Како вие ги негувате вашите усни ?!

M

MIL

Гостин
Pa i mazite ja neguvaat usnata gledam samo devojki pisele :vozbud:najcesto zimno vreme go pravam toa jas so cetkicka za zabi i so medce si ja trijam ustata koga imam kozicki i posle labelo i ustata mi e toop,samo moeto srcence da mi ja lizne :kesa:

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
ништо посебно...само лабело од NIVEA и тоа е се

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Офф... како ги негувам...

од толку многу што ги негував со лабело, станав алергична на него и сега ако ставам усните ми отекуваат и ми стануваат како на Анџелина Џоли(на квадрат). Секако и кармин не можам да користам и гроздова маст.
Па така ми преостанува да користам сјај за усни од нивеа и сум презадоволна. Не е некој многу леплив, убаво мириса и ги прави усните нежни:pipi:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
169
Поени од реакции
8
со бакнување :pipi:

само понекогаш кога ептен е потребно со нивеа вазелин 2-3 пати во годината можеби

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Кармини, сјаеви имам полно дома.И никогаш не купувам од пазар.После устава ми е ужас.
Инаку немам некој посебен третман, туку секогаш пред да легнам ставам на устата помада.Навистина помага.Ретко имам испукана уста.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Па бидејќи најмногу користам сјаеви и лабела, сјај последно од Oriflame си купив, а лабело од Nivea. Ама морам да се мачкам почесто, оти не ми трае долго, го гризам :kesa:А кога ми се испукани усните, тогаш со сунѓерче и лосион ги поминувам, па со гродзова

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Па и машките ги негуваат усните,инаку на вакво време веднаш би испукале.Јас користам Rosal Lip Balm,milk & honey и не ми се сушат и пукаат како порано :toe:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Со оглед на тоа што имам мало усте:pipi:( а мноогу сакам голема уста,полна мислам:wink:)не ми треба нешто посебно за да ја одржувам.Лабело,сјај и кармин.Не сум голем зависник од овие работи.Не за друго немам баш на што да ги трошам.
А инаку најдобро се одржува со константно бакнување:back:Тогаш усните се најубави,најмеки,најсензуални...

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Епа усните ретко ми се сушат...Најубаво ми изгледат по миење заби кога ќе им ставам сјај :) Инаку, моментално за нега на усни и сјаен изглед користам (Golden Rose)
само моето е бело и светкаво, ми го донесоа од Лондон и ептен ми се свиѓа. Сите лабела и сјаеви ги земам од Лондон преку тетка ми, затоа што сум презадоволна. Имав една колекција во сите можни бои, беа во облик на лижавчиња и ги носев со секоја боја облека. Штета што ми останаа само уште 2-3 бои...

Малата

Smile..It Confuses People
Член од
2 јуни 2009
Мислења
40
Поени од реакции
3
Пред да се одлучите за било кој кармин,сјај ви препорачувам навечер пред легнување кога ќе ги миете забите со четкичката да ја поминете и устата така се отстрануваат испуканите делови и се обновува кожата на неа,потоа нанесете некој богат балзам и уште сабајлето ќе имате видливи резултати.....Не е важна цената на карминот ако вашите усни не се негувани :back:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Имам многу чуствителни усни и лабелото ми е една од работите кои морам да ги имам во секое време.Користам лабела од Nivea и Rosal Lip Balm.
Имам купувано од Avon и Oriflame ама не ми се допагаат.Многу се суви некако.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Обично за да ми се меки усните ставам Нивеа крема.. и после тоа може лабело. :smir:

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Сјаевите ми се слаба страна. Дома ги имам милион. Лабела користам само нивеа, а сјаеви никогаш не сум купила од пазар туку само од авон или орифлејм

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Многу ми се суши устата и во лето често ... користам секогаш вазелин што се купва од аптеки. И одма ми се враќа во нормала. Многу е добар за се. :toe:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Никако:toe:,сум немал потреба до сега што знам..

Kajgana Shop

На врв Bottom