Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

_Perdika_

Proud To Be Macedonian!!!
Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Turkey - Belek.
Веќе втора година заредом.
Ако може да ми кажеш какво место е Белек,како се движат цените, зошто јас сигурно ќе идам за Турција, па се мислам дали Кушадаси, Аланија или Белек. И преку која агенција ќе идеш, зошто во агенциите што гледав никоја нема за Белек. позз

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Абе шо правиш муабет :)))

--- надополнето ---

Абе од вакви паметњаковиќи преку таквото.Иди гледај за себе и гледај каде ти ќе бидеш летово.Гледам и колку знаеш кое е најјако место во Хрватска за забава,„изживеан еден“ иди прошетај,па после соли памет.Турција поефтино,оф мори мајко!
Слушнав дека Грција е најевтина,најубава летна туристичка дестинација,и најљубезни биле домаќините...А и давале гратиси за Фиромјаните ... Sex on the beach.. До колку ти држи

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Слушнав дека Грција е најевтина,најубава летна туристичка дестинација,и најљубезни биле домаќините...А и давале гратиси за Фиромјаните ... Sex on the beach.. До колку ти држи
Сигурно цвет ти го направиле,чим толку со сигурност ја сподели веста со нас.
Следен пат користи вазелин.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Сигурно цвет ти го направиле,чим толку со сигурност ја сподели веста со нас.
Следен пат користи вазелин.
Никогаш не сум бил у Грчка на одмор :) Taka да... ти летово ќе идеше нели.... :) Нико нече да мирише жуто цвече :pos2:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имам прашање. Сакам да идам у Бугарија, Несебар/Сончев Брег, негде 20 јуни, десетина дена. Една другарка ми рече дека она лани била и седеле во апартман (значи тоа не било хотел, туку нешто измеѓу хотел и зграда), жена доаѓала еднаш дневно да чисти, имало базен, во секоја соба си имало кујна, и било 25 евра од вечер за апартман (значи не од човек). Знае некој нешто повеќе за ова? Или некои слични понуди? Другаркава била во средина на август и отишле со нерезрвирано, значи таму го нашле престојот. Епа мене ми е малце страв пошто ипак планирам да идам на сред лето и ќе биде кнап сезона, па дан не најдам престој. Ве молам, ве молам. Било каква информација ми е од помош. Давам зеленко.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
На која веб-страна ги пишува ценовниците за хотелите во Струга??

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
Имам прашање. Сакам да идам у Бугарија, Несебар/Сончев Брег, негде 20 јуни, десетина дена. Една другарка ми рече дека она лани била и седеле во апартман (значи тоа не било хотел, туку нешто измеѓу хотел и зграда), жена доаѓала еднаш дневно да чисти, имало базен, во секоја соба си имало кујна, и било 25 евра од вечер за апартман (значи не од човек). Знае некој нешто повеќе за ова? Или некои слични понуди? Другаркава била во средина на август и отишле со нерезрвирано, значи таму го нашле престојот. Епа мене ми е малце страв пошто ипак планирам да идам на сред лето и ќе биде кнап сезона, па дан не најдам престој. Ве молам, ве молам. Било каква информација ми е од помош. Давам зеленко.
znaci minatata godina bev vo Nesebar, Bugarija ama jas bev 20 Juli i da ti kazam pak imase da se najde smestaj...
a inace za ova so apartmanot imase i togas dosta takvi ponudi samo 25e za mene togas sea malce skapi
ama kako i da e rezerviraj si nekade, sigurno si e sigurno da ne mora da se akas niz pola nesebar za da najdes apartman nekoj ...
pozz se nadevam deka ti pomognav ...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
znaci minatata godina bev vo Nesebar, Bugarija ama jas bev 20 Juli i da ti kazam pak imase da se najde smestaj...
a inace za ova so apartmanot imase i togas dosta takvi ponudi samo 25e za mene togas sea malce skapi
ama kako i da e rezerviraj si nekade, sigurno si e sigurno da ne mora da se akas niz pola nesebar za da najdes apartman nekoj ...
pozz se nadevam deka ti pomognav ...
Фала ти најмногу. Абе рачунај јас ќе одам со дечкото и фактички ќе ни дојде по 12,5 евра од вечер, што сметам дека не е многу. Во Охрид сме плаќале 500 денари од вечер, така да ова ми е супер.

Бтв, утнат ми е датумот, сум мислела 20 јули, а не јуни.

Инаку, дополнителни информации ми се добредојдени.

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
e pa furaj togas i ubav pomin .... jas mn ubavo si pominav a veruvam deka i ti ...:vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Само неизживеани шмизли и пуваџии ќе одат кај гејцине да ги вадат кога им е пропадната државана и сезонана.

За помалку пари, а многу поубаво ќе си поминам во златна Турција. Анталија, Турска ривиера (Фехтије и други места), Памуккале, итн.

Ако више мора да се оди негде за забава, па има ли појако од Хвар, или ред други места на Хрватско приморје??
Дај бе една понуда да споредиме. Грција ваква онаква, факт е дека по 50-100 евра е поефтина од другиве, минимум. Не збориме сеа за патриотизам, ме интересира кои се тие поефтини понуди од Турција, стварно би сакал да отидам со нив.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дај бе една понуда да споредиме. Грција ваква онаква, факт е дека по 50-100 евра е поефтина од другиве, минимум. Не збориме сеа за патриотизам, ме интересира кои се тие поефтини понуди од Турција, стварно би сакал да отидам со нив.
Имаш у Турција за 300 евра смештај у хотел со три ѕвезди (базен, доручек, вечера) + повратен превоз со автобус. За Кушадаси зборам. За Грција не знам дали е поевтино или поскапо.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Фала ти најмногу. Абе рачунај јас ќе одам со дечкото и фактички ќе ни дојде по 12,5 евра од вечер, што сметам дека не е многу. Во Охрид сме плаќале 500 денари од вечер, така да ова ми е супер.

Бтв, утнат ми е датумот, сум мислела 20 јули, а не јуни.

Инаку, дополнителни информации ми се добредојдени.
http://bghotelite.com/results.php?key=0&page=10&limit=10&city=Nesebar

http://bghotelite.com/results.php?key=0&page=0&limit=10&city=Sunny%20beach

http://kvartiri.ltd.bg/17-nessebar.htm

http://kvartiri.ltd.bg/27-slunchev-briag.htm

( 1 евро ~= 2 лева ), т.е. 20 лева = 10 евро :). Дел од цените сеуште са од минатата година, а таа се очекува да са со 10-20% по-ниски. Ако сакаш некакво друго инфо - пиши ПП, пошто овде ме е страв да не ми се карат за убавиот македонски :D

Kajgana Shop

На врв Bottom