Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Ха, абе и председател да си нема да го измени фактот дека бугаринов е ебано во право :toe:
грешка голема,има и такви ама има и многу кој викаат македонија.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Како е у грчка на вториот крак ситониа мислам се викаше?сум бил на првиот пред 10тина години еве утре идам на вториот нека каже некој како е
Имам идено пред неколку години и мене понеубав ми е од првиот крак. Овој е подосаден, гратчињата се каде каде помали, се затвара многу порано, во 10 часот е тишина! А плус си вон сезона така да мислам дека народ нема да има многу. А и бев на неколку плажи и водата е ок, ама понеубава од прв крак. Кој бил во Калитеа и Паљури на прв крак знае за што зборам, таму е прееекрасно.
Али има луѓе што знам дека втор крак им е поубав. Има убави хотели и баш пред некое време ми викаат полуксузен бил. Дали ради Порто Карас не знам.
Значи вкус е во прашање.

?

..........

Гостин
Не боли....да не кажам што:)
Затоа ние ќе си шеткаме,а ти седи дома,оти сите те мразат!
Графчињата ли ти кажаа дека јас седам дома, мислејки дека сите ме мразат? :)

факт е дека најголем дел од македонците во грција се кажуват како скопјани, југословени или срби, тоа сум го видел со свој очи и слушнал со свои уши...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Имам идено пред неколку години и мене понеубав ми е од првиот крак. Овој е подосаден, гратчињата се каде каде помали, се затвара многу порано, во 10 часот е тишина! А плус си вон сезона така да мислам дека народ нема да има многу. А и бев на неколку плажи и водата е ок, ама понеубава од прв крак. Кој бил во Калитеа и Паљури на прв крак знае за што зборам, таму е прееекрасно.
Али има луѓе што знам дека втор крак им е поубав. Има убави хотели и баш пред некое време ми викаат полуксузен бил. Дали ради Порто Карас не знам.
Значи вкус е во прашање.
Калитеа е ОК, ама Паљури ми е обично селце а сите го фалат, што е толку убаво?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Калитеа е ОК, ама Паљури ми е обично селце а сите го фалат, што е толку убаво?
Водата, морето !!!
За тоа ги спомнав. Ми се свиѓаат што водата е пребистра и се оди 100 метри за да почне длабоко да е.
А пак во Хањоти и Пефкохори поубави се гратчињата, ама водата е понеубава.
Затоа сепак кракот не е голем и за шеткање топ.
Годинава бев во Калитеа, водата беше сон невиден. Плус бања! Никогаш потопла. Еден ден 37 степени беше. И пребистра, да ја пиеш можеш :)
А за шеткање ги имаш сите гратчиња во близина.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Што има лошо во тоа па секој си оди каде си сака ,еве на пример грците го отворија Веро Малиот ама толку е мал што сите Скопјани отидоа да видат колку е голем,што има лошо во тоа да се трошат пари на ситни работи ,па секој си има право на одмор така,јас ви реков утре ако се смириме со Грците или помалите генерации заборават што ни правеле Грците , ќе си тераат по друг пат и ќе шират прикаски како имаме добар бизнис со Грците итн.......

Ене кај е патот а Охрид а Солун исто ти се фаќа.........................................

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Водата, морето !!!
За тоа ги спомнав. Ми се свиѓаат што водата е пребистра и се оди 100 метри за да почне длабоко да е.
А пак во Хањоти и Пефкохори поубави се гратчињата, ама водата е понеубава.
Затоа сепак кракот не е голем и за шеткање топ.
Годинава бев во Калитеа, водата беше сон невиден. Плус бања! Никогаш потопла. Еден ден 37 степени беше. И пребистра, да ја пиеш можеш :)
А за шеткање ги имаш сите гратчиња во близина.
Тоа може да си помешала со некое џакузи... :) Инаку, бев и јас годинава во Калитеа, како место ми се виде најурбано во споредба со другиве села (Ханиоти, Пефкохори, Полихроно), а имаше и доста дискотеки/кафичи, само не ми се свиѓаше што скоро и да немаше туристи, претежно беа грци... така што, ја лично не би отишол повторно таму...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Бил сум во Грциja почти на целиот северен брег например и можам убедливо да ти кажам,дека со ништо морето тамо не е поубаво от Црно Море... флора почти нема,фауна почти нема... тамо каде нема флора и фауна... да не сум луд да пливам jaс?! Лично на мене не ми оди да лежам на каминja или да пливам во море,кое нема бранови ...Кога немаш барнови и морето ти е спокоjно-баш е скучно. Тука не си прав дека само млади идат. Ако идеш во краja на Маj,Jни и почетокот на Септември,ке видиш масовно немски баби и дедовци. Се е до човек ...
Тропаш зелени ФМИ. Црно море е локва, барка пред егеиско. Тамо не е презастроено како по црното, спокоино е, по чисто е. Има плажови со камане, има и со песок. За почивка е. Ако си платиш 3 евра добиваш бира или фрапе и цел ден си лежеш на шезлонг. Ако немаш ке лежиш на камане и песок. Ама ас такви не сум видел. А кажи им на браката македонци колко вреди шезлонг со чадар на црното? А? Црно море е за алкохолен туризам. Говора како цело за големите комплекси. Албена и по малите е за почивка.
Ама со егеиско не може да се мери.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Моја препорака за наредно лето Макарска,Хрватска.Услуга на ниво,чистота,гостопримство па уше да им кажеш дека си Македонец.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ме интересира вака: Дали нашиаве тур-агенции организираат патувања низ Европа,пример како школските екскурзии, да кажеме Будимпешта,Прага,Виена,Минхен.. дали има понуда на такви ангажмани?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Имаше такви понуди,само не ми текнува која агенција беше.

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Мене ме интересира кој хотел/мотел нуди евтин престон вон летна сезона во Охрид.
Би ми била од корист таква информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom