам уште англиски, физика и музичко.
Идејата со компјутерите не ми се допадна, поради тоа што не можам да разберам од каква корист ќе ни бидат. Дали ќе правиме тестови на нив? Што им фалеше на нормалните тестови? Дали ќе пишуваме лекции на нив? А оние што не пишуваат брзо? И дали мислат дека полесно би учеле зјапајќи во компјутер(со 1001 контра-ефекти за учење што ги поседува компјутерот), или од тетратка? Дали на интернет ќе бараме за содржината која ја предаваат наставниците? На македонски ќе најдеме едвај 1% од истата во википедија на македонски јазик. Доволно ли е тоа?
Наставниците им останаа поприлично исти. Јас сепак, освен Биологија, друг наставник не знам. Ни се сменил еден по Историја. Првиов го биеше глас дека е многу добар, па изгледа дека новиов никако нема да го замени другиот. Среќа математика ни останал истиот Петко.... Што ли ќе правевме ако ни дојдеше Бимбилот. Надалеку се бие лош глас за него.
И така, сума сумарум, севкупно денот ми помина добро. Ко и сите школи, никој не носеше учебник, а тетратката беше видлива само кај мал процент од децата. Часови други, покрај оној со класната немавме. Не пуштија по 40тина минути од гимназијата. Се најадовме во град и фативме пат дома.

И така....
Well,good luck во новиот клас!!!! Стварно не знам што мислат да прават со овие компјутериве,како и да е...Сакам детаљи околу тоа кој и како се ти предава и како си задоволен од нив :smir::smir:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Гледам генерално на сите ви било интересно ...

За компјутерите се зависис од способностите на школото да ги комплетира сите работи... еве очекувам корчагинчињата први да се пофалат дека од 15 ке им функционираат компјутерите ...

Уживајте во средно - касно ќе сватите дека ви биле најубавите моменти у животу ...

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
мене првио дн ми помина за никаде не местеа по реден број и во се ке копираме една гимназија од ск што тие ке прават тоа и ние :kesa::nesvest:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Овие нормални се бе?Во понеделник 8 часа, 3 дена по 7 и еден ден 6 часа?Зошто мислам дека до ноември веќе ќе имаме цел клас намалено поведение?:pos:
Ќе мора да се бега, не се издржува ова.Плус имаме само еден голем одмор од едвај 15 минути.

Едит:Денеска ја запознавме и новата професорка по англиски.Кутрата, онака како што зборува тешко дека ќе има предавање кај нас.Таа е како бубалка, а ние како машини сме, само зборуваме:pos:.А тек кај другите класови како ќе биде...

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Се исто па исто.4 година,класната платиите ли ексурзијата тва онава..компјутере нешто и вика ного строги мерки ке презимам
и јас и викам ак сакаш и војската викни таа тее.. лудница :vozbud:вика тва уште саа нее за тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom