Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ме интересира, дали знае некој која од нашиве агенции има понуди за Санторини или Миконос, како се движат цените, ако бил исто така некој да сподели искуство и слично... :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Планирам летово да го жртвувам и да чистам година во септември :) а може и нешто непланирано да излезе.

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
prvo da se najdat pari pa poslem ke se misli so da se praj so niv

Член од
20 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
2
Оваа година, Франција,Ментон на 6 КМ од Монте Карло :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ме интересира, дали знае некој која од нашиве агенции има понуди за Санторини или Миконос, како се движат цените, ако бил исто така некој да сподели искуство и слично... :)
Не се сеќавам во последниве година две да имам видено понуди за Миконос.Веројатно во своја организација би требало да одите.Миконос е можеби најубавото место во Грција и дефинитивно место со 24 часа забава.Значи се живее без прекин.Има журки на плажа,од таму во кафиќ,вечерта во ноќен бар,утрото на плажа.Ако имаш некој да ти прави друштво,тргај и не се мисли,за забава нема промашај.Само има многу англичани,кој незнам дали знаеш ама се племе невидено.Ако си помлада од 23 години ќе ти одговараат нивните лудости,знаат да паѓаат по улица,да кршат шишиња од глава, да се онадат на улица,на среде шанк,итн.
Од друга страна Миконос е најскап.Едно пиво пред 5 години беше 10 евра во ноќен бар.Влезница беше по 10 евра,кафето 4 евра,јадењето во ресторант скапичко.За десет дена во Миконос без смештај (одев организирано) ти требаат мин 500/600 евра,за да поминеш скромно.Ако ти е за одмор,подобро не оди,нема да се одмориш :)
И ако ти менува нешто Миконос е геј центар,така да има многу хомосексуални парови,кој не се кријат,па ако си хомофобична,избегни го :)

M

macgowan

Гостин
Da ti predlozam ne[to...em nesto poeftino a ima za sekoj po nesto...KRIT!!!Preubavo more,plazi...Ako sakas zabava pravec Hersonisos,ako sakas maalku pomirno(uslovno pomirno...)Hanja i zapadniot del ili istocno-Agios Nikolaos i blisku ti e juzniot del pa ke se kapis i na Libisko more.Ako sakas Santorini ima ednodnevni ekskurzii(2 sati od Iraklio so hidrofoil).
Definitivno preku netot da baras smestaj,agenciite NE ZASLUZVET(a i nemat...)!!!

Член од
10 мај 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Zdravo,
Me interesira nekoj da podeli sovet koj vekje patuval vo sopstvena rezija vo Grcija. Znaci jas planiram da go zamenam Ohrid so more za da gi procistime sinusive jas zenami i maliot, pa baram nekoja poevtina alternativa za solena voda. Koj del od Grcija e najevtin za privatno smestuvanje vo sobi ili apartman, kon Asprovalta, dali na prviot krak ili nekade pod Olimp?
Prv pat ke patuvam vaka sam so sopstveno vozilo pa ako ima nekoj da podeli uste nekoe iskustvo ili sovet, za mene bi bilo super. Dali znaete kako se cenite za ovoj tip smestuvanje za period od 01 Juni? Nas ni treba soba ili apartman, koja ima sopstveno kupatilo i kujna za da si gotvime samite i bracen krevet ili bracen krevet so pomosen lezaj. Barame poevtina opcija za smestuvanje za da mozeme da posedime nekoj den povekje. Ne sme mnogu prebirlivi samo da bide higienata solidna. Fala.

Член од
20 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
2
Zdravo,
Me interesira nekoj da podeli sovet koj vekje patuval vo sopstvena rezija vo Grcija. Znaci jas planiram da go zamenam Ohrid so more za da gi procistime sinusive jas zenami i maliot, pa baram nekoja poevtina alternativa za solena voda. Koj del od Grcija e najevtin za privatno smestuvanje vo sobi ili apartman, kon Asprovalta, dali na prviot krak ili nekade pod Olimp?
Prv pat ke patuvam vaka sam so sopstveno vozilo pa ako ima nekoj da podeli uste nekoe iskustvo ili sovet, za mene bi bilo super. Dali znaete kako se cenite za ovoj tip smestuvanje za period od 01 Juni? Nas ni treba soba ili apartman, koja ima sopstveno kupatilo i kujna za da si gotvime samite i bracen krevet ili bracen krevet so pomosen lezaj. Barame poevtina opcija za smestuvanje za da mozeme da posedime nekoj den povekje. Ne sme mnogu prebirlivi samo da bide higienata solidna. Fala.

Значи така.. Според мене со дете треба да разгледате опција Пиреа,или Аспровалта.Аспорвалта е малку поголема од Пиреа и е погласна.
Пиреа е супер,во првите редови до морето можеш да најдеш СУПЕР апартмани со сопствена кујна,можете сами да си готвите,и сопствено купатило.
Ако одите од 1ви Јуни цените можат да бидат 15-25 Евра од вечер, Апартман со 3 или 4 кревети . Од 1ви Јули цените се повисоки,и изнесуват најмалку 50 Евра од вечер.
Цените во апартманите со брачен кревет и да ви додадат помошен лежај се слични со Апартманите со 3 или 4 кревети!!!
Предлагам да одите приватно,нема да зажалите.
Кога ке стигнете издвојте 1 час за разгледување на апартмани,не се залетувајте одма на првиот !!
Поздрав :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.719
Поени од реакции
11.557
Најпрвин Англија 3 недели, па може со другари до Грција 7-8 дена, доволно за едно лето :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Каде Арсенал на подготовки, таму и јас со нив:)

M

macgowan

Гостин
Samotraki...se tokmam vo septemvri edna nedela...mir i rajat treba denes,mislam deka tamu ima...osven vo avgust koga ima dance festival i sl.terevenki,ama definitivno e popasivno od drugi ostrovi

Kajgana Shop

На врв Bottom