Убаво овчо сирење јадам во хотел Манастир во Берово. Од келнерот дознав дека го земале од некое бачило кај беровската брана ама никако да отидам и да го најдам, па ако има некој од таму слбодно нека помогне.
Бачило КлепалоДајте ми и мене контакт ако имате од тоа беровското бачило кај браната...
Може од овде да се купи сирење?
Јас колку што се сеќавам келнерот објаснуваше дека бачилото се наоѓало пред самата брана кога одиш од Берово накај браната. Рече се слегува накај браната, има кучиња...дали е ова не знам
Јас лично не сум бил таму. Го знам од кажување на пријател кој бил воодушевен од природа, храна, цени....Тогаш купил сирење од таму, не знам дали сега се сменило нештоМоже од овде да се купи сирење?
Зошто гледам дека како ресторан повеќе функционираат.
Каков е патот до ова место?
А бачилото од ресторанот далеку ли е ако одам пешки?Јас лично не сум бил таму. Го знам од кажување на пријател кој бил воодушевен од природа, храна, цени....Тогаш купил сирење од таму, не знам дали сега се сменило нешто
Ако одите таму, внимавајте да не го промашите местото (како мене). Имено, пред ова место, има друга вила/ресторант, што исто се вика “Клепало“. До ова “Клепало“, патот е асфалт. Дури откако заминав, дознал дека “Бачило Клепало“ било друго место.
Нема најдобро, секоја пратка различна ја прават, нема никаков стабилен квалитет. Еднаш јадеш сирење наредно купување нешто друго купуваш.Според вас, кое е најдобро македонско сирење?
Лазарополе, Трница...Според вас, кое е најдобро македонско сирење?
Јас земав од Лазарополе овчо. Помрсно и од зејтин и солено многу.Лазарополе, Трница...
Види, вкус е во прашање, јас сакам мрсни и солени сирења. Секогаш малку во вода го оставаш (да не ти продавам памет), дека солилото во кое што го чуваат е прилично јакоЈас земав од Лазарополе овчо. Помрсно и од зејтин и солено многу.
Земав и од Бачило Клепало во Берово, тоа па бетер лошо. Младо сирење, солено ептен.
вардарец има убави производи кога ќе ги погодат, крајвиот кашкавал кога убаво ќе го погодат е најдобро нешто што си го пробал, а кога нема ни сол ставено колку шо треба, ни па има текстура како кашкавал катастрофа е. Од 5 купувања еден се погаѓа.Овчо од Вардарец ви е убаво сирење.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Каде го има?Овчо од Вардарец ви е убаво сирење.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk