Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Кажете помогнете ми да се одлучам,кој сте биле турција дали е убаво што како... Уште се мислам кај да одам

Sent from my iPhone 5s Gold using Tapatalk
Убава е Турција има што да се види, има екскурзии, аква паркови има забава, сега зависи каде одиши.
Лорет де мар не ти е лоша опција, точно нема чартери но можеш да ги комбинираш летовите. Јас така направив и карта ми излезе 140 евра повратна. Смештај моожеш преку букинг да си најдеш и ќе си слопиш сам аранжман.
Се зависи што сакаш да видиш и што сакаш од одморот, но по мое мислење Шпанија е подобра опција. Јас ова лето по трет пат ќе одам и се нешто има да видам што не сум го видела претходно.

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Кажете помогнете ми да се одлучам,кој сте биле турција дали е убаво што како... Уште се мислам кај да одам

Sent from my iPhone 5s Gold using Tapatalk
Кушадаси е преубаво. Како шо гледав мн евтини анражманиве. Башка таму не е скапо, цените се приближно како тука, освен по рестораните каде шо е малце поскапо. Преубави плажи, преубави екскурзии за евтина пара. Цел ден ти е исполнет :)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Дечки едно прашање.
Имам доста чекање на аеродром во Милано помеѓу летовите. Прашањето ми е дали може да се најде превоз од аеродромот Милано Бергамо до центар на Милано за да го прошетаме и Милано малку и да не деремеме на аеродром? А да и дали има некаде на аеродром каде може да се остави багаж?
Инаку дестинацијата за ова лето е Лорет де Мар 10 дена капење и уживање и 5 дена на враќање во Париз и Брисел на шетање.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Дечки, дали бил некој во Калитеа, Грција? Импресии нешто ова она?

C

cige

Гостин
Имам идено пред неколку години и мене понеубав ми е од првиот крак. Овој е подосаден, гратчињата се каде каде помали, се затвара многу порано, во 10 часот е тишина! А плус си вон сезона така да мислам дека народ нема да има многу. А и бев на неколку плажи и водата е ок, ама понеубава од прв крак. Кој бил во Калитеа и Паљури на прв крак знае за што зборам, таму е прееекрасно.
Али има луѓе што знам дека втор крак им е поубав. Има убави хотели и баш пред некое време ми викаат полуксузен бил. Дали ради Порто Карас не знам.
Значи вкус е во прашање.
Има лилд маркети на вториот крак?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.785
Поени од реакции
6.215
Дечки, дали бил некој во Калитеа, Грција? Импресии нешто ова она?
Убави плажи, убаво море.
Самиот град не ми допадна, оддалечен е од море и плажи и ако не си сместен некаде на плажа ќе се утепаш од качување. Доста поскапо од околните места

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дечки едно прашање.
Имам доста чекање на аеродром во Милано помеѓу летовите. Прашањето ми е дали може да се најде превоз од аеродромот Милано Бергамо до центар на Милано за да го прошетаме и Милано малку и да не деремеме на аеродром? А да и дали има некаде на аеродром каде може да се остави багаж?
Инаку дестинацијата за ова лето е Лорет де Мар 10 дена капење и уживање и 5 дена на враќање во Париз и Брисел на шетање.
@коцка мислам дека може најмногу да ти помогне со совет за Милано.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Дечки едно прашање.

Автобуси бергамо - милано има за 10€ повратна карта, само рачунај саат време во еден правец е...колку слободно време имате?

За куферите не знам, не сум сигурна, зашто бергамо не е голем аеродром. Пробај види на сајтот на аеродромот

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ајде едно простичко прашање да поставам.
Значи на сајтовиве на агенцииве има табела со ценовник - ок. Што значи тоа "Тип на соба - 1/2"?
Еве пример на сајтов. Првата редица - 13ти јуни, цената е 395 евра. Тоа значи за целата двокреветна соба или за една личност? Пример мене ми треба двокреветна соба, ама ќе бидеме двајца возрасни. Колку ќе не чини?
На сајтот на агенцијата Atlantis имаш легенда за сите тие знаци. И мене ми беше доста конфузно да се снајдам вака

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ако не не се смени планот планираме Бугарија на Сончев Брег.Има поделени мислења некои ми кажуваат топ е за ноќна журка има доста странци ова она некои се жалат од животинчиња во вода не било чисто тапа е ...
Ваши искуства?Што мислите Сончев Брег или ипак да смениме на време да одиме Златни песоци или нешто друго :)
Убаво е за млади во Сончев Брег иако ноќниот живот не е така ефтин како што мислат оние што не се биле. Исто така имаш одлични капацитети за сместување по пристојни цени. Се на се доколку сте друштво убава дестинација е за одмор/замор :)

Член од
14 јули 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Има лилд маркети на вториот крак?
Има ЛИДЛ. Во околина на Никити[DOUBLEPOST=1406105436][/DOUBLEPOST]
Дечки едно прашање.
Куферите земи ги со себе кон Милано. И онака станицата за Бус е на Milano centrale, а таму имаш локери за багаж. А во Миллано со 3-4 саата пешачење можеш троа да видиш.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Автобуси бергамо - милано има за 10€ повратна карта, само рачунај саат време во еден правец е...колку слободно време имате?

За куферите не знам, не сум сигурна, зашто бергамо не е голем аеродром. Пробај види на сајтот на аеродромот
Има ЛИДЛ. Во околина на Никити[DOUBLEPOST=1406105436][/DOUBLEPOST]
Куферите земи ги со себе кон Милано. И онака станицата за Бус е на Milano centrale, а таму имаш локери за багаж. А во Миллано со 3-4 саата пешачење можеш троа да видиш.
Фала ви на одговорите. Имаме многу време, дури 10 саати чекање. Опциите ни се или да го прошетаме Милано или да спиеме на аеродром, а мене ова првово некако повеќе ми се допаѓа.
Најдов повратна карта со некој превозник Тева или Тера нешто така 8 евра кошташе? Дали да купам он лајн карти или кога ќе стигнам на аеродромот?
Ние носиме багаж од оние малите куферчиња т.е. голема кабинска торба до 10кг колку би не чинел тој локер на автобуска? Каде се претплатуваш за истиот, има нешто како office на автобуската или...?
Од автобуската каде да се упатам, што вреди да се види а е во близина, значи да не фаќаме автобуси, метроа...нешто тука во близина на центарот да се прошета? Таа катедралата ќе успееме да ја видиме?

Значи 2 саати во пат да изгубиме до центар и назад до аеродром и уште 4-5 саати да утепаме шетајќи ќе направиме добра екскурзија и најголемиот дел од времето ќе го исполниме без да дремеме на аеродром. Добра е идејава така, мислам изводлива е?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Планирам Калитеа во грција , да не знае некој колку идат студиа за двајца, со мој превоз ке одам и таму сакам да си најдам сам смештај?

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
Фала ви на одговорите. Имаме многу време, дури 10 саати чекање. Опциите ни се или да го прошетаме Милано или да спиеме на аеродром, а мене ова првово некако повеќе ми се допаѓа.
Најдов повратна карта со некој превозник Тева или Тера нешто така 8 евра кошташе? Дали да купам он лајн карти или кога ќе стигнам на аеродромот?
Ние носиме багаж од оние малите куферчиња т.е. голема кабинска торба до 10кг колку би не чинел тој локер на автобуска? Каде се претплатуваш за истиот, има нешто како office на автобуската или...?
Од автобуската каде да се упатам, што вреди да се види а е во близина, значи да не фаќаме автобуси, метроа...нешто тука во близина на центарот да се прошета? Таа катедралата ќе успееме да ја видиме?

Значи 2 саати во пат да изгубиме до центар и назад до аеродром и уште 4-5 саати да утепаме шетајќи ќе направиме добра екскурзија и најголемиот дел од времето ќе го исполниме без да дремеме на аеродром. Добра е идејава така, мислам изводлива е?

Ако е 8€ повратна земете си, зашто иначе е 10 (5€ во еден правец). Ако не, има цело време таму автобуси. За локери немам поима, не сум видела, не спомнав дека има, пишав провери на сајтот дали ги има, така да не знам. А ако сакаш, денес кога ќе се враќам од работа ќе прашам на железничката кај што стигаш колку коштаат. Не сум ги користела така да не знам.

Стигате на железничка, се вика milano centrale, и е 15-20 мин пешки од катедралата центарот. Прошетај таму, прошетај ја brera, за експо се спремаат па имаат интересни работи околу piazza castello, скала е исто блиску до катедралата...милано е мало, центарот се оди пешки за пола саат цел :) мало и грдо :P

Океј план, лесно изводливо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom