И после Охриѓаните не чинеле:)

• Креатор на темата Креатор на темата KIFFLA
  • Време на започнување Време на започнување
Кога бев на одмор летово ..
Купувам 2-3 дена по ред сок и го купувам 35 синалко што беше новиот врска немам како се вика, 4 ден одам да купам ми праи 50 денари е го поскапевне оти како густ е а синалко :pos:
Ама нема врска важно закон се :)

Ак не ви чинит не идајте.

Идам во продавничка да купам зејтин и гледам цена 50 (појма немам точно колку беше сум заборавил) и идам на каса и по пола минута драматично чекање на продавачката да дореши што е четврто вертикално со 7 букви на буквата А ме гледа од апостолки до наочари и ме прашува:
- Ти не си од тука а?
Јас без размислување викам:
- Не.
И женава станува онака лежерно излага надвор и го прашува чичето кој седеше на гајба од пиво:
- Абе маслоно за готвење колку беше?
- 65 мислам.
Си платив и не се вратив повеќе.

(не викам дека е ова само во Охрид али се погоди во темава)

Ќе барам темава да се преименува 'СЕКОЈДНЕВНИ СЛУЧКИ ВО ОХРИД' а ги има многу за раскажување :vozbud:

Идам во продавничка да купам зејтин и гледам цена 50 (појма немам точно колку беше сум заборавил) и идам на каса и по пола минута драматично чекање на продавачката да дореши што е четврто вертикално со 7 букви на буквата А ме гледа од апостолки до наочари и ме прашува:
- Ти не си од тука а?
Јас без размислување викам:
- Не.
И женава станува онака лежерно излага надвор и го прашува чичето кој седеше на гајба од пиво:
- Абе маслоно за готвење колку беше?
- 65 мислам.
Си платив и не се вратив повеќе.

(не викам дека е ова само во Охрид али се погоди во темава)
ојте бе таму скопјанишча едни, идате во Охрид и масло за јајца да пржите купвите, ко да немаме најпрекрасни ресторани
уааааааааааааааааааааааа :baeh:

ојте бе таму скопјанишча едни, идате во Охрид и масло за јајца да пржите купвите, ко да немаме најпрекрасни ресторани
уааааааааааааааааааааааа :baeh:

Е да бе кај вас со апостолки не не пуштате во ресторани.

на еден другар му се десило следново во кафич
седнал нарачал еспресо и фанта, доаѓа келнерката и му носи кока-кола, и рекол ’’абе фанта ти реков’’......“ам шоифали на ко'колава’’ :icon_lol: :icon_lol:
Meне една па ме тераше бакшиш да и оставам, не знам шо и се деси тоа да го побара од мене :))

на еден другар му се десило следново во кафич
седнал нарачал еспресо и фанта, доаѓа келнерката и му носи кока-кола, и рекол ’’абе фанта ти реков’’......“ам шоифали на ко'колава’’ :icon_lol: :icon_lol:
Meне една па ме тераше бакшиш да и оставам, не знам шо и се деси тоа да го побара од мене :))
Убо му рекла, баш пуба е кока колана, та за негово добро, тој... :icon_lol:

Не знам, ја немав никакви проблеми ка бев у Охрид на одмор. Све си беше најнормално освен тоа што ќе се затепав со едни Охридски фраеришта што сакаа да ми удрат рекет(да ми земат пари) и ка слушнаја дека сум од Тетово ги запалија патиките и да и нема :):):)

Не знам, ја немав никакви проблеми ка бев у Охрид на одмор. Све си беше најнормално освен тоа што ќе се затепав со едни Охридски фраеришта што сакаа да ми удрат рекет(да ми земат пари) и ка слушнаја дека сум од Тетово ги запалија патиките и да и нема :):):)

Не те познаа по фризурата?

Абе Охриџани само Скопјани напаѓаат.

подобро секоја втора година на море отколку секоја година во Охрид, од езерото може само синусите да си ги разболиш а за луѓето да не правиме муабет само пари те гледаат а за тоа како ќе те услужат увото ги боли

подобро секоја втора година на море отколку секоја година во Охрид, од езерото може само синусите да си ги разболиш а за луѓето да не правиме муабет само пари те гледаат а за тоа како ќе те услужат увото ги боли

Синуси да фатиш а? Море крокодил за таквите :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom