Пола живот у лупење јајца ти минуваНа сабајле јадам 8 варени белки и после тренинг 8 варени белки. Веќе четврти месец кај што јадам по 16 јајца на ден
Lupi na sabajle, lupi navecer eksikПола живот у лупење јајца ти минува![]()
Не верувам баш дека никој не се разболел од јајца. Умираат луѓе и од дрога и алкохол ама исто така и од холестерол.Lupi na sabajle, lupi navecer eksik
@Beginner - Od jajca nikoj ne se razbolil nitu pak umrel ama od alkohol umirat sekoj den. Gledajgo intervjuto na petar celik i milos sarcev i ke ti stani jasno
Samo belki da se jadat nema nikakov problem. Organizmot mnogu povejke se zakiseluva od mesoto negoli od jajceto. Na odreden period se pravat promeni vo ishranata taka sto vo sledna izmena bi dodal misirkino meso posle trening vo zamena za jajcata. Planot na ishrana e najbiten![]()
Мит. Ако е добро одгледана не е гмо, нема гајле.Интересно што прочитавме неколку мислења за холестеролот иако некои беа дури смешни.
Умереноста е битна да ако генерализираме. И што е умерено две три јајца на ден? Едно? 5? Или 16?Навистина во фитнес светот постои поделба на тоа дали се здрави жолчките или не, баш заради холестеролот. Иако е јасно дека подобро се абсорбира протеинот кога е со жолчхата какошто го дала мајка природа.
Друга дилема ми е дали сојата намалува тестостерон, и зголемува естроген кај мажите мит или вистина. Ако кај жолчките е 50-50 тука сметам дека е 99-1 фитнес светот против сојата иако има некои што исто така оваго сметаат за мит.
Оваа што ја носат тука кинез рачно ја полевал секое утро, па и пеел традиционални кинески песни и во духот на фенг Шуи ја имал уредено целата бавчаМит. Ако е добро одгледана не е гмо, нема гајле.
Бидејќи мразам да фрлам храна јас јадам 4 цели јајца наутро и тоа ми е макс внес на протеин од тој извор, се останато месо, риба, урда...Интересно што прочитавме неколку мислења за холестеролот иако некои беа дури смешни.
Умереноста е битна да ако генерализираме. И што е умерено две три јајца на ден? Едно? 5? Или 16?Навистина во фитнес светот постои поделба на тоа дали се здрави жолчките или не, баш заради холестеролот. Иако е јасно дека подобро се абсорбира протеинот кога е со жолчхата какошто го дала мајка природа.
Друга дилема ми е дали сојата намалува тестостерон, и зголемува естроген кај мажите мит или вистина. Ако кај жолчките е 50-50 тука сметам дека е 99-1 фитнес светот против сојата иако има некои што исто така оваго сметаат за мит.
Ова му е мајката ако не сакаш да фрлаш жолчки.Оваа што ја носат тука кинез рачно ја полевал секое утро, па и пеел традиционални кинески песни и во духот на фенг Шуи ја имал уредено целата бавчасекое зрнце е појако од омнадрен.
Бидејќи мразам да фрлам храна јас јадам 4 цели јајца наутро и тоа ми е макс внес на протеин од тој извор, се останато месо, риба, урда...
Ехееее, колку пати сме прашувале за ова во темава, ама за жал го нема во Македонија уште.
Уште да најдеш кај нас, во мкд имам земано белки во прав ама мн се гадни за пиење во шејк и големи се паковањата (наменети се за во слаткарници).
Немам сретнато. Ако нема во големите маркети ништо.Ехееее, колку пати сме прашувале за ова во темава, ама за жал го нема во Македонија уште.
Или се наоѓа некаде?
Жолчки нејадам ниту една,само белките ги јадам со цвекло,морков и јаболкова киселина.Не верувам баш дека никој не се разболел од јајца. Умираат луѓе и од дрога и алкохол ама исто така и од холестерол.
И многу е битно дали јадеш цели јајца или без жолчка. Во твојот случај без жолчката па можеби си во право до некаде. Ме интересира кога последен пат си го проверил холестеролот? И како не ти е гадно 16 јајца на ден?
И да гледајки балкански јутубери секако ке ми го сменат мислењето.
![]()
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Фстаците природно сами по себе имаат здрави мононезаситени масни киселини, омега 3 и сл. Можеби со пржење додаваат сол и зејтин (зејтинот би бил најефтин и богат со полинезаситени масни киселини) нешто транс масти заради пржењето, не би биле проблематични за холестерол дури би го намалувале претпоставувам.Жолчки нејадам ниту една,само белките ги јадам со цвекло,морков и јаболкова киселина.
Холестеролот ми е на нормала пошто правев системацки пред месец дена а вечерта имав јадено фстаци. Мене и генетиката ми е таква што немам проблеми со холестерол барем засега. Проблемот најголем со холестеролот е во месото,свинското месо или така наречено мелено месо во кое стават се и сешто. Однего најмногу се дига лдл.