- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.278
- Поени од реакции
- 15.402
Не ги читав сите постови(само прата страна ја читав),и незнам дали е коментиран еден тренд кој е многу застапен во последно време.
Имено, незнам дали знаете дека во последно време скоро во секое сирење се додава `стартер култура` што претставува мелко од растително потекло.Го прават од соја,некое си палмино мелко итн.Ги имам проверувано скоро сите кашкавали и сирења,и скоро да нема некое пакување каде ова не го пишува.Значи и во поскапите,стават од таа `стартер култура`.Како тргнало за брзо време све ќе биде направено од соја.
Иначе во мојот град се наоѓа најприродно овчо сирење ,правено на бачило ,по 250-300 денари за кило,па нема потреба да се фрлаат пари за некои белосветски фирми за толку скапо сирење(негде прочитав дека некој купувал побекогаш од по 500 денари кило)
Имено, незнам дали знаете дека во последно време скоро во секое сирење се додава `стартер култура` што претставува мелко од растително потекло.Го прават од соја,некое си палмино мелко итн.Ги имам проверувано скоро сите кашкавали и сирења,и скоро да нема некое пакување каде ова не го пишува.Значи и во поскапите,стават од таа `стартер култура`.Како тргнало за брзо време све ќе биде направено од соја.
Иначе во мојот град се наоѓа најприродно овчо сирење ,правено на бачило ,по 250-300 денари за кило,па нема потреба да се фрлаат пари за некои белосветски фирми за толку скапо сирење(негде прочитав дека некој купувал побекогаш од по 500 денари кило)