Како вие ги негувате вашите усни ?!

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Лабелца, од Rosal или Nivea, ама во последно време почесто Nivea и тоа Essential и Cherry Kiss во комбинација :wink: Првото за заштита и нега - како подлога, второто за природна боја :pipi:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ееее кај беше темава порано што не сум ја видел. Јас скоро секоја зима си имам проблеми и со усните и со рацете од ладното секогаш ми пукаат. Ај оваа зима повеќе ги мачкам со помада па помалку ми се испукани па ќе ве молам кој имал ваков проблем и стварно му го средило дај препорачајте ми што е подобро или што ви помогнало во таква ситуација?

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
ni od toa ni od toa...Samo koga me bole si stavam od na dedo masta:D

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Ееее кај беше темава порано што не сум ја видел. Јас скоро секоја зима си имам проблеми и со усните и со рацете од ладното секогаш ми пукаат. Ај оваа зима повеќе ги мачкам со помада па помалку ми се испукани па ќе ве молам кој имал ваков проблем и стварно му го средило дај препорачајте ми што е подобро или што ви помогнало во таква ситуација?
За рацете ќе си земеш крема со глицерин или некоја така помрсна.

Е сега за усните земи си лабело и користи го постојано. Земи на Rosal затоа што се помеки и понежна ја прават усната.
Додека си дома можеш да ставаш и павловичева маст на устата затоа што навистина помага.
Убаво е да ставаш и мед, да го оставиш да постои некои десетина минути и потоа да го извадиш од усната на тој начин што ќе го истриеш со помош на четка за заби.:helou:

Покрај сето ова што го набројав за нега ништо друго не користам. Сјаеви и кармини купувам од Avon, Oriflame и од една парфимерија кај мене а досега не сум се зезнала со ништо што сум купила од таму.

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Најчесто користам лабело Nivea за заштита на усните во зима. Сјаеви корстам само за некоја посебна прилика, оти имам ептен големи усни и неубаво ми стои многу сјај да "нашлакам". Омилен ми е од Gosh безбоен, со розеви светки.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
јас користам лабело секојдневно. иначе кармини и сјајчиња никогаш не купувам од пазар затоа што не се квалитетни, затоа си купувам од парфимерии или нарачувам од орифлејм или авон

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Ne znam samo dali za zeni e temava ali i ja da si kazam :) Do sega najveke mi pomognala grozdova mast za da mi se ok usnite poefikasno mi beshe nego labeloto... Btw, 30 denari od gradska apteka e i mi trae podolgo plus :)

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Обично користам лабело Нивеа, а може и Росал. И сакам лабела во боја онака да има малку(колку да не биде без ич) :)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Само со лабело од нивеа.Друго не користам.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па најчесто сјај а кога ќе залади многу во зима некоја добра крема или лабело од време на време и тоа...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Секоја жена троши мал милион денари за сјајеви, кармини и што не за нејзината усна да изгледа привлечна, негувана и секси.
Како вие ги негувате вашите усни?
Кој кармин најдобро ви прилега?
Дали кармини купувате строго од парфемерии и познати козметички куќи, или може да пројде и кармин/ сјај од пазарче?

Јас никогаш не купувам кармини и сјајеви од пазар.
Прво затоа што не траат.
Второ затоа што не се квалитетни.
Трето, за џабе ќе ги даам тие 50 денари, кога ништо корисно не сум купила.
Боље ќе даам 500 денари, но барем знам дека ќе трае со месеци во мојот несесер, а на мојата усна ќе трае со саати:icon_lol:
во ова се согласувам и јас...никогаш во живот не сум купила од пазар...едноставно не вреди
купувам или од Avon или од Max Factor

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
зависна сум од лабелата на росал... посебно тоа од чоколада...
сјаеви не купувам баш пош ги крадам од сестрами која е уда по такви работи и нон стоп има на лагер некои 10тина па едно мање више не е некоја разлика... знам дека она може да даде и 500 ден за сјај и да не и е мака како мене што не ми е мака да давам пари за млека за тело

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Сега користам Нивеа некое розевкасто, ама не ми е по мерак, па ќе си купам Росал од мед и млеко, а инаку сјај или кармин, ставам само за излегување, секојдневно не, имам неколку од Авон и едно микро сјајче од Макс Фактор и доста ми е.
А инаку, кога ми испукуваат усните во зима, ги мачкам со мед и им ставам Павловичева маст и супер делува.

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Си имам лабелце црешово од Nivea. Повеќе го користам за боја отколку за нега на усните.

Член од
17 јуни 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Vo posledno vreme koristam karmini i sjaj so maslo od jojoba od AVON.Karminite od AURA isto mi se dopadjaat a i ne se skapi sepak kvalitetni.
Isklucivo kupuvam od parfimerii ili kataloski po poracka.Sekako deka se pokvalitetni od pazarskite.A za nega na lice i telo ne treba da se stedi i da se kupuva sto bilo.
Usnite se vazni za samiot izgled voopsto i zatoa treba da se neguvani.
Socni polni usni so kakov bilo karmin i sjaj davaat seksipil,sarm i privlacnost.:eek:lee:

Kajgana Shop

На врв Bottom