Добро помина. Сега сум "The New Kid" во гимназијата. Сеуште немат ми дадено број во дневникот, но ќе се паднам некаде 15ти.
Инаку, да, не местеа по броеви, при што мене ме ставија на последниот компјутер(дека немам број сега за сега
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
), што верувам дека ќе се измени овие денови.
Убава атмосфера, дружење со другарите, запознавање на класната, и по завршување на школо, нестрпливо барање на книгите на старо. Касно ми текна, но јебига. Ми останаа да најдам уште англиски, физика и музичко.
Идејата со компјутерите не ми се допадна, поради тоа што не можам да разберам од каква корист ќе ни бидат. Дали ќе правиме тестови на нив? Што им фалеше на нормалните тестови? Дали ќе пишуваме лекции на нив? А оние што не пишуваат брзо? И дали мислат дека полесно би учеле зјапајќи во компјутер(со 1001 контра-ефекти за учење што ги поседува компјутерот), или од тетратка? Дали на интернет ќе бараме за содржината која ја предаваат наставниците? На македонски ќе најдеме едвај 1% од истата во википедија на македонски јазик. Доволно ли е тоа?
Наставниците им останаа поприлично исти. Јас сепак, освен Биологија, друг наставник не знам. Ни се сменил еден по Историја. Првиов го биеше глас дека е многу добар, па изгледа дека новиов никако нема да го замени другиот. Среќа математика ни останал истиот Петко.... Што ли ќе правевме ако ни дојдеше Бимбилот. Надалеку се бие лош глас за него.
И така, сума сумарум, севкупно денот ми помина добро. Ко и сите школи, никој не носеше учебник, а тетратката беше видлива само кај мал процент од децата. Часови други, покрај оној со класната немавме. Не пуштија по 40тина минути од гимназијата. Се најадовме во град и фативме пат дома.
И така....