И после Охриѓаните не чинеле:)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не се согласувам со тоа. :) Мислам дека имате прилично високи, а нереални цени (ова не е навреда за градот или граѓаните, just sayin).
Инаку со свои очи имам видено, а и самата сум имала ситуација со вообразени и дрски Охриѓани.
Колку е почетата тарифа со такси ?
Колку ви е капучино на кеј?
Колку е градска?
Колку ви се влезниците во некоја дискотека?
Колку ви е коњакот,вискито или незнам ти кој пијалак таму?

Г

Господ

Гостин
Нели е фенЦи?:eek:cinja: :pos:
Остај у гужва идеш со 2 на саат низ градон по горештината целиот малаксан и поспан и одеднаш БАМ и глеа некоја бабетина ти стои на џам "СИНКОООООО КРЕВЕТ СИНКОО":pos2:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Кутрите ние, што ќе правиме без вас. Ве молиме не се лутите сега, Охрид ќе пропадни без вас Скопјаните бее. А ако сакаш бато и без пари ќе те сместиме и ни за јадење ни за пиење не ќе мораш да плаќаш. Само дојди ти. Од вас ни зависат животите.
Мајмун еден во тоа Скопјето поевтино да не е?
па не знам? кажи ми ти што ќе правите без туристи кои ви оставаат по 10.000 денари за 5 дена. 10 месеци живеете за тие 2 месеци туристичка сезона

А море и езеро исто е? цените ви се како во Дубровник.

и на крај краева не е прашањето колку е скапо туку услугата што ја нудите читај ги малку блоговите на другите скоро сите на тоа се жалат. Не ги ставам сите охриѓани во исти кош секоја чест на ретките исклучоци кои знаат како да се однесуваат према гостите ама едноставно премалку ги има.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ај дај конкретен пример. Ладно нес во Скопје на 3 места ми го наплатија 100. Тука во Охрид на едно место преку цела година е 60, а Кадмо (шо е најфенси место во градов) е 80. А за глетката шо се фаќат од таму да не прајме муабет.
А за болдот..ова беше ко you suck ама не се лутете :icon_lol:
Како сакаш сфати го :smir:

Колку е почетата тарифа со такси ?
Колку ви е капучино на кеј?
Колку е градска?
Колку ви се влезниците во некоја дискотека?
Колку ви е коњакот,вискито или незнам ти кој пијалак таму?
Еј еј... за кои цени збориме овде? Јас одам само преку лето, а тогаш знам дека цените се дупло од Скопје. Така да..
Такси е скапо до плажа да отидеш, ич муабет да не праиме. Поевтино е едино со комбе ако одиш или такво нешто.
Башка и тука има и евтини кафичи и клубови со евтини пијалоци, но има и поголеми дискотеки и поелитни кафичи со поинаков изглед од кај вас.
Ако ништо друго, цената е реална.
Значи да не се разбереме погрешно, јас одам преку лето и за тогаш зборам и знам дека во таа сезона цените се нереално високи. Толку.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
Лично искуство:
Постара жена беше ни нуди апартман каде она нема да ни се мота, и ни праи филмови имам уште едни гости во друг апартман што ке биде до вашиот само не им кажувајте колку плаќате вас ке ви го дадам поефтино :tapp:.После праиме муабет со комшиите испаѓа иста цена плаќаме(што е финтата појма немам).Го земавме апартманот само зашто бабата нема да ни стои над глава по цел ден(така ни беше кажано).Се враќаме првата вечер дамла пијани отвараме врата(имавме посебно ходниче со некој плакар) и у темницата ни се крева глава и бабата:Деца,си дојдовте?Моментот беше WTF!!Бабата уствари спиела у ходничето на кревет што се спушта од плакарот :jaj: и дури ни сереше девојчињата коа ке се бањаат да не трошат многу вода зашто ја поскапеле.
Не викам дека нема поштени луге во охрид зш ми се има десено и газдарицата кај што престојував да ни прави ручек,се има дури и понудено да ни даде пари ако ни требаат.Секоја чест за таквите луге,само овие другиве го нагрдуваат угледот на ЦЕЛ охрид:smir:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
за чудо или не, јас со сместување никогаш не сум имала проблем.
2007 сеќаам се дури ко станував насабајле (1-2 попладне) другите веќе беа по плажи... жената кај шо беме сместени добро утрооо се наспаа?? ми вареше турско ми даваше прекрасно слатко од смокви дури и монте млекце ми даде останато од внучката да си го зеам од фрижидеро. прекрасно. даваше ми и даска и пегла да си пеглам, на дворот да си седам пошо и беше многу пријатен. и така. е само од таксистите не сум задоволна. и така. цени... вакви или онакви ... ко одеш на одмор... одеш да трошеш и да се одмараш нели така.
не купувам ногу по дуќани али затоа крофни и сладолед прејадувам. шопска стек вам там и тоа е. одмор терам не се селам од дома за 1 недела па да носам јајца, патлиџани ...

е сеа ако одеш на кампинг то веќе е друго дваесе...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
за чудо или не, јас со сместување никогаш не сум имала проблем.
2007 сеќаам се дури ко станував насабајле (1-2 попладне) другите веќе беа по плажи... жената кај шо беме сместени добро утрооо се наспаа?? ми вареше турско ми даваше прекрасно слатко од смокви дури и монте млекце ми даде останато од внучката да си го зеам од фрижидеро. прекрасно. даваше ми и даска и пегла да си пеглам, на дворот да си седам пошо и беше многу пријатен. и така. е само од таксистите не сум задоволна. и така. цени... вакви или онакви ... ко одеш на одмор... одеш да трошеш и да се одмараш нели така.
не купувам ногу по дуќани али затоа крофни и сладолед прејадувам. шопска стек вам там и тоа е. одмор терам не се селам од дома за 1 недела па да носам јајца, патлиџани ...

е сеа ако одеш на кампинг то веќе е друго дваесе...

Одлично баш ми е мило!!!

Од каде си иначе од Скопје?

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Одлично баш ми е мило!!!

Од каде си иначе од Скопје?
не... од штип.. и сеа ми солзат очите оти не сум у мкд, а не ми фале штип... туку охрииииииииииииииииид. без разлика.
може да си мааме мајтап тука да се заебавате, да си кажувате случки али на мене охрид ми е у срцето. ако сакат нека се и најзлобни јас нема да осетам. некако градот кога одам на лето... обично пред или после гужвата како да има некоја позитивна енергија шо ме испунува. ногу го сакам тај мирис на езерото и стара чаршија. :(((((( сакам охриииииииииииииид

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
не... од штип.. и сеа ми солзат очите оти не сум у мкд, а не ми фале штип... туку охрииииииииииииииииид. без разлика.
може да си мааме мајтап тука да се заебавате, да си кажувате случки али на мене охрид ми е у срцето. ако сакат нека се и најзлобни јас нема да осетам. некако градот кога одам на лето... обично пред или после гужвата како да има некоја позитивна енергија шо ме испунува. ногу го сакам тај мирис на езерото и стара чаршија. :(((((( сакам охриииииииииииииид

Многу ми е мило што ЦЕЛА Македонија гледа реално на работите. Само Скопјани читам како вреѓаат и го колнат Охрид.
Не дека толку сме за никаде туку инаетот нивни. Ако не идале тие шо ќе прајме :tapp:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Многу ми е мило што ЦЕЛА Македонија гледа реално на работите. Само Скопјани читам како вреѓаат и го колнат Охрид.
Не дека толку сме за никаде туку инаетот нивни. Ако не идале тие шо ќе прајме :tapp:
ајде де... ништо страшно, верувам дека сите го сакат охрид. како ќе биде интересно ако нема препуцавања иначе :)

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
pa vie samo na skopjani im prajte sakal posto mislite deka nie tuka miliardi zarabotuvame i deka tuka asfaltot se jade.Drugite gi racunate isto kako vas t.e. "posiromasni"

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ок зборувате само за Скопјаните и со нивни цени споредувате...ами во Македонија не постојат само Скопјани шо идат у Охрид идат и од други градови каде сме научени на кај кај пониски цени али ок ако имаш пари оди на одмор, ако не седи си дома и не се инати.
У осном ако имаш не ни мора Охрид да одиш, у Црна Гора цените се исти како и у Охрид така да поише ти се исплати на море да отидеш него ваму да се расправаш со Охриѓани кој барем 80% се покварени, а оние 20% па не се охриѓани чисти туку се доселеници :)

Kajgana Shop

На врв Bottom