Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Флегматик и меланхолик. Реагирам бавно, рамнодушна сум и често сум песимистички настроена. Не возвраќам на навреди и провокации, повлечена сум.

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Сингвиник во најголем дел :smir:

Настаните длабоко ги преживува --> овој дел од меланхолик ми е :)

R

RAYTHEON23

Гостин
холерик....сам обез лутина и гнев....зошто сам да барам причина за гнев кога нема:toe:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
сите освен меланхолик :) скоро никогаш немам песимистичко расположение :) скокам на сите страни од енергија (од каде ја добивам врска немам xD) и потоа ќе ја потрошам и сум флегма (или како што ми вика татко ми флека) :)

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнува некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае...

Па во глобала...баш сум сангвиник :helou:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
па ја мислам дека сум една чудна комбинација меѓу сангвиник и меланхолик. повеќе меланхолик ама и сангвиник има примеси. само чудно е што се скоро спротивни, едниот е екстровертен а другиот интровертен :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време
Дефинитивно

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Од се по малку...зависи како сум станал од спиење :toe:

Nemorosus

Marshal Izet Fazlinović
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
612
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти

Само здебеленото од Меланхолик. Во другите не се пронаоѓам.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти

Ова.

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Читајќи ги описите се најдов како комбинација од холерик и меланхолик. А кога го решив тестот ми излезе флегматик. Хммм... мислам дека не би можела да се ограничам на еден тип. Се менувам во однос на ситуациите и личностите.

Kajgana Shop

На врв Bottom