Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
14 јануари 2025
Мислења
82
Поени од реакции
115
Protein,amino e malku apsurd da se pijat zaedno. Dorucekot ti e premnogu kaloricen a posle trening surov obrokot .
Здраво Мартин, извини не се изразив најдобро... Креатинот си го пијам пред тренинг, аминото за време на тренинг а протеинот по тренинг 30 мин.
За појадокот, комбинирам тоа заш сум на раб и најбрзо и најлесно ми е тоа да го направам. За ручек јас си јадам некое месо со салата како и да е.
Е сеа малку ми е фрка заш вежбам навечер, а не сакам да јадам доцна навечер...

Член од
22 февруари 2024
Мислења
457
Поени од реакции
766
Здраво легенди :)
Ќе може ли помош да направиме еден режим за исхрана ?
1,85м/96кг(мора да намалам до 90кг!)
Сега почнав со радикални измени во исхрана, овесна каша со банана и ореви или салата микс со фета и маслинки, за ручек некое месо со зеленчук а приквечер теретана и банана после со амино креатин и протеин. исто и зинк и витамини секако.

Шо мислите вака ?
Доручекот би го сменил јас.
Овесот наместо со банана и ореви што има повеќе калории би го заменил со 80 грама овес, 300мл јогурт, 1 јајце и 3 белки.
Можеш и тортиља да направиш имаш во кам стокомак од тие големите по 180 калории е една. Напунија со многу марула, урда, варено јајце, чиста шунка или печеница и тоа е доста брзо за сабајле и многу ке држи.
Омлет ти е исто убава работа, 2 цели јајца и 6 белки. Можеш и урда да додадеш.

овес + банана + ореви лесно можеш 1,000 калории оброкот да го направиш ако претераш со оревите.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.122
Поени од реакции
585
Што е најдобро да се користи за пржење јајце (масло,сало,путер или нешто друго)и каква тава е најдобра во смисла да може да се готви со многу малце масло.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.505
Поени од реакции
3.353
Што е најдобро да се користи за пржење јајце (масло,сало,путер или нешто друго)и каква тава е најдобра во смисла да може да се готви со многу малце масло.
Варено јајце.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.122
Поени од реакции
585
Варено јајце.
Абе јас сум повеќе на растителна храна...ова ми е за кога ке ми се јади нешто вкусно ....кајгана, јорурт,семки, малце леб некој интегрален колку да не јадам junk food.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.100
Поени од реакции
1.586
Screenshot_2025-01-27-22-07-53-002_com.miui.gallery.jpg
Zemisi vakva tava za na plin e odlicna. Jajca,pilesko,riba se mojs da prajs nanea. Posebno za omlet e super. So mnogu malku maslo se przi i lesno se mie tavata. 900 denari e.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.791
Поени од реакции
11.769
Млечен путер (не маргарин).

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.791
Поени од реакции
11.769

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.505
Поени од реакции
3.353
Абе јас сум повеќе на растителна храна...ова ми е за кога ке ми се јади нешто вкусно ....кајгана, јорурт,семки, малце леб некој интегрален колку да не јадам junk food.
Епа во тој случај ако не јадеш секој ден пржи со што сакаш, реално еднаш или два пати неделно дали ќе пржиш јајца на путер, зејтин или маргарин нема да ти влијае никако врз здравјето. Јас омлет си јадам еднаш во неделата, класика пржење со сончогледово масло и тоа е тоа.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.122
Поени од реакции
585
Епа во тој случај ако не јадеш секој ден пржи со што сакаш, реално еднаш или два пати неделно дали ќе пржиш јајца на путер, зејтин или маргарин нема да ти влијае никако врз здравјето. Јас омлет си јадам еднаш во неделата, класика пржење со сончогледово масло и тоа е тоа.
колку масло/путер за 2-3-4 јајца?

Член од
22 февруари 2024
Мислења
457
Поени од реакции
766
колку масло/путер за 2-3-4 јајца?
Друже земи тефлонско тавче јас имам едно мало ниско за правење палачинки. Ништо не се лепи.
Ако имаш путер земија цела коцка и поминиго тавчето колку да го замастиш не да ставаш коцки.
Се е до тавчето.

пошто со путерот и зејтинот ако претераш здраво јадење ке го направиш многу калорично.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.122
Поени од реакции
585
Друже земи тефлонско тавче јас имам едно мало ниско за правење палачинки. Ништо не се лепи.
Ако имаш путер земија цела коцка и поминиго тавчето колку да го замастиш не да ставаш коцки.
Се е до тавчето.

пошто со путерот и зејтинот ако претераш здраво јадење ке го направиш многу калорично.
Тоа прашувам...колку грама би дошло ова

Член од
22 февруари 2024
Мислења
457
Поени од реакции
766
Тоа прашувам...колку грама би дошло ова
Една лажица масло е 100 калории.
Такада путер би дошло колку една мала коцка.
Затоа бодибилдерите прскаат со спреј малку колку да не залепи или земаат цела коцка и го поминуваат дното за да биде помалку од 100 калории.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.122
Поени од реакции
585
Една лажица масло е 100 калории.
Такада путер би дошло колку една мала коцка.
Затоа бодибилдерите прскаат со спреј малку колку да не залепи или земаат цела коцка и го поминуваат дното за да биде помалку од 100 калории.
Препорачај тавче, спреј и путер

Kajgana Shop

На врв Bottom