И после Охриѓаните не чинеле:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе не е во чек дис аут темава? :icon_lol:
Пул Грл кажи им дека сега немора да плаќаат такси ене кај Куба либре или Парк.Да не им се шинат нозете,мрзи едни низаедни :icon_lol:
Охрид е најубав град,факт! Охриѓани неубаи луѓе :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.696
Охрид имат езеро. Историски знаменитости.
Скопје имат трговски центри големи, саеми, опери, театри.
Шо имат во помалите градови? м?
Пак ме сфати лично :smir:
Праша што има во другите градови а напомена дека во Охрид има историски знаменитости. Има и во другите градови историски знаменитости, само кај вас е предноста тоа што имате езеро. /B]
Значи пак ќе речам, несакам лично да ме сфаќаш, немам ништо против тебе не те ни познавам, само си имав лошо искуство ова лето во Охрид. :smir:

Значи не за џабе езерото го стадов на прво место.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Абе зш вака зборвите море, се нервирам. :)
Јас на пример да одам Скопје, или Велес, или билокаде, ако некој таксист ми зејт појќе пари, или бабата кај шо ќе спијам ак не ми варит кафе, или ак ми истресет пепел на кола, или ак ме опцујат некој сељак... то нема да ме спречит убо да си поминам. А ако ојш да бараш маани, тогаш ќе најш сигурно. Не вредит заради едно лошо искуство да го банираш цел град, мислам.

А другиве шо кажвеле, скапо им било, колку шо им е долга чергата, толку нозете да си ги пружет. Од се имат поефтина варијанта, ти ако си ограничен со буџет не морат секој ден да фрлаш 300 денари за да ојш на плажа со такси, ќе си ојш ко сите нормални луѓе со комбе, за отприлика 50 денари, и многу слични примери.
Не се бунам за цените. Далеку од тоа. Сфаќам дека е туристички град ама тоа не значи дека треба да се однесуваат недолично и да се прават којзнае што се ако си им дошол нагости.
Мене буквално газдарицата ме избрка од кај неа последниот ден.Ни рече до 9 да бидеме спакувани и да се тргнеме од собата. Така и беше. Се спакувавме и чекавме во дворот додека да дојдат моите да не земат. Но останале дефект по пат со колата и задоцнија малце. Тоа не беше причина за да газдарицата ме удира по нос дека и пречам и неможе работа од мене да си потера, а не и ни пречев. Седев во дворот врз торбицата. Последниот ден на се ми најде маана, а кога стигнавме уште газот да ми го излижеше за да останам кај неа, кога си одев гледаше што е можно побрзо да ме избрка. Самата рече почекајте во дворот. Чекав во дворот и не бев виновна што колата се расипала и моите задоцнија. На секое помини-замини префрлаше по нешто. На крај се изнервирав и додека ја немаше се спакував и чекав кај пазарот помина и рече Фала што не се ни поздравивте. Зошто да се поздравам со некој што прави да се чувствувам како да на трње седам?
Друго е тоа што ни наплати по 400 денари од вечер за соба две на две метра и што делевме еден фрижидер и еден тоалет со останати станари на спратот. Буквално сум незадоволна од тоа што ми се случи и се на се ќе запаметам како лош помин. Не викам дека нема и гостопримливи Охриѓани, но овие каде што бев сместена направија да цела слика која ја имав створено за Охрид да се наруши. Затоа не би ми текнало пак да дојдам, можеби пак слично да ми се случи.
Охриѓани на форумов не ме напаѓајте веднаш само си го кажав моето искуство од ова лето :smir:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Па изгледа сакале побрзо да ве избркет, за да најдет нови туристи и и нив за им земет пари, да не губет време. Имат некој тетки во менопауза шо све им сметат, да, ама мислам дека е нелогично да не сакаш појќе да дојш, отфрлаш многу работи. Их, чекај, почнав да изглеам ко оние шо ти се фрлет на автобуска. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дарки секаде бркаат во 9 саат.Треба да се исчисти за нови гости и во најлуксузниот хотел ќе те исфрлат како партал во 9/10ч.
Е сега што ти се понашала и во дворот,тоа не си имала среќа,ќе мора да си ја пронајдеш во Охрид:)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Па изгледа сакале побрзо да ве избркет, за да најдет нови туристи и и нив за им земет пари, да не губет време. Имат некој тетки во менопауза шо све им сметат, да, ама мислам дека е нелогично да не сакаш појќе да дојш, отфрлаш многу работи. Их, чекај, почнав да изглеам ко оние шо ти се фрлет на автобуска. :)
:pos2::pos2::pos2: Да и сите имаат куќа во центар :pos2:
Шала на страна кога дојдовме ни ја окупираа колата. Една тетка чак влезе внатре, друга се подаде од отворениот прозор. А најсмешно ми беше кога се залепија на шофершајбна :pos2:

Дарки секаде бркаат во 9 саат.Треба да се исчисти за нови гости и во најлуксузниот хотел ќе те исфрлат како партал во 9/10ч.
Е сега што ти се понашала и во дворот,тоа не си имала среќа,ќе мора да си ја пронајдеш во Охрид:)
Да. Сфаќам дека така треба, и ни беше кажано уште на почетокот дека во 9 треба да ја напуштиме собата. Ама во двор да ми се понаша ни крива ни должна ко да сум бездомник :uvo:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што не и прдна в'соба?:icon_lol:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
не бе кој рече дека не чинеле баш сте супер :pipi: малку на лето се заборавате со цените ама се ќе биде добро.......

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
требало да и се посере...побрутално е :gigglesmile:

Се има десено ова.Еден мој познаник беше толку изреволтиран што остави сувенир под перницата.

Kajgana Shop

На врв Bottom