Како верници да се спротивставиме на геј парадата во Скопје

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
OutBoy, знам дека си фегет, и све то уреду, мене си ми кул, има вечи фегети од тебе на форум. Али ме занима една ствар, дали би излегол на парадава, и зошто?

10q унапред, <3'z j0 <3

[Сеа не драпај ташаци дека живееш у тунгузија и немоеш да присуствуваш, дали БИ излегол, е прашањето:smir:]

Краток одговор на твоето прашање: Молитва!
Абе знаев дека молитва лечи од сифилис, па чак што више и сида и рак, ама од хомосексуалност?
Шема еј.
 

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Можи јас со критика за сите да се јавам ?

Прво : Не гледам ниеден од рисјаните да покажи каде точно во библиата има дирекна осуда према хомосексуалноста ... и затоа решив да ви понудам јас некој референци за да видите кој е ставот на христианството . Имено осуди на хомосексуалноста има во ( само нов завет ке користам ме мрзи да барам од стариот ) : Римјани 1.22 - 32 , Прво послание до коринтјаните 6 . 9 -20 . Толку од тоа за сега ... Има уште ама ме мрзи да барам за да ве оправдам .

Второ : Ало рисјани ... Каде со насилство . Никаде , ама никаде во новиот завет насилството не е оправдано . Заправо ако се мани критичен поглед врз целата ова работа и се согледа низ призмата на новиот завет ВИЕ ДРАГИ МОИ РИСЈАНИ СТЕ ПОГРЕШНИ ОД ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ КОИ ПЛАНИРАТЕ ДА ГИ ТЕПАТЕ во очите на бога .
САМО БОГ , ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН ИМА ПРАВО ДА СУДИ . НИКОЈ ДРУГ .

И тука гледате уште една причина зошто го користам изразот рисјани а не Христијани.
Освен тоа за добрите рисјани знаеме веке дека се способни да тепаат луге по плоштади само поради тоа што имаат различно мислење .

Е сега за Геј фангрупата :

Добро ,ок, хомосексуалците се борат за толеранциа ... И како се борат со паради ... МЕТОД Е ГРЕШЕН ... Парада би била дерење на глас : „ПЕДЕР /ЛЕЗБЕЈКА СУМ“ во општество во кое веке знаете дека нема толеранциа , не ја сваќам целта тука . Сакате да ве прогласат за маченици или нешто ???

Јас лично сметам дека : „тивка вода брег рони “ пристапот повеке пали на балканот . Со тивко со благо досега се процедираше па затоа сега имате геј лоби (, за кое сум сигурен дека нема да ви излези на парада пошто сепак се богати и успешни и не би си го загрозиле статусот .) .

Зошто паради ... Зар не е доволно тоа што сте на чисто со себеси за вашата сексуална ориентациа ??? Мора да се фалиме со тоа ?

ЈАс лично сметам дека тоа што се случува во мојата спална не нешто со кое треба да се фалам ... Во крајана сметка тоа си е за мене и за личноста со која ја делам .

Целата идеа со парадата повеке ми изгледа како да е нешто кое би го организирал некој кој не е сигурен во себе и својата сексуалност па мора да се пофали .

Ова веке е за сите :

И во крајна сметка ... Демократско право на Гејовите е да излезат на парада , Како што е демократско право на сите кои се против да направат КОнтра парада , протест . Демократиа брате ... Неможи поинаку ...
Целата ова работа е само демократиа на дело ...
Гејовите бараат поголема толеранциа со парада , оние кои имаат нешто против организираат протест против ... И двете страни ги исполнуваат своите човекови права .
Е сега ако се почни со тепање и слично имаш полициа и таја ги средва и едните и другите ...

И сега лична нота :
Како што реков ... Кој што си прави по дома , не е моја работа ... Мразам кога некој насила тоа ми го пика в лице ( читај организира парада за да се курчи со тоа ) . Значи сум многу против прајд парада . Нема да навлегвам во темата колку сметам дека тоа е неприродно и такви работи , нема смисла .
 
S

smart ass

Гостин
вај ги во здравата наука по која одиш ти и твојата Духовна фамилија, а за хомосексуалците имај само молитва кон БОГА да им ги отвори срцата и очите и со тоа да ги сочува од болките



Селаам брате спирос....значи хомосексуалците се молат и немаат болки.

Ејјј најјаки верници се.
 

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
977
Селаам брате спирос....значи хомосексуалците се молат и немаат болки.

Ејјј најјаки верници се.
Ти посакувам тебе, на хомосексуалците и на сите други што се борат против здравата наука: духовно, телесно и социјално здравје!
 
S

smart ass

Гостин
Ти посакувам тебе, на хомосексуалците и на сите други што се борат против здравата наука: духовно, телесно и социјално здравје!
Фала брате спирос-исто и тебе:smir:

Ама нели духовното и социјалното се исти.

И како со молитва гејовите ќе станат негејови...велат демони имало во нив,верно е??
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Jas smetam deka crkvite vo Makedonija treba da reagiraat da go podignat svojot glas protiv ovaa izvrtena i perverzna pojava. Nema potreba da vi propovedam i da vi drzam predavanja, bidejki veruvam deka i samite dobro ja poznavate Biblijata.

Самото нивно постоење го сметаш за извртена и перверзна појава? Знаеш, некој пат се прашувам, што ако во твојата света библија пишуваше дека арапите се деца на ѓаволот, или дека потекнуваат од него итн., што ќе беше тогаш? Какви инкивизиции против арапите ќе бележеше историјата во име на религијата само да се задоволат потребите на религиозните фанатици. Ова ви звучи глупо? Исто толку глупо ми е кога ќе видам ваква тема. Не знам со кое право си земате на било каков начин да се мешате во туѓи животи. Не ги посочувај туѓите гревови додека не ги запазиш твоите, а далеку од тоа дека си ти безгрешен...

Samo ke naglasam deka i samata Biblija uci deka nie ja imame odgovornosta da go predupredime ovoj svet za grevot. Vo kn.Jezekil, Bog veli: "tebe te postavuvam za strazar na mojot narod".
Isus, vo Noviot Zavet, veli deka nie sme solta na svetot. Shto ke se sluci ako solta oblutavi. Mozebi ponekogas ke se custvuvame kako "glas vo pustinata" (kako shto bese Jovan Krstitel), no smetam deka sepak toa ne treba da ne obeshrabi i da ne spreci da "vikame". Ako me prasuvate po kakov nacin, jas smetam deka treba da se iskoristi sekoj nenasilen metod.
Kazete mi sto mislite vie?
Ne velam moze li da napravime nesto... tuku velam: Sto da napravime?
Дали би ти било убаво кога на некоја религиозна манифестација/празник, ти дојдат толпи од хомосексуалци и да земат да ти ја растурат церемонијата? Нема да се чувствуваш убаво нели? Како и другите на тој ден. Не би било во ред. Епа не е во ред ни да растураш манифестација која за одредени луѓе е од огромно значење. Ти реков, стави се во нивна кожа, би ти било убаво некој да ти го уништи Велигден/Божиќ?

Kako prvo: NA pocetokot Bog gi sozdade Adam i Eva... a ne Adam i Sadam... i Eva i Mileva...
A niz cela Biblija se zboruva za "sramni nesta sto pravat mazi so mazi, zeni so zeni"
Било која личност кога ја отвара оваа тема на разговор ја употребува таа иста глупава фраза. Абе не ви здосади? Дај нешто малку посвежо употребете, ова е веќе бајато.

Site se pravite pametni i ako nekoj rece nesto kako vernik vednas se buntuvate, ne za drugo tuku oti e od verni...
Истото важи и за вас. Сите се правите големи верници, а нигде ве нема вака да се организирате во протести за некои други т.н. проблеми.

Каде сте бе кога педофилине од Македонски Брод, Штип и Велес силуваа деца, еден од нив злоставуваше дете со пречки во развојот 20 ЕБАНИ ДЕНА. Кај сте да се буните и организирате протести тогаш а!?

Или сега ви годи зошто се работи за хомосексулаци, најинфериорната класа на луѓе во општеството? Лесни за реметење? И тепање?

Gi povikav "vernicite" zasto se naogam na forum za religija. A sekoj koj e so zdrav um i zdravi sfakanja moze da dade doprinos da kazeme deka ne go odobruvame homoseksualizmot,
А што, секој што не е против хомосексуланоста е со нездрав ум и нездрави сфаќања? Или со други зборови, некој што е потолерантен и со повеќе разбирање?

(ete) kako makedonci so zdrav razum!
Rekov tuka reagirate i se buntuvate...a da ve vidam kako reagirate (ke reagirate) ako dvajca mazi (par) vi se doselat vo sosetstvo...i vie izleguvate so vaseto dete i gi gledate se ljubat vo usta... Sto ke mu kazete na sinot... "Normalana rabota sine"?????
Па да. Ако ти не знаеш како да го објасниш тоа на соодветен начин на кој нема да му закачиш некој нагон за дискриминација на твоето дете, тогаш тоа е твој проблем, не нивен. Постојат компетентни луѓе кои имаат едукациона сексуална програма со која деца од рана возраст се учат на вакви работи. И истата постои во сите поразвиени држави во светот, а би требало истата да почне да се практикува и тука. Ако Македонија сака во целост да се приклучи во истиот тим на држави во Европа.

Од тебе зависи дали твоето дете ќе стане способно да мрази и дискриминира или не. Децата не се раѓаат со такви комплекси, родителите им ги набиваат. Според твоите ставови можам да замислам што ќе биде кога ќе имаш син. Убаво би било кога веќе се декларираш како христијанин, барем малку од тоа и да го примениш во пракса т.е. покажи малку толерантност и сфаќање.

Џабе Деби тие попрво ке кренат бунт против верата и верниците отколку против педерите. Она што сакам да го кажам е кој кур сите ми се жалат дека земјава не чини па лугето ја прават земјата таква каква што е
Со луѓе како тебе, не се ни чудам како сме стасале до тој степен до кој што сме.

слушам какви простаци се јавуваат на бел и или некој трет бумбар се срамат од тоа што се, се срамат од тоа што се словени, и ред други работи кои само ја надополнуваат простотијата на овој народ
Секој има право на свое мислење, дури и ако се работи за некој кој не е во целост горд што има словенско потекло. Простотија опфаќа повеќе слоеви на луѓе, внимавај на кој начин го користиш зборот, зошто и ти си дел од државата.

Тешко дека некој има храброст да зборува за за вистинските проблеми јавно, критички или да застане да застапува одреден став ...нема ... аку треба глуп ке бидам ама ке се оградам од сите проблеми кои ја мачат нашата земјичка и ке си го топлам задникот на сигурно важно мене да ми е убаво и ке ги тупиме работите со некој глуп квази национализам...
Се согласувам дека луѓето немаат храброст да зборат за проблемите јавно, но како што реков и претходно, Македонија има поважни проблеми од хомосексуалците (ако ти ги сметаш за проблем), но не те гледам тебе да бунтуваш за нив. Оди протестирај и бунтувај се против искористување и злоупотребување на функции или статуси, против дрога, против педофилија, против трговијата со луѓе, која итекако е застапена кај нас, КАЈ СИ ДА СЕ БУНИШ ТАМУ!?

Јас велам Македонија заслужила што и е вака, со такви луге не се прави ништо ...а овај аут бој ама се распалил на секоја тема поврзана со педерите што се чуствува толку мокен не ми јасно?
Читајќи го твојот пост, потполно се согласувам, со вакви луѓе (како ти) не се гради држава. И што ако Out Boy дискутира на теми поврзани со хомосексуланост? И јас 90% од темите за кои дискутирам се во форумот Мистерии. И мене не ми е јасно зошто ти пречи кога некој станал да се брани себе си и сличните на него? Што, според тебе треба да се чувствува инфериорно?

пак уште нашол да врега светители и личности нека си ја чукне педерската глава малце јас би можела да дозволам да ме навредиш мене или било која друга личност на форумов ама да ми јадиш гомна за мојата вера и да ја искривуваш тоа не би го дозволила али ипак твое право крај краева јас нема да плаќам за твоите гревови...
Па и голем број на атеисти и луѓе што припаѓаат на други вери ти ги вреѓаат твоите преценти светители па никому ништо. Не е прв а не е ни последен кој го направил тоа.

И на крај краева, ако ти на плаќаш за туѓите гревови, why all the fuss about it? Продолжи си да си ги живееш животот како и порано и everybody's happy.

ПРОТИВ ХОМОСЕКСУАЛНОСТА СУМ и ќе излезам,па дури и да имам шанса ќе го претепам............тебе ти пречи тоа??????
Да мене ми пречи. Дури и да е хомосексулалноста проблем (а не е) со насилство не се решава ништо. Можеби мислиш дека ќе поминеш неказнето?

не сум како вас "пацифист,либерал,проевропски и мултиетнички настроен".....................т.е. НИ САМИТЕ НЕ ЗНАЕТЕ ШТО СТЕ
а што има врска 2001 со парадата и контра парадата:tapp:
Не си пацифист? Значи си за војни и насилство?

Не си либерал? Значи си против индивидуалната слобода? (Тука спаѓа и твојата знаеш ...)

Не си мултиетнички настроен? А како си настроен бате? Баш ме интересира, зошто некако со твоиве ставови си ми малку анти-социјален, кога се работи за општественo прифатливи норми на однесување. Што значи ти си поголем проблем за општеството а не хомосексуалците.

и ти поради тие навреди на подфорумот си рече да ги ГЕНЕРАЛИЗИРАШ сите ВЕРНИЦИ??????......знаеш што и ЈАС сум верник(не сум закоравен но колку толку сепак верувам)...и сепак ги почитувам сите религии,па дури и муслиманите,будистите,протестантите итн да организираат протест против геј парадата јас СЕПАК ќе излезам ќе им дадам подршка,иако не сум муслиман,будист итн,туку ДЕКА СУМ ПРОТИВ ГЕЈ-ПАРАДАТА!!!!!!!!!значи ЗНАМ ШТО САКАМ,ПРОТИВ ШТО СУМ,КОЈА МИ Е ЦЕЛТА,а не кој организира,зашто мора тој/тие итн...........
Типично. Кога имате слични интереси одма се фаќате под рака и ајде да ги дрвиме хомосексуалците со камења. Но кога тоа ќе заврши, пак ќе се карате по форуми чија вера и вистинската и колку се глупави атеистите итн. Што значи истата песна ќе си ја терате.

А ти Gone, ако веќе имаш доволно почит кон други религии, не знаеш да најдеш малку кон други луѓе? Или ја мериш твојата почит и толерантност во грами? Па ја нема за сите?

Знаеш како велат, Respect - You gotta give it, to receive it.

Не очекувај и ти да бидеш третиран нешто подобро од нивна страна.

-па сомнежот е во тоа што кај нас а воедно и во светот СЕКОЈ ралично ја толкува религијата т.е. нејзината веродостојност.......пишав колку толку,зашто целонсо не сум запознат со ВИСТИНАТА,но сепак верувам -РЕЛИГИЈАТА не го прави раздорот во светот и поделбата меѓу народите,тоа го прават погрешните проповедувачи,кои религијата ја користат како основно средство за даа владеат,подели па владеј
Раздели па владеј, така е. А што мислиш ти? Што е оваа спротивставеност? Коенциденција?

Порано во античка историја постоела спротивставеност меѓу мажи и жени. Жените биле крајно деградирани и дискриминирани од страна на мажите, кои ја уживале сета власт.
 

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
977
Молитвата - и помошта - извршена од праведник во Дух Светол, има многу поголема моќ од сите други обиди да се помогне на душите што (некогаш и не по своја кривица) се изгубени !
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
не ми се верува до кој идиотизам дебатирате................"страв ми е да идам во војна,па затоа ќе тепам педери":tapp::tapp:....а зашто ВИЕ педерите не војувате,тоа ви е идеална шанса 1000 мажи на бојно поле,па дури и мртов ќе го клецаш:kesa:????
Знаеш не се сите хомосексуалци Боки 13. Проблемот е што во војската е забрането членство на хомосексуалци. Ако се дознае дека е хомосексуалец, се отпушта од служба во војска. Истото и со спортот. Има доста хомосексуалци кои се спремни да умрат за својата татковина како и било кој друг хетеросексуалец, но немаат шанса. А сигурно има доста хомосексуалци кои го кријат тоа а се македонски војници.

значи има ситуации каде што бог го оправдал и мечот но тоа не е за оваа ситуација сега
Навистина? Како со крстоносните војни? И тогаш ли го оправдал мечот?

Светителот го ставив онака и не знам зошто како да сте гаволи одма се настрвивте да давате смешни образложувања, ..
значи ниту подржувам насилство но на мирен протест секако дека би излегла... да преминам на главното, не ми сметет ама нејкам да ги гледам на улица на протест разбираш нејкам права да бараат нејкам дечиња да посвојуваат тоа е она што ми смета ...
Зошто да не бараат права? Која си ти па да кратиш права на друг човек? И со кое лице се претставуваш како верник а од друга страна во целост дискриминираш масивна група на луѓе кои ама баш ништо на тебе лично не ти згрешиле? Ти си срамота за вистинските верници, кои барем колку толку не се согласуваат, ама си ја гледаат својата работа и не се мешаат во туѓи животи.

@Новинарка јас на пример сакам да тепам и осакатувам луѓе кои имаат различни ставови од моите.
Треба да ме прифатите, не треба да се плашите од мене што сум различен од вас.
Разноликоста е таа што го прави светот поубаво место за живеење, што би било кога сите би биле совршени и би се однесувале кул.
Досадно би било, нели?
Споредбава ти е FAIL. Хомосексуалците да не тепале некој? Па сега бараат прифаќање? Абе ај ...
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.023

Ја бих следела овај пример се разбира не во буквална смисла :) ја бих во некоја поблага форма ...
Као највечи верник шо се лупа у гради, ти реши да заколеш друго човечко битие само затоа што е различно од тебе?
wow
Толку од „Ако некој те мавне по едниот образ, ти сврти му го другиот„, huh?
Брафооо...
Ај сеа оди, измиј се со ладна вода, и размисли уште еднаш шо кажа.


Едно прашање: Дали ако сака "детето" да има врска со "педофилот" тоа е легално?
Кое дете е свесно да воопшто знае што е врска побогу?
И не, не е легално се додека не наполни 18 и може педофилот да биде тужен.
Макар и да има 17 ипол години.
CSI уште ништо не ве научи..


Инаку, на темава леле:
Верници сте, треба најголема толеранција да имате, а прочитав некои што сакаат да употребат и насилство.
омг омг омг

А шо е најкул, тепачка почнува оној што се смета за интелектуално послаб и вербално немоќен.
Кул, кул.

Ако има парада за поддшка на хомосексуалноста, ќе бидам таму.
Ај баш да видам некој да стаи прст на мене.

И да, мислам дека Господ би ги казнил оние што живеат во лага цел живот, што душата им се смалила толку да може да се стави во напрсток, што се принудени да имаат жени и деца, да прават превари, отколку оние што живеат против општетсвените норми, но немораат да лажат и да вараат. Оние што живеат слободно.
 

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Само се чудам какви права му фалат на хомосексуалците,па ќе простестирале за права...оти парада нема да има,само некој протест против дискриминација ќе имало.
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ne te persiram decko... se obrakam na site so tvojot um! :)
Sakanje?! Ma daj ti se molam, ne stavajte takov svet zbor, "sakanje" i "ljubov" vo takvi izopereni nesta! Nema vrska ljubovta tuka!
Ne se ragas be dete! Ne se ni poboluvas od "homoseksualna" bolest! Tuku nekako na nekoj nacin pagas vo racete na onaj, nekev da go spomnam ama ete morav, koj go izvetoperuva tvoeto ja i koj si i sto si!
Imav eden slucaj eden decko mi pobara pomos... Rece homoseksualec sum, ama nekam da sum toa! Od kako znam za sebe sum toa! Rece, taka Bog me sozdal! Ne mu rekov ne te sozdal Bog...i deteto sakase pomos... i vospostvivme kako stanal homo...(Ne sakam ovde detalno da zboruvam, oti do sabale ke treba da se raspravam). Krajot samo: bese osloboden od toa, stana normalen i se OZENI!

До умот значи е а .... Леле после се чудам зошто се даваат овеи прости изјави по темава ... вас ви треба малку сексуално образование кога очигледно немате ПОИМ што е хомосексуалноста. Библијата не е единствениот извор на знаење .... имате доста книги за читање на оваа тема ...

Светиот збор не е резервиран само за хетеросексуалците. Ако ти не можеш да видиш логика во зборот љубов и хомосексуалност заедно ставени во иста реченица, тоа е твој проблем. Интересно, како кога станува збор за маж и жена, свештенициве и религиозните луѓе уживаат да алудираат на тоа дека станува збор за унија меѓу две души а не маж и жена, но кога се ставени во контекст два мажи или две жени, ооо тогаш и те како работите стануваат физички! Одма се враќаме на половите. Што е? Не може и бракот меѓу двајце мажи или две жени да биде унија на две души и ништо повеќе?

Интересно е како секое нешто што е против твојата вера е дело на "Оној". Порано, "Оној" бил крив за појавата не нови вери. Потоа бил крив за некои научни достигнувања, а и денес гледам е ист случај. Ај доста со "Оној" и земет малце со бистра глава гледајте на работиве?

Кажи ми, ти кога избра да бидеш хетеросексуалец? Си стана еден ден и реши да сакаш жени? или си роден таков? Има разлика.... Луѓето се раѓаат такви, без разлика дали ти веруваш или не, никој од нив не ИЗБРАЛ да биде омразен од семејството, друштвото, останатиот свет. Никој не БИРА таков живот. Се раѓаш таков каков што си. Не е крив никој, ни Бог, ни "оној". Ако не го сфаќаш тоа не давај твои заклучоци базирани на никакво знаење од таа област. Ти и останатите волци на форумиве се однесувате како да знаете се за хомосексуалците а стопосто сум сигурен ниеден од вас нема некој близок кој е хомосексуалец. Би го смениле своето мислење драстично....
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
@Новинарка јас на пример сакам да тепам и осакатувам луѓе кои имаат различни ставови од моите.
Треба да ме прифатите, не треба да се плашите од мене што сум различен од вас.
Разноликоста е таа што го прави светот поубаво место за живеење, што би било кога сите би биле совршени и би се однесувале кул.
Досадно би било, нели?
Дали хомосексуалците со својата определба повредуваат некој?Нарушуваат нечие право?Нечија слобода?
Ептен глупа споредба!
Се додека не повредуваш никого слободен си да правиш што сакаш па биди и марсовец не геј.
 

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Отворена една тема за хендикепраните лица на форумов - 10 поста
Отворени безброј теми за хомосексуалците на форумов - Безброј постови

Absolute Fail
Total recall...

Including me, i admit...
 

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Отворена една тема за хендикепраните лица на форумов - 10 поста
Отворени безброј теми за хомосексуалците на форумов - Безброј постови

Absolute Fail
Total recall...

Including me, i admit...
Јас ова вака го сваќам ... Сите сме сигурни дека не сме ретардирани ... Ама сите имаме сериозни сомнежи за својата вистинска сексуална определба :) :vozbud::vozbud::pos2::pos2:
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Еј замисли си попови во мантии со кандила тепаат передлани на плоштад хехехехехехе

А верниците нека си бркаат работа (миси, летиургии и др работи) а нека ја остават полицијата да го спречи протестот ако е нелегален.

Мразам тавки протести но нема да одам да тепам гејови овај де жени.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom