И после Охриѓаните не чинеле:)

А

Ајсшутер

Гостин
Кога бев на одмор летово ..
Купувам 2-3 дена по ред сок и го купувам 35 синалко што беше новиот врска немам како се вика, 4 ден одам да купам ми праи 50 денари е го поскапевне оти како густ е а синалко :pos:
Ама нема врска важно закон се :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.413
Поени од реакции
25.305
Ак не ви чинит не идајте.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Идам во продавничка да купам зејтин и гледам цена 50 (појма немам точно колку беше сум заборавил) и идам на каса и по пола минута драматично чекање на продавачката да дореши што е четврто вертикално со 7 букви на буквата А ме гледа од апостолки до наочари и ме прашува:
- Ти не си од тука а?
Јас без размислување викам:
- Не.
И женава станува онака лежерно излага надвор и го прашува чичето кој седеше на гајба од пиво:
- Абе маслоно за готвење колку беше?
- 65 мислам.
Си платив и не се вратив повеќе.

(не викам дека е ова само во Охрид али се погоди во темава)

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ќе барам темава да се преименува 'СЕКОЈДНЕВНИ СЛУЧКИ ВО ОХРИД' а ги има многу за раскажување :vozbud:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Идам во продавничка да купам зејтин и гледам цена 50 (појма немам точно колку беше сум заборавил) и идам на каса и по пола минута драматично чекање на продавачката да дореши што е четврто вертикално со 7 букви на буквата А ме гледа од апостолки до наочари и ме прашува:
- Ти не си од тука а?
Јас без размислување викам:
- Не.
И женава станува онака лежерно излага надвор и го прашува чичето кој седеше на гајба од пиво:
- Абе маслоно за готвење колку беше?
- 65 мислам.
Си платив и не се вратив повеќе.

(не викам дека е ова само во Охрид али се погоди во темава)
ојте бе таму скопјанишча едни, идате во Охрид и масло за јајца да пржите купвите, ко да немаме најпрекрасни ресторани
уааааааааааааааааааааааа :baeh:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
ојте бе таму скопјанишча едни, идате во Охрид и масло за јајца да пржите купвите, ко да немаме најпрекрасни ресторани
уааааааааааааааааааааааа :baeh:
Е да бе кај вас со апостолки не не пуштате во ресторани.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.988
Поени од реакции
51.106
на еден другар му се десило следново во кафич
седнал нарачал еспресо и фанта, доаѓа келнерката и му носи кока-кола, и рекол ’’абе фанта ти реков’’......“ам шоифали на ко'колава’’ :icon_lol: :icon_lol:
Meне една па ме тераше бакшиш да и оставам, не знам шо и се деси тоа да го побара од мене :))

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
на еден другар му се десило следново во кафич
седнал нарачал еспресо и фанта, доаѓа келнерката и му носи кока-кола, и рекол ’’абе фанта ти реков’’......“ам шоифали на ко'колава’’ :icon_lol: :icon_lol:
Meне една па ме тераше бакшиш да и оставам, не знам шо и се деси тоа да го побара од мене :))
Убо му рекла, баш пуба е кока колана, та за негово добро, тој... :icon_lol:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не знам, ја немав никакви проблеми ка бев у Охрид на одмор. Све си беше најнормално освен тоа што ќе се затепав со едни Охридски фраеришта што сакаа да ми удрат рекет(да ми земат пари) и ка слушнаја дека сум од Тетово ги запалија патиките и да и нема :):):)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не знам, ја немав никакви проблеми ка бев у Охрид на одмор. Све си беше најнормално освен тоа што ќе се затепав со едни Охридски фраеришта што сакаа да ми удрат рекет(да ми земат пари) и ка слушнаја дека сум од Тетово ги запалија патиките и да и нема :):):)
Не те познаа по фризурата?

Абе Охриџани само Скопјани напаѓаат.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
подобро секоја втора година на море отколку секоја година во Охрид, од езерото може само синусите да си ги разболиш а за луѓето да не правиме муабет само пари те гледаат а за тоа како ќе те услужат увото ги боли

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
подобро секоја втора година на море отколку секоја година во Охрид, од езерото може само синусите да си ги разболиш а за луѓето да не правиме муабет само пари те гледаат а за тоа како ќе те услужат увото ги боли
Синуси да фатиш а? Море крокодил за таквите :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom