Исчезнати лица

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.786
Поени од реакции
17.306
palco bese profesionalen jutuber imase skapa oprema samo imac koristese
videte mu go desktopo.
Ако имал скапа опрема, не мора да значи дека бил и професионален Јутјубер. Може и ја да имам филмска опрема, ама тоа не ме прави дека сум професионален режисер, туку дека снимам од хоби.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Па почнаа новинарите да пишуваат немал пари, спиел во канцеларија и слично и одма тука се вртат муабети бил финансиски крахиран и као заклучокот на јавноста треба да биде: Замижете дека се и двајцата убиени одма, замижете дека девојчето убиено 2 сати после киднапирање со спремна дупка, ама киднапирањето било за пари.

Да имаш проблем со ликвидност не значи ништо. Имал проблем со пари, продал стан средил проблеми. Тоа не значи дека немал пари, ни дека не бил имотно-финансиски моќен. Во секој случај е поимуќен од 90% од граѓаните на државава.
Секако дека се работи за пари. Прашањето е само дали се работи навистина за пари кои требало да бидат изнудени од мајката како што е поставено обвинението и дали е вмешан таткото, што по мене е малу веројатно, или се работи за некои многу поголеми пари дадени од некој за освета или нешто слично... што пак е проблем да се свари бидејќи за да некого само убиеш најмалку ти треба киднапирање, претходно убиство, кола на убиен... замотано е, чудно е.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
8
Поени од реакции
4
Исто прашање кое што ме мачи е како знаеле како изгледа девојчето што треба да го земат? Имале ли слика? Зошто само пишуваше дека знаеле дека ќе излезе тоа време. Во исто време можат многу луѓе да излезат од лифт.

Да не мислеле некој друг да земат па да се помешале? Исто некаде пишуваше дека еден од овие идиотиве кажал дека е грешка девојчето.

И кај наоѓате транскрипти од судењава? Ништо не можам да најдам, се е пренесено само од новинариве

Член од
30 ноември 2014
Мислења
160
Поени од реакции
226
Кога сите не мачи нешто, да се "испразнам" и јас.

Како на мајка та, и текна во 8часот, дека девојчето е киднапирано? Живееме во напредно доба, па можеби отишло со симпатијата, или со другарка или со роднина. Некако чудно ми е, да после 30мин од јавување на класната, да пише пост на фб дека е киднапирана.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.539
Кога сите не мачи нешто, да се "испразнам" и јас.

Како на мајка та, и текна во 8часот, дека девојчето е киднапирано? Живееме во напредно доба, па можеби отишло со симпатијата, или со другарка или со роднина. Некако чудно ми е, да после 30мин од јавување на класната, да пише пост на фб дека е киднапирана.
Оххх, ај, по 150 пат - СЕ ДОПИШУВАЛА СО НЕКОЈ ШВЕЃАНЕЦ НА ФЕЈСБУК КОЈ ИМАЛ СЛИКИ ОД ИСИС НА ПРОФИЛ. И ПРЕД ТОА КАЈ МАЈКАТА ИМАЛО СТРАВ ДЕКА МОЖЕ ДА ИЗБЕГА ВО ШВЕДСКА, РАЗГОВАРАЛЕ И СО УЧИТЕЛКАТА ЗА ИСТОТО. ЗАТОА УЧИТЕЛКАТА ЈА ИЗВЕСТИЛА, ЗАТОА МАЈКАТА ПРИЈАВИЛА ВО ПОЛИЦИЈА. ДУРИ И ПОЛИЦИЈАТА 2 ДЕНА ЈА СЛЕДЕЛА ТАА ТРАГА, ЈА БАРАЛЕ ВАЊА НА ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ И ВО ШВЕДСКА, ДУРИ И ИНТЕРПОЛ БИЛ ВКЛУЧЕН.

Појасно сега?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
По денешните сведочења се повеќе и повеќе ми станува јасно дека и таткото е дебело вмешан и не за џабе го држат во притвор цело време. Кога од неговите родители ќе чуеш дека бил зависник, но се излечил, знаеш дека со тој лик постои огромна веројатност нешто да не е во ред. Згора на тоа мајка му кажа дека бил невработен од 2018 година, а на прашањето како преживувал одговори со тоа дека они му помагале пошо се голема фамилија. Овој дебело има негде загазено во некои гомна, само на крај ни криво ни должно детето му настрада.

Едина дилема и енигма за мене е ископаниот гроб унапред, другото горе доле е очигледно. Веројатно таткото договарал киднапирање со психопативе, но немал на ум дека може детето да му умре. Е зошто ја утепале ако целта била изнуда на пари тоа само Палчо и другарите знаат и се надевам дека ќе биде кажано пред целокупната јавност кога ќе се заврши судењето.

А тој Гоце иначе, што глумел Шерлок у ситуацијава, не дошол денес во судница затоа што добил панични напади. Кујзне и овој на кој начин е поврзан, си ебале мајката сите, на крај 200 луѓе ќе испаднат поврзани со дешавкава, индиректно или директно. Мислам, да не се разбереме погрешно, овој Гоце можда не е вмешан во убиството на Вања ама можеби е поврзан или се знае со Палчо, зашо ти пред полицијата да стигнеш до заклучоци е малце чудно во најмала рака.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
По денешните сведочења се повеќе и повеќе ми станува јасно дека и таткото е дебело вмешан и не за џабе го држат во притвор цело време. Кога од неговите родители ќе чуеш дека бил зависник, но се излечил, знаеш дека со тој лик постои огромна веројатност нешто да не е во ред. Згора на тоа мајка му кажа дека бил невработен од 2018 година, а на прашањето како преживувал одговори со тоа дека они му помагале пошо се голема фамилија. Овој дебело има негде загазено во некои гомна, само на крај ни криво ни должно детето му настрада.

Едина дилема и енигма за мене е ископаниот гроб унапред, другото горе доле е очигледно. Веројатно таткото договарал киднапирање со психопативе, но немал на ум дека може детето да му умре. Е зошто ја утепале ако целта била изнуда на пари тоа само Палчо и другарите знаат и се надевам дека ќе биде кажано пред целокупната јавност кога ќе се заврши судењето.

А тој Гоце иначе, што глумел Шерлок у ситуацијава, не дошол денес во судница затоа што добил панични напади. Кујзне и овој на кој начин е поврзан, си ебале мајката сите, на крај 200 луѓе ќе испаднат поврзани со дешавкава, индиректно или директно. Мислам, да не се разбереме погрешно, овој Гоце можда не е вмешан во убиството на Вања ама можеби е поврзан или се знае со Палчо, зашо ти пред полицијата да стигнеш до заклучоци е малце чудно во најмала рака.
Pa toa deka bil zavisnik ne e neso novo u slucajov.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.482
Поени од реакции
967
Има нови работи Кираца и Гоце и Оли нови сведоци
Кираца кумата поврзана со фершпед директорка Го знаела палчо претходно пиеле кафе

1731715806630.png

1731715841768.png
оли е сестрата на александар

инаку ви 2016 е фрлена бомба на кираца колата
исто црвен цитроен

и новинарите вадат од контекс во транскропти е друго

1731716067660.png

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.580
Поени од реакции
22.526
Не сакам да звучам како теоретичар на заговори и да тврдам нешто за кое немам докази, ама мене мноооогу ми смрди ова со кумашинот Гоце, типот со камерите.

Гоце да ти бил син на Кираца од Фершпед (гуглајте Кираца Фершпед, позната фаца е), а иначе сопругата на Палчо е братучетка на Кираца (ова последното не знам колку е важно, чисто како информација).

Многу полемики имаше околу улогата на Гоце во истрагата (прибирање снимки од видео надзори) и баш денес кога требаше да сведочи во суд, кумашинот не се појави. Ама затоа тука беше неговата мајка Кираца да соопшти дека Гоце имал панични напади, повишен крвен притисок и не може да присуствува во просторија со многу луѓе.
Во нејзиното сведочење, таа фактички ја презема целата улога на син и, т.е. изјави дека ТАА ГИ ПОВРЗАЛА 2та случаја (Панче и Вања) преку цитроенот. Исто така таа била таа која се на јавила на Александар и му предложила Гоце да му помогне, затоа што Гоце бил мангуп (нејзини зборови!) и имал пријатели, а Александар бил срамежлив и повлечен.

Уште еднаш, да не испадне дека бараме влакно во јајцето, или дека сме параноични па си правиме крими филмови..Не тврдам со сигурност дека не е така како што кажува Кираца од Фершпед, мајката на Гоце. И дај Боже да е точно тоа што го кажува.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.482
Поени од реакции
967
Не сакам да звучам како теоретичар на заговори и да тврдам нешто за кое немам докази, ама мене мноооогу ми смрди ова со кумашинот Гоце, типот со камерите.

Гоце да ти бил син на Кираца од Фершпед (гуглајте Кираца Фершпед, позната фаца е), а иначе сопругата на Палчо е братучетка на Кираца (ова последното не знам колку е важно, чисто како информација).

Многу полемики имаше околу улогата на Гоце во истрагата (прибирање снимки од видео надзори) и баш денес кога требаше да сведочи во суд, кумашинот не се појави. Ама затоа тука беше неговата мајка Кираца да соопшти дека Гоце имал панични напади, повишен крвен притисок и не може да присуствува во просторија со многу луѓе.
Во нејзиното сведочење, таа фактички ја презема целата улога на син и, т.е. изјави дека ТАА ГИ ПОВРЗАЛА 2та случаја (Панче и Вања) преку цитроенот. Исто така таа била таа која се на јавила на Александар и му предложила Гоце да му помогне, затоа што Гоце бил мангуп (нејзини зборови!) и имал пријатели, а Александар бил срамежлив и повлечен.

Уште еднаш, да не испадне дека бараме влакно во јајцето, или дека сме параноични па си правиме крими филмови..Не тврдам со сигурност дека не е така како што кажува Кираца од Фершпед, мајката на Гоце. И дај Боже да е точно тоа што го кажува.
Гоце е малце шанкуре така сака да с прај ко ганстер ко важен глеам ко неозбилен ама навистина мози ги открил палчовци ,еве се спукаја на коментари со новиот лидер на десна алексовски

1731718116284.png
1731718373024.png
1731718151020.png

1731718173223.png

1731718197295.png
1731718210068.png
1731718274158.png

1731718324093.png

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
407
Поени од реакции
774
МВР доста неозбилно реагираше во почетокот, ради наредба на Обиџуко.Ако девојчето имало ајфон, овие куртониве сигурно (освен Палчо) не знаеле дека може Мвр да провери преку нејзиниот мобилен каде била последен пат.Да не ги добиеа снимките од таткото сигурно немаа ништо да дознаат.Инаку и зошто бабата на Вања(мајчина страна) го има оставено станот на таткото? За мајката на Вања исто од круговите на пријатели на Кираца Трајковска велеа дека често идела по кафани и дека имала афера со некој директор на А1.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822

Знаеш ли зошто Кираца кажува дека бил мангуп?Ај распрашај се кој му е кум на Гоце па ќе ти станат многу појасни работите.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.708
Оххх, ај, по 150 пат - СЕ ДОПИШУВАЛА СО НЕКОЈ ШВЕЃАНЕЦ НА ФЕЈСБУК КОЈ ИМАЛ СЛИКИ ОД ИСИС НА ПРОФИЛ. И ПРЕД ТОА КАЈ МАЈКАТА ИМАЛО СТРАВ ДЕКА МОЖЕ ДА ИЗБЕГА ВО ШВЕДСКА, РАЗГОВАРАЛЕ И СО УЧИТЕЛКАТА ЗА ИСТОТО. ЗАТОА УЧИТЕЛКАТА ЈА ИЗВЕСТИЛА, ЗАТОА МАЈКАТА ПРИЈАВИЛА ВО ПОЛИЦИЈА. ДУРИ И ПОЛИЦИЈАТА 2 ДЕНА ЈА СЛЕДЕЛА ТАА ТРАГА, ЈА БАРАЛЕ ВАЊА НА ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ И ВО ШВЕДСКА, ДУРИ И ИНТЕРПОЛ БИЛ ВКЛУЧЕН.

Појасно сега?
Ова со детето од Шведска мислам дека е откриено откако Вања исчезна
Апсолутно никаде не пишува дека мајката знаела за него ниту пак учителката.

Нема грешка дека некој родител ќе знае дека ќерката му се допишува со некој странец од друга држава со позадини од ИСИС и нема да превземи нешто.

Едноставно кажаа дека од класот на Вања имале практика да го известат секој родител ако детето не се појави на час и тоа е тоа, не ги мешајте работите непотребно

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Ова со детето од Шведска мислам дека е откриено откако Вања исчезна
Апсолутно никаде не пишува дека мајката знаела за него ниту пак учителката.

Нема грешка дека некој родител ќе знае дека ќерката му се допишува со некој странец од друга држава со позадини од ИСИС и нема да превземи нешто.

Едноставно кажаа дека од класот на Вања имале практика да го известат секој родител ако детето не се појави на час и тоа е тоа, не ги мешајте работите непотребно
Piuva vo transkriptite na svedocejneto od majkata - ako ne se lazam, za toj slucaj so deckoto bile zapoznaeni i tatkoto i majkata uste pred da se desit ova sho se desi

Kajgana Shop

На врв Bottom