Исчезна малезиски боинг, лет MH370 со 239 патници

Член од
14 август 2006
Мислења
45.436
Поени од реакции
84.796
Фино, културно идеш кај талибанците и ги прашуваш дали тие гo украле авионот... :pos::pos::pos:
Па нормално. Тебе коа ќе ти украдат скутер и ќе одиш у полиција, таму не ти викаат иди у Карпош 4, гарант ќе го видиш, плати си 500 евра и земи си го, него ти викаат иди у Кондово, 100% ти е таму, плати си 500 евра и земи си го.

Нормално дека кај муслимански фундаменталисти ќе го бараат авионот. Нема сигурно кај индуски терористи да ѕвонат на врата или кај Будисти.

Последно уредено:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Зависи колку се распаднал при евентуале пад во водата, деловите внатре се цврсто споени ако видиш авионот кој слетал во реката хадсон пред некоја година - останал цел, металните и пластичните делови во авионот се поврзани еден со друг....
Авионот во Хадсон што слетал тогаш полетал од аеродромот, нема огромна висина, нема огромна брзина. Не е исто со боингов што како што пишува погоре комуникацијата ја изгубил на 10 км височина. Кога ке тресне од таа висина, со слободен пад, од таа сила има на милион парчиња да се распарчи. Евентуално чудо ке е така да се “приземјил“ и целосно да потонал без да се испокрши целиот.
Стварно не ти е чудно две недели никаква трага да немаат најдено? :unsure:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Авионот во Хадсон што слетал тогаш полетал од аеродромот, нема огромна висина, нема огромна брзина. Не е исто со боингов што како што пишува погоре комуникацијата ја изгубил на 10 км височина. Кога ке тресне од таа висина, со слободен пад, од таа сила има на милион парчиња да се распарчи. Евентуално чудо ке е така да се “приземјил“ и целосно да потонал без да се испокрши целиот.
Стварно не ти е чудно две недели никаква трага да немаат најдено? :unsure:
Има многу непознатици, можеби летал колку што можел па кога снемало гориво полека се спуштил на површината, велат работеле моторите уште 4-5 часа а го немало на радари, можно е да летал многу ниско... само црната кутија може да даде одговори на се

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
OBJAVLJEN TRANSKRIPT RAZGOVORA SA MH370 Bivši pilot: Ja bih u ovom trenutku oteo avion!
Prema najnovijim informacijama, malezijska državljanka Raja Dalela Raja Latife tvrdi da je videla avion u moru dok je letela iznad Indijskog okeana, u 2 sata popodne 8. marta - nekoliko sati nakon što je MH370 nestao. Bila je toliko sigurna u to što je videla da je isti dan podnela i službenu prijavu policiji, punih pet dana pre nego što je područje pretrage prošireno kako bi uključilo i područje oko ostrva Andaman, gde Latife tvrdi da je videla avion.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Искрено незнам колку може да им се верува на вакви, пред недела излегоа и неколку работници на платформи за нафта што изјавија дека го виделе авионот. Си бараат внимание луѓето.

Ф

Флеш

Гостин
Толку ми е мистеризна ситуација, не ми е логично да се најдени баш и да се парчињата на авионот,голема можност е да се паднати ѓубриња од оние преносни бродови со контењери .... Последната локација на авионот е многу позната и јасна,со правец кон Индија .... значи полетува кон Кина,при излез од земјата,врти нагло правец и позната последна локација,над вода во правец кон Индија .... Некои го ставаат и дека е можно киднапирање со вмешаност на пилотот,зошто на едниот од нив,дома му пронајдоа вештачки направен симулатор,пред да се случи настанот,бил на симулаторот и практикувал некои дестинации за кои не се знае и се избришани,па се чека информации од вештачењето на хард дискот .... навистина сум збунет многу ... преходно бев убеден дека нема киднапирање,но некои нови инфа као што доаѓаат те принудуваат сериозно да подразмислиш ...[DOUBLEPOST=1395443995][/DOUBLEPOST]Толку ми е мистеризна ситуација, не ми е логично да се најдени баш и да се парчињата на авионот,голема можност е да се паднати ѓубриња од оние преносни бродови со контењери .... Последната локација на авионот е многу позната и јасна,со правец кон Индија .... значи полетува кон Кина,при излез од земјата,врти нагло правец и позната последна локација,над вода во правец кон Индија .... Некои го ставаат и дека е можно киднапирање со вмешаност на пилотот,зошто на едниот од нив,дома му пронајдоа вештачки направен симулатор,пред да се случи настанот,бил на симулаторот и практикувал некои дестинации за кои не се знае и се избришани,па се чека информации од вештачењето на хард дискот .... навистина сум збунет многу ... преходно бев убеден дека нема киднапирање,но некои нови инфа као што доаѓаат те принудуваат сериозно да подразмислиш ...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Наводно потврдиле дека остатоците во Индискиот океан биле од авионот, и од Малезиската влада ги прогласиле веќе сите патници за мртви..

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
- Tvrtka Malaysian Airlines vam u dubokom žaljenju javlja da pretpostavljamo kako je avion na letu MH370 pao te da nitko od putnika nije preživio. Kao što ćete čuti i na konferenciji za novinare, moramo uzeti sve dokaze u obzir, skupa s činjenicom da se avion srušio u Indijski ocean - stoji u SMS poruci koju su dobile obitelji putnika
MH370 letio je južnim koridorom iznad Indijskog oceana te je pao u ocean. Moram vas obavijestiti, s velikim žaljenjem, da je let završio na južnom dijelu Indijskog oceana, rekao je malezijski premijer na konferenciji za novinare
Malaysia Airlines je već razgovarala s obiteljima putnika i posade da ih obavijesti o novim saznanjima. Obiteljima je zasigurno ovo bilo najteže razdoblje u njihovom životu. Molim medije da poštuju njihovu privatnost i da im daju mira, rekao je premijer
Последни известувања тука.
http://www.24sata.hr/uzivo/obitelji-putnika-pozvane-su-na-hitan-sastanak-s-premijerom-359078

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Штом се прогласени значи пронајдено е многу повеќе од неколку делови од авионот. Утре ќе има детална пресконференција и би требало да соопштат повеќе детали. Како и да е на многу чудна локација е пронајден која нема смисла бидејќи имал гориво да слета на копно и заминал накај Антартикот . wtf

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Пораката пратена до фамилиите на патниците денеска

Член од
14 август 2006
Мислења
45.436
Поени од реакции
84.796
^ Им се заебало нешто со графиката у вториот дел од пораката, глеј какви им се напраиле буквите.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ќе биде интересно, баш ме интересира какво објаснување ке дадат пошто немало пријавени никакви проблеми, немало проблеми со летот, авионот и слично, како одеднаш го снемало од радарот и како деловите се нашле толку далеку од местото кај што го имале последниот контакт.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.438
Поени од реакции
39.056
Na mene veke mi e jasno se.

Копилотот на исчезнатиот авион „Boeing 777-200 ЕR", Фарук Абдул Хамид, првпат летал со овој тип воздухоплов како самостоен член на екипажот без контрола од страна на инспектор (check co-pilot), пишува AFP повикувајќи се на изјавата од компанијата „Malaysia Airlines (MAS)".

Faruk faking Abdul Hamid. Yup.

M

.:makedonec:.

Гостин
Да. Не се они АлКаеда, само што кога имаа држава им даваа на АлКаеда, засолниште и услови за работа, HQ, подршка на нивните акции и идеологија....
Иначе не, не се истите луѓе. Имаат различни физиономии и различна мајка ги родила (вероватно).
Во овој случај можеби не се директно инволвирани Ал Каеда ... но можеби индиректно се вклучени и тие преку Источно Туркестанската исламистичка организација ... тие у главно соработуваат заедно исти ѓавол се :cautious:

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom