Sinisa
libertad o muerte
- Член од
- 27 август 2005
- Мислења
- 661
- Поени од реакции
- 52
what is macedonian напиша:В Русе има един хотел до Дунава - "Рига", много висок. От терасата нај-отгоре се гледа половин Рум'нија. До Букурешт са само 60 км. по прав п'т. По време на рум'нската револјуција в този хотел беше базата на CNN, в'тре никој немаше право да влезе без пропуск. Но целијат трафик до Букурешт и обратно беше само с русенски коли, джипове и камиони. Русенци по принцип познаваме отлично Букурешт и много от нас се оправјат с рум'нскија език. Абсолјутно всички с'битија в Букурешт ние ги гледахме на живо по CNN, но много русенци ги видеха на живо в .......Букурешт.
А за Косово мене ме интересува само:
1. Какво ште се случи с'с с'рбите, които са там СЕГА?
2. Какво ште се случи с'с с'рбите, които са напуснали Косово?
3. Какво ште се случи с'с ср'бските исторически и културни ценности?
Имам двама пријатели, които са полицаи в Косово. Те живејат /нормално/ при с'рби, в ср'бско село до Приштина и са страшно прив'рзани к'м своите ср'бски домакини и к'м всички с'рби в селото. С'рбите имат там неверојатно много проблеми - изолација, несигурност, липса на работа, снабдјаване, образование, електричество и т.н. и т.н. не знам, но не требва ли да почнат да се учат да живејат с албанците заедно..........или да емигрират в Белград...?
И мене интересује ово шти си ти написао у три тачке, ништа више. Земља у којој 2 милиона становника не желе да живе у тој држави не може бити успешна, и ја сам за поделу, мада српска политика и даље није за то. Видећемо како ће ићи преговори.
Твоји пријатељи су сигурно у Грачаници. Наравно да ти Срби треба да живе са Албанцима заједно, али како? Да се ја питам, не би било насиља уопште. Кажу да се ситуација поправља, али ево баш пре неки дан опет је неко пуцао из аутомобила на Србе. Како заједно, кад је проблем да се чује српска реч?
Прочитај овај чланак, сигуран сам да си чуо већ за то, догодило се пре 6 година, да схватиш количину мржње на Косову. Човек је стигао из Бугарске у Приштину да ради за УН, и после само неколико сати десило се ово:
Valentin Krumov, a Bulgarian aged 38, was killed because he spoke a simple phrase in Serbian.
http://www.guardian.co.uk/Kosovo/Story/0,2763,203211,00.html
http://www.b-info.com/tools/miva/newsview.mv?url=news/1999-10/text/oct13.bta