Не знам дали некој тркнал до Куманово, Кобра се вика кафаната, месоно им е перверзии.
Како што разбрав, кафаната ја држел претходно и таткото и детото на газдата што е сега, а месото го правеле од свои животни, т.е ги купуваат и сами ги гледаат некое време, а потоа ножот им го даваат.
Ем евтино, ем добро. Увијачот и вешалицата би им ги издвоил.
Што се тиче Скопје, евтина, а добра скара има во Аердром, ХХL или Сиф, позади Бисер. Не е нешто уау, ама сосема добро е. Гледам претходно сте го спомнале Мрс од Берово, па за да не идете до Берово, во Аеродром, позади три бисери истиот газда има отворено кафана. Не знам дали сеуште работи, но мислам дека уште е таму.
Добро е и во Љуц (џигери) и тоа до него, Олимпико. Пробајте таму ќебапи, а уз пут има и добра пастремајлија.
Мрзенци стандард најдобро јагнешко, а пробајте и телешки мускул. Не знам како го прават, ама се топи во уста.
Злате ми е некако излитено, како да знаат дека имаат гужва, па спремаат од сабајле. Кога јадеш, месото и се остало ти е некако бајато.