шеф на подземје
зумбулот
- Член од
- 25 август 2010
- Мислења
- 1.213
- Поени од реакции
- 76
грешка голема,има и такви ама има и многу кој викаат македонија.Ха, абе и председател да си нема да го измени фактот дека бугаринов е ебано во право![]()
грешка голема,има и такви ама има и многу кој викаат македонија.Ха, абе и председател да си нема да го измени фактот дека бугаринов е ебано во право![]()
Имам идено пред неколку години и мене понеубав ми е од првиот крак. Овој е подосаден, гратчињата се каде каде помали, се затвара многу порано, во 10 часот е тишина! А плус си вон сезона така да мислам дека народ нема да има многу. А и бев на неколку плажи и водата е ок, ама понеубава од прв крак. Кој бил во Калитеа и Паљури на прв крак знае за што зборам, таму е прееекрасно.Како е у грчка на вториот крак ситониа мислам се викаше?сум бил на првиот пред 10тина години еве утре идам на вториот нека каже некој како е
Не боли....да не кажам штоНезнам зошто ве боли вистината..![]()
Графчињата ли ти кажаа дека јас седам дома, мислејки дека сите ме мразат?Не боли....да не кажам што
Затоа ние ќе си шеткаме,а ти седи дома,оти сите те мразат!
Калитеа е ОК, ама Паљури ми е обично селце а сите го фалат, што е толку убаво?Имам идено пред неколку години и мене понеубав ми е од првиот крак. Овој е подосаден, гратчињата се каде каде помали, се затвара многу порано, во 10 часот е тишина! А плус си вон сезона така да мислам дека народ нема да има многу. А и бев на неколку плажи и водата е ок, ама понеубава од прв крак. Кој бил во Калитеа и Паљури на прв крак знае за што зборам, таму е прееекрасно.
Али има луѓе што знам дека втор крак им е поубав. Има убави хотели и баш пред некое време ми викаат полуксузен бил. Дали ради Порто Карас не знам.
Значи вкус е во прашање.
Водата, морето !!!Калитеа е ОК, ама Паљури ми е обично селце а сите го фалат, што е толку убаво?
Тоа може да си помешала со некое џакузи...Водата, морето !!!
За тоа ги спомнав. Ми се свиѓаат што водата е пребистра и се оди 100 метри за да почне длабоко да е.
А пак во Хањоти и Пефкохори поубави се гратчињата, ама водата е понеубава.
Затоа сепак кракот не е голем и за шеткање топ.
Годинава бев во Калитеа, водата беше сон невиден. Плус бања! Никогаш потопла. Еден ден 37 степени беше. И пребистра, да ја пиеш можеш
А за шеткање ги имаш сите гратчиња во близина.
Тропаш зелени ФМИ. Црно море е локва, барка пред егеиско. Тамо не е презастроено како по црното, спокоино е, по чисто е. Има плажови со камане, има и со песок. За почивка е. Ако си платиш 3 евра добиваш бира или фрапе и цел ден си лежеш на шезлонг. Ако немаш ке лежиш на камане и песок. Ама ас такви не сум видел. А кажи им на браката македонци колко вреди шезлонг со чадар на црното? А? Црно море е за алкохолен туризам. Говора како цело за големите комплекси. Албена и по малите е за почивка.Бил сум во Грциja почти на целиот северен брег например и можам убедливо да ти кажам,дека со ништо морето тамо не е поубаво от Црно Море... флора почти нема,фауна почти нема... тамо каде нема флора и фауна... да не сум луд да пливам jaс?! Лично на мене не ми оди да лежам на каминja или да пливам во море,кое нема бранови ...Кога немаш барнови и морето ти е спокоjно-баш е скучно. Тука не си прав дека само млади идат. Ако идеш во краja на Маj,Jни и почетокот на Септември,ке видиш масовно немски баби и дедовци. Се е до човек ...