-Какво сирење јадете?
1. Mozzarella (po moznost od bivol od juzna Italija, a ako imam srekja direknto od Battipaglia - rodnoto mesto na ovoj tip na mozzarella.
2. Scamorza (najcesto cadenata/dimenata vrsta)
3. Pecorino (romano, sardo...)
4. Parmigiano reggiano (gledam da e nad 20 meseci)
5. Emmental (po moznost da e proizvedeno vo rodnata zemja Svajcarija)
6. Galbanino (ne tocku cesto)
7. Fontina
8. Caciocavallo podolico (retka, vkusna i skapa varijanta na ova italijansko sirenje, poznato megju balkancite kako kashkaval. Za zal vkusot i procedurata na naseto so toa italijanskoto nemaat vrska...)
-Со што најчесто го јадете?
*So meze, salati, predjadegna, testenini.....
-Кое според вас е најубаво сирење (на нашиве простори)?
*Mak. kashkaval samo topen/pohovan go jadam, dodeka mak belo sirenje ne go podnesuvam. Odvratno mi e isto kako sto mi e odvratno italijanskoto squacquerone.
P.S. Jbg, na krajot se e prasanje na vkus... ^^