Исчезна малезиски боинг, лет MH370 со 239 патници

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
На српскиве телевизии објавиле дека пронашле куфери. Точно е ова?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
T

templar55

Гостин
Многу чудно многу чудно, не верувам толку во теориите на заговор ама според некои теории авионот е киднапиран од илуминатските масони, според ова песна Get It Started
на Шакира и Питбул и тоа уште од 2012 година , овдека се давало прикриени пораки за Малезија за авионот и за 2 пасоши,, А инаку еве ги зборовите на песната: Big news,
Pitbull,
Tom Cruise,
Mumbai
I lit up their December nights
Like the Fourth of July
Vanilla Sky
Thrilla in Manila
Knocking them out like Pacquiao
No Ali, no Frazier
But for now it's off to Malaysia
Two passports,
Three cities,
Two countries
,
One day
Now that's worldwide
If you think it's a game
Let's play
Dale

Во малезиски авион имало патници со украдени пасоши
http://www.dw.de/во-урнатиот-малезиски-авион-имало-патници-со-украдени-пасоши/a-17483469?maca=maz-rss-maz-pol_svet_timemk-4725-xml-mrss

?????????? И тоа станува збор баш за 2 пасоши и 2 држави:eek:
Место Реален си требал да се потпишеш Умоболен.[DOUBLEPOST=1395012991][/DOUBLEPOST]
Многу чудно многу чудно, не верувам толку во теориите на заговор ама според некои теории авионот е киднапиран од илуминатските масони, според ова песна Get It Started
на Шакира и Питбул и тоа уште од 2012 година , овдека се давало прикриени пораки за Малезија за авионот и за 2 пасоши,, А инаку еве ги зборовите на песната: Big news,
Pitbull,
Tom Cruise,
Mumbai
I lit up their December nights
Like the Fourth of July
Vanilla Sky
Thrilla in Manila
Knocking them out like Pacquiao
No Ali, no Frazier
But for now it's off to Malaysia
Two passports,
Three cities,
Two countries
,
One day
Now that's worldwide
If you think it's a game
Let's play
Dale

Во малезиски авион имало патници со украдени пасоши
http://www.dw.de/во-урнатиот-малезиски-авион-имало-патници-со-украдени-пасоши/a-17483469?maca=maz-rss-maz-pol_svet_timemk-4725-xml-mrss

?????????? И тоа станува збор баш за 2 пасоши и 2 држави:eek:
Место Реален си требал да се потпишеш Умоболен.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Место Реален си требал да се потпишеш Умоболен.[DOUBLEPOST=1395012991][/DOUBLEPOST]
Јас никогаш напамет не пишувам нешто,туку според странски медиуми,а инаку и јас самиот не верувам толку во теориите на заговор,ама вреди да се мисли се и сешто чим авионот мистериозно се исчезна, а државите неможат никако да го најдат авионот..

http://www.independent.co.uk/news/w...mblance-to-missing-plane-mystery-9189228.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/a...n-Shakira-uit-2012-gaat-over-rampvlucht.dhtml

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/03/13/missing-malaysia-airlines-pitbull_n_4956648.html

И овие медиуми се УМОБОЛНИ ???

Последно уредено:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас никогаш напамет не пишувам нешто,туку според странски медиуми,а инаку и јас самиот не верувам толку во теориите на заговор,ама вреди да се мисли се и сешто чим авионот мистериозно се исчезна, а државите неможат никако да го најдат авионот..

http://www.independent.co.uk/news/w...mblance-to-missing-plane-mystery-9189228.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/a...n-Shakira-uit-2012-gaat-over-rampvlucht.dhtml

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/03/13/missing-malaysia-airlines-pitbull_n_4956648.html

И овие медиуми се УМОБОЛНИ ???
Ne se umobolni, si ja teraat rabotata. A toa im e da napisat kolku moze povekje sranje za da prodadat povekje. I razlicni mediumi imaat razlicni kredibiliteti. Ako imas barem 2 grama mozok ke vidis deka napisot vo Independent e vo 'Weird News', nesto sto kako sto Vest ja imase Kaleidoskop rubrikata, kade pisuvaat kolku moze povekje sranje kolku da se pecati. Ako ti stvarno veruvas deka Shakira i Shitbull predvidele vakva nesrekja togas ne si umobolen, ti si celosno izmesten od shasija.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ne se umobolni, si ja teraat rabotata. A toa im e da napisat kolku moze povekje sranje za da prodadat povekje. I razlicni mediumi imaat razlicni kredibiliteti. Ako imas barem 2 grama mozok ke vidis deka napisot vo Independent e vo 'Weird News', nesto sto kako sto Vest ja imase Kaleidoskop rubrikata, kade pisuvaat kolku moze povekje sranje kolku da se pecati. Ako ti stvarno veruvas deka Shakira i Shitbull predvidele vakva nesrekja togas ne si umobolen, ti si celosno izmesten od shasija.
Очигледно е дека неможеме да се разбереме, кој рече дека јас верувам? ок продолжете со навредите..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
:pos::pos: Свака ти част мајсотре. Тој уште си мисли дека Шакира го турнала авионот. Оооо Боже, шо шета по земјата. :tapp:

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Ако судиме по Боингот кој е веројатно украден, а можеби и грабнат во 2003 и кој никогаш не е најден, не му се пишува арно ни на овој сега грабнатиов (или паднатиов) Боинг...

http://www.airspacemag.com/history-of-flight/the-727-that-vanished-2371187/?no-ist

Накусо, во Ангола 2003 од писта е украден Боинг во кој било (се претпоставува) само едно лице. Но, затоа што не се знае точно, се остава простор дека во авионот имало уште некој. Човекот работел како одржување на авионот и бил обучен пилот. ... другото го имате во текстот.
Ниту авионот е некогаш најден или виден, ниту човекот е виден оттогаш.
“It was never [clear] whether it was stolen for insurance purposes…by the owners, or whether it was stolen with the intent to make it available to unsavory characters, or whether it was a deliberate concerted terrorist attempt. There was speculation of all three.”

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Се што пишува на CNN околу мистеријава се сведува дека пилотот е поврзан со исчезнувањето. Прочитав дека пилотот толку многу бил посветен на работата што дури кога си одел дома летал на симулаторот со часови. "Исчезнувањето" не може да биде техничка грешка, ниту катастрофа, експлозија, тонење, туку е прецизно наведено и координатите кажуваат дека сигналот е изгубен точно на местото каде што почнувал да фака сигналот за комуникација со Виетнам. Наглото свртување, исто е препрограмирано, значи свртувањето било со намера. Според доказите се е плански, професионално и направено од искусно лице од внатре. Моментално се чешла историјата на патниците, да видат дали некој имал било какво искуство со летање и еден од нив бил инжењер во приватна авио компанија.
На почетокот на темава прочитав дека нема шанса без наведување да се вози Боинг и да се слета безбедно. Тука зборуваме за искусен пилот, кој 24/7 е пред кок пит, дали на работа дали дома. Полицијата може да го провери флајт симулаторот и ги види траките на летање (ако има таква опција), можеби тој со денови, месеци, години ја учел напамет траката на движење од кога ке го исклучи сигналот, ја запишувал некаде само на него познати кодови, шифри за во даден момент да го управува авионот без копнено/сателитско наведување.
Мотивите се најмал проблем, парите не се битни, туку покажувањето на моќност, интелигенција и самодоверба, особини што се главна карактеристика на пилотите. Што викате дека терористите греваат галама, поставуваат услови, можеби ова е само почеток. :)
Како што знам во авионот немало сателитски телефони, а и да имало пилотот со една команда може да ги исклучи. Што се случило со патниците? Дел од нив што го преживеале притисокот од намерното нуркање од 45к стапки кон 25к се убиени одкога слетал авионот некаде. :icon_mrgr:

Е сега, друга варијанта е авионот да е срушен од некоја војска, намерно или ненамерно и ова да е фарса да се сокрие таа грешка или да е некаде на дното на океанот... :вонзем:
Точно е дека малезиските власти истрагата ја центрираат кон пилотот и ко-пилотот како главни осомничени, пред се затоа што летачкиот систем бил ре-програмиран од компјутер внатре во кабината и тоа е нешто што само многу искусен пилот може да направи.
Но, на тоа што не треба многу внимание да се придава е летачкиот симулатор, многу пилоти, па дури и ентузијасти кои не се пилоти имаат такви симулатори, дури и некои авио-компании бараат од своите пилоти да тренираат одредени часови на симулатор, тоа не е нешто надвор од нормалата.

То ашто е важно во овој заплет е што е сосема возможно авионот да слетал и патниците да се живи. Истрагата веќе неколку дена се префрлила и на копно во Азија и делови од Австралија.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Сеа на фб прочитав дека авионот бил украден со УСБ и мобилен телефон. Шта речи? :D

А вие што викате дека "се урнал и моментално е на дното на океанот", да ве прашам нешто - Како може од толкав боинг, со 200 и кусур патници, со не знам каков багаж и не знам колку лесни работи во него, од материјал почнувајќи од обично платно, преку разни пластики, ваљда и дрво, метал и не знам што друго, ништо да не исплива на површина? Дури ни едно тело меѓу другото? А мислам дека претпоставувате што ќе се случи ако авион удри во водена површина и ваљда не си замислувате дека ке потоне ко монета од 5 денари.

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сеа на фб прочитав дека авионот бил украден со УСБ и мобилен телефон. Шта речи? :D

А вие што викате дека "се урнал и моментално е на дното на океанот", да ве прашам нешто - Како може од толкав боинг, со 200 и кусур патници, со не знам каков багаж и не знам колку лесни работи во него, од материјал почнувајќи од обично платно, преку разни пластики, ваљда и дрво, метал и не знам што друго, ништо да не исплива на површина? Дури ни едно тело меѓу другото? А мислам дека претпоставувате што ќе се случи ако авион удри во водена површина и ваљда не си замислувате дека ке потоне ко монета од 5 денари.

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
Ако паднал на непознато место можно е потешко да се најдат останките, ќе испливаат сигурно али на голема морска површина од авион или хелихоптер да забележиш ситна точка на вода не е едноставно, огромно е пространството кое се пребарува. Обично кај авионските несреќи отприлика се знае по која рута одел, и кога снемало контакт и површината за пребарување е помала, кај овој, ем сменал насока, висини, па ко што велат летал уште 4-5 сати во непозната насока..... до сега и то што е испливано (ако се урнал) морските струи и бранови ги имаат раштркано и разнесено, можное некој случајно да налета на нив стотици километри подалеку од местото на падот

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Последно уредено:
Член од
19 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дечки сосема случајно наидов на ова нешто што лично мене ми личи на преден труп од авион Malesiya Air.png air 2.png

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се зафркаваш така? Очигледно е дека е брод со 2 чамци покрај него...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Дечки сосема случајно наидов на ова нешто што лично мене ми личи на преден труп од авион Прегледај го приврзокот 87144 Прегледај го приврзокот 87145
Повеќе личи на брод со 2 јахти. Нешто како на Абрамович
или туристички брод.
А од каде се сликите, како пребаруваш?

Kajgana Shop

На врв Bottom