Секој според „желбата“ - односно коренот на душата.. Влези малку во „Библиотеката“ прочита јод „Шамати“ Ако те „заголица“ - добро - ако не ... пак добро ! Мош во следниот живот ....Поздрав
И што ако се родам во Индија каде што имаат друг систем или пак во Кина или во Египет? Каде што системот на Кабала никогаш не допрел таму на некој места? Не знам јас лично не би гледал на кабала од таа перспектива толку веродостојно, Метатрон ја поминал бездната, Метатрон може само да зборува за кабала, ова ми звучи како тенисот порано во Франција, бил спорт само за богатите.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
[DOUBLEPOST=1471646002][/DOUBLEPOST]Многу егоистички ми звучи ова, во животот втор пат го слушам
,,доколку имаш прилика во наредниот живот" не бива овој живот ми е казна да не го спознаам духовното и демек тоа духовното го имаат само одредени учители или кабалисти, гурувци. Според ова што ти го имаш напишано од кабалата некој сака да направи религија и тоа не ми се допаѓа. Нема врска со животите, туку со тоа што за мене значи Кабала, дали сакам да ја изучувам теориски само или поради нешто друго.
Хиндусите си велат вака за својата религија, ајде може во нареден живот ќе имаш прилика да го запознаеш тој и тој гуру и да се просветлиш. Сега гледам и Кабалистите.
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)