Фала ви на одговорите. Имаме многу време, дури 10 саати чекање. Опциите ни се или да го прошетаме Милано или да спиеме на аеродром, а мене ова првово некако повеќе ми се допаѓа.
Најдов повратна карта со некој превозник Тева или Тера нешто така 8 евра кошташе? Дали да купам он лајн карти или кога ќе стигнам на аеродромот?
Ние носиме багаж од оние малите куферчиња т.е. голема кабинска торба до 10кг колку би не чинел тој локер на автобуска? Каде се претплатуваш за истиот, има нешто како office на автобуската или...?
Од автобуската каде да се упатам, што вреди да се види а е во близина, значи да не фаќаме автобуси, метроа...нешто тука во близина на центарот да се прошета? Таа катедралата ќе успееме да ја видиме?
Значи 2 саати во пат да изгубиме до центар и назад до аеродром и уште 4-5 саати да утепаме шетајќи ќе направиме добра екскурзија и најголемиот дел од времето ќе го исполниме без да дремеме на аеродром. Добра е идејава така, мислам изводлива е?
Ако е 8€ повратна земете си, зашто иначе е 10 (5€ во еден правец). Ако не, има цело време таму автобуси. За локери немам поима, не сум видела, не спомнав дека има, пишав провери на сајтот дали ги има, така да не знам. А ако сакаш, денес кога ќе се враќам од работа ќе прашам на железничката кај што стигаш колку коштаат. Не сум ги користела така да не знам.
Стигате на железничка, се вика milano centrale, и е 15-20 мин пешки од катедралата центарот. Прошетај таму, прошетај ја brera, за експо се спремаат па имаат интересни работи околу piazza castello, скала е исто блиску до катедралата...милано е мало, центарот се оди пешки за пола саат цел
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
мало и грдо
Океј план, лесно изводливо
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)