Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Ja sum tezhok flegmatic.... duri i sporo zboram :)
Ima eden vic za temperamentive:
Se karale flegmata i safrata (sangvinik) i safrata i vika na flegmata: eeee nema da mi go s'snesh kucheto, e nema!!! (brzo zborenje) Flegmata i vika:aaaaaammmmaaaaaa kkkkkkeeeeee tttiiiiiii gggoooo sss'''sssnnaaaammmm kkkuuucchhheeetoooooo. (bavno zborenje) Safrata i vika: eeee nema nema nema nema!! (brzo zborenje) Flegmata na toa i rekla: Kkkeee vviiiidddiiiissshhhhh....... Kuuuuucccoooooo sssss''''sssssssss!!! (bavno pak) sss'''sssssssssss!! I kuchevo samo reklo: Aaaaaaaaaaaafffffffffffff!

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае..

Thats Me:vozbud:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не баш во се но за разлика од другите ова најдобро ме опишува -меланхолик :toe:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае...

Токму вака .. со некој многу мали измени, најточно е ова :)

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Сангвиник (долунаведената анализа важи за сите сангвиници)

Ми врие крвта.Карактеризирана со елементот на Воздух,сезонско време Пролет,детство,боја -сончево жолта,планета Венера и карактеристиките на жешка и влажна :wink:
Живеам во времето на Надежта каде што најубаво би се снашла како домаќинка со многу среќна фамилија :??? (а можеби и не :) ).
Покажувам знаци на срамежливост,сакам да зборувам пред група,сакам да бидам слушната,преферира групни активности и проекти :icon_lol:
Не сум нападна,добро забележувам детали,импулсивна,одлуките што ги донесувам се најчесто погрешни :??? :(
Љубопитна,ја сакам природата,имам недостаток на иницијатива затоа не сум добар лидер (до некаде е вистина :toe: )
Безгрижна сум ( многу многу точно ) ,сакам голем круг на пријатели,брзо преминувам од една активност на друга ( со успех се разбира :) ) , сакам промени ,оставам прекрасен прв впечаток ( oh yeah :icon_cool )
Површна сум затоа што многу брзо вниманието ми го одвлекуваат други работи и неможам да ја согледам длабочината на нештата :? :nenene: не би рекла ,нестабилна (до негде да ) ,ОПТИМИСТ :helou: ,недостаток на длабоки чувства ( и да и не-зависи за кого како :wink: )
Многу лесно комуницирам со непознати :)

Лоши страни :vozbud:

Сакам да се гледам често во огледало и многу често среќна може да ме направи облеката или работата :kesa: подложна сум на флертување ( беше тоа некогаш и негде :wink: ) .
Љубоморна и злобна :) :) гарант некој ќе се пронајде друг пошто ова не сум јас.
Не сакам да бидам сама,сакам да бидам насмеана и некој да ме забавува ( многу точно )
Многу тешко се откажувам од омилените работи :toe:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas sum nesto pomegu prvoto i vtoroto holerik i sangvinik ma da ne bi sakala bas da sum takva kakva sum so eksplozivni reakcii ponekogas ali to je karakter:toe:

Член од
29 март 2008
Мислења
186
Поени од реакции
4
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае...:helou:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Холерик е на Српски,на Македонски е Колерик.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти.

Ова сум јас :toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Не сум баш сигурен која група би ме опишала мене. Се наоѓам некаде помеѓу сангвиник и холерик. Имам особини и од двата видови на темпераменти. Секако тука доаѓа и еден фрагмент од флегмите. Не секогаш реагирам избувливо на дадени ситуации.
Мислам дека Хипократ не ги знаел баш сите видови на темперамент, туку ги опишал најзастапените и највоочливите.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Во ниту еден не се пронаоѓам целосно.Од сите имам по нешто.Сепак гласав за сангвиниг.
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време.
Во болдираново најмногу се пронајдов:smir:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.539
Поени од реакции
5.526
Ова најубаво ме опишува мене... значи:

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае :)

S

SSS-Stolica

Гостин
меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти
е ова сум јас потполно се пронаоѓам овдека тешко воспоставувам контакти ама кога ќе ги воспоставам вечно траат,настаните длабоко ги преживувам и така натака,целосно овдека сум опишан

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За мене мислам дека темпераментот ми е микс помеѓу меланхолик и холерик. Едноставно во едното има нешто што ми го опишува темпераментот, но има и нешто што не го опишува па затоа тоа го напдополнувам со другово.

Kajgana Shop

На врв Bottom