Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
сангвиник- До даска, и многу брзо ми се менува Расположението.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
ехе,од порано си бев сангвиник а ете денес сум само холерик(со к или со х)
избувнувам брзо,некои работи ме лутат и не заборавам брзо...и сакам се да завршам да крај...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Холерик или колерик како и да се нарекува..бурно реагирам..глеј стапни ми на жуљ леле мори мајко сум.Пет метра бегај :pos2:А и никогаш не оставам работа недовршена.Кога ќе се зафатм со нешто го терам до крај па што сака нека биде.
Тоа е темпераментна сум ептен:pipi:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнува некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
Најблиску сум до ова само има некои разлики. Самиот себеси се изненадувам како реагирам брзо во опасни ситуации, тоа ми е инстикт или механизам како сака човек нека го наречи не е битно, него битно е тоа што е дел од мене. Активен сум и гледам да ги завршам и ги завршувам повеќето работи до крај. Лесно воспоставувам контакти со луѓе и не се површни туку длабоки и разбирливи за мене. Брзо пламнувам кога треба да се стори тоа, не велам дека не грешам имам згрешено, а за каењето сега во моментов малку поретко.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Нешто помеѓу ХЕЛЕРИК и САНГВИНИК, Некогаш така, некогаш вака... незнам дали е можно теоретски...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
холерик со многу јаки примеси на меланхолик како е ова можно поима неам :uvo::uvo:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај :)

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае:pipi:

O

Out Boy

Гостин
Нажалост, како и мнозинството овде, и јас сум сангвиник. Реагирам брзо, а реакциите ми траат кратко, основна емоција ми е веселост и оптимизам (типично за мнозинството геј луѓе) Активен сум (освен кога сум пасив:pos2:), започнувам многу работи кои не ги завршувам, лесно воспоставувам контакти со многу луѓе кои, за жал, најчесто се површни, бидејќи често се плашам да воспоставам подлабока другарска врска, која лесно би можела да „пукне“ заради мојата сексуалност. Не трпам неправди, брзо пламнувам, лепам се во лице а потоа се каам заради тоа:toe:

Уф, колку би сакал да сум флегматик...

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти.

Најприближно до мојот темперамент:pipi:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не би можел да се определам целосно точно. Пак ќе испадне некоја комбинација од овие карактери. Нервозен кога треба, особено за ситници, повлечен кога сакам да сум сам и да баталам други. Во главно нервозен ама тоа не го манифестирам надвор.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
од понудениве имам скоро 90% од карактеристиките на меланхолик

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
холерик сум..Највише мраЗам ФЛЕГМИ!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
флегматик, според сликава флегматик зашто цигарето би ми било поважно!:pos2:
Иначе, нз, зависи до човекот со кого ќе се спречкам

М

Мрак

Гостин
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
Само околу контактите...не се баш површни.Но во глобала ова ми одговара најмногу:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom