Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Да ја поставам на покривот од куќата и да можам да делам интернет.
можеш и ич да не ти чуе (y) и баш ми е мило што си успеал да се договориш со соседите. јас 5 год по ред ги убедувам дека една квалитетна линија и делење меѓу нас е 100 пати и подобро и поквалитетно отколку секој за себе,ама....:(

ElindHost

ElindHost
Член од
27 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
15
можеш и ич да не ти чуе (y) и баш ми е мило што си успеал да се договориш со соседите. јас 5 год по ред ги убедувам дека една квалитетна линија и делење меѓу нас е 100 пати и подобро и поквалитетно отколку секој за себе,ама....:(
А и делење со други не само со соседите и со тие што се малце подалеку би било ок?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Дечки да ве прашам western union колку зима провизија на некои 150 долари? :)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
imam 20mbps internet od blizzo cisko modem tplink ruter preku modem ide 20mbps a preku ruter 3 mbps celo vreme koga sum sam a koga go koristime 2-3ca vo isto vreme i toa se deli sto e forava?

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Ja kloniravte MAC adresata ili jok ?
Ka toj sto e modemot ui ruterot e brzo kaj drugite dvajca e sporo taka li e ? tie drugite preku WIFI ili so kabli se povrazni ?
direktno povrzam so lan kabel od modemeot cisco imam 20 mbps kolku sto mi davaat od blizzo
ama deka 3ca koristime doma net koristam ruter tplink wifi i sega preku ruterot preku lan ili wifi brzianta ide do 3-5 mbps max kaj sekoj i toa ako nekoj simnuva nesto se namaluva

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
direktno povrzam so lan kabel od modemeot cisco imam 20 mbps kolku sto mi davaat od blizzo
ama deka 3ca koristime doma net koristam ruter tplink wifi i sega preku ruterot preku lan ili wifi brzianta ide do 3-5 mbps max kaj sekoj i toa ako nekoj simnuva nesto se namaluva
Znaci tie 20Mbps se delat na site, ako edniot pusti torent full speed da siba drugite edvaj gugl ke otvorat...inaku treba da probate od sekoj kompjuter posebno....koga samo eden PC e konektiran na ruterot mora da mu dava 20mbps (ili priblizno na 20) na speedtest, probajte taka na sekoj PC posebno, ako i togas so samo edn kabel vi dava po 3do5 nesto ne e u redu.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Znaci tie 20Mbps se delat na site, ako edniot pusti torent full speed da siba drugite edvaj gugl ke otvorat...inaku treba da probate od sekoj kompjuter posebno....koga samo eden PC e konektiran na ruterot mora da mu dava 20mbps (ili priblizno na 20) na speedtest, probajte taka na sekoj PC posebno, ako i togas so samo edn kabel vi dava po 3do5 nesto ne e u redu.
abe citav na net za ruterov vika deka dava 3 mbps max na sekoja lan portan

Kajgana Shop

На врв Bottom