Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
Можно ли е да работат тиа програмите за wifi password hacker да роботат или лага се ?

ElindHost

ElindHost
Член од
27 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
15
Можно ли е да работат тиа програмите за wifi password hacker да роботат или лага се ?
Лага е! Единствено можеш да кракираш WEP енкрипција ама тоа оди преку Linux и треба да знаеш што правиш, процедура е :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Нема конкретна програма која ќе ти поможи да кракираш wifi што и да најдиш на нет е scam . Најчесто се користи backtrack и различни скрипти од типит на aircrack(како најпрост пример).
Исто зависи и од типот на енкрипција , наједноставно е WEP се друго е посложено и ти треба повеќе време и ресурси. Исто многу битен фактор е што неможиш со секоја wifi карта да кракираш.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
На твитер ми беше напраено автоматски да се вклучува, автоматски нешто се исклучило и сега не ми го прифаќа стариот пасврод, а исто од телефонот можам да се вклучам.

Ме праќа на е-маил адреса, ама таму е некоја стара и не ја знам која е ... Ако може некој да ми помогне, како да го вратам твитер акаунтот

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Backtrack + USB Wifi stick + WEP enkripcija = probien password vo rok od 10-15 min
E sea treba da si dovolno srecnik vo denesno vreme da najdis mreza so WEP zastita

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
На твитер ми беше напраено автоматски да се вклучува, автоматски нешто се исклучило и сега не ми го прифаќа стариот пасврод, а исто од телефонот можам да се вклучам.

Ме праќа на е-маил адреса, ама таму е некоја стара и не ја знам која е ... Ако може некој да ми помогне, како да го вратам твитер акаунтот
Дајте бе да ми одогвори некој, неможам без твитер :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки ај бе едно прашање... дај кажете страна кај што можам да гледам он лајн македонски телевизии ОСВЕН макс тв и зулу - деновиве треба да одам во косово службено а лап топ немам па од мобилен да видам што се дешава од прилика?

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Некој да помогне...Имам интернет од близоо со томсон модем и рутер од т-хоме спидпорт е сеа како да го сетирам некој степ бај степ да ми објасни ?

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Сакам да пратам факс во странство, знае ли некој како да пратам. по нетов има повеќе бесплатни сајтови има ли некој праќано?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам нет на сите вифи уреди во околинава, само кај пцто зеза. Ќе ресетирам и рутер и модем, ќе има и по некое време ќе снема, ми дава кај конекцијата unidentified и после кога ќе го пуштам траблшутерот вика *именаконекција* doesn't have a valid ip configuration. Што е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom