можеш и ич да не ти чуеДа ја поставам на покривот од куќата и да можам да делам интернет.
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)
можеш и ич да не ти чуеДа ја поставам на покривот од куќата и да можам да делам интернет.
А и делење со други не само со соседите и со тие што се малце подалеку би било ок?можеш и ич да не ти чуеи баш ми е мило што си успеал да се договориш со соседите. јас 5 год по ред ги убедувам дека една квалитетна линија и делење меѓу нас е 100 пати и подобро и поквалитетно отколку секој за себе,ама....
![]()
нормалноА и делење со други не само со соседите и со тие што се малце подалеку би било ок?
vo gtc samo tie gi imaat daj da vidam ti sto ke ponudisTP Link рутерот ти е тапа. Земи си некој поквалитетен.
Ja kloniravte MAC adresata ili jok ?vo gtc samo tie gi imaat daj da vidam ti sto ke ponudis
direktno povrzam so lan kabel od modemeot cisco imam 20 mbps kolku sto mi davaat od blizzoJa kloniravte MAC adresata ili jok ?
Ka toj sto e modemot ui ruterot e brzo kaj drugite dvajca e sporo taka li e ? tie drugite preku WIFI ili so kabli se povrazni ?
Znaci tie 20Mbps se delat na site, ako edniot pusti torent full speed da siba drugite edvaj gugl ke otvorat...inaku treba da probate od sekoj kompjuter posebno....koga samo eden PC e konektiran na ruterot mora da mu dava 20mbps (ili priblizno na 20) na speedtest, probajte taka na sekoj PC posebno, ako i togas so samo edn kabel vi dava po 3do5 nesto ne e u redu.direktno povrzam so lan kabel od modemeot cisco imam 20 mbps kolku sto mi davaat od blizzo
ama deka 3ca koristime doma net koristam ruter tplink wifi i sega preku ruterot preku lan ili wifi brzianta ide do 3-5 mbps max kaj sekoj i toa ako nekoj simnuva nesto se namaluva
abe citav na net za ruterov vika deka dava 3 mbps max na sekoja lan portanZnaci tie 20Mbps se delat na site, ako edniot pusti torent full speed da siba drugite edvaj gugl ke otvorat...inaku treba da probate od sekoj kompjuter posebno....koga samo eden PC e konektiran na ruterot mora da mu dava 20mbps (ili priblizno na 20) na speedtest, probajte taka na sekoj PC posebno, ako i togas so samo edn kabel vi dava po 3do5 nesto ne e u redu.
Јас користам Cisco/Linksys EA2700 N600 рутер и тој нема никакви проблеми.vo gtc samo tie gi imaat daj da vidam ti sto ke ponudis
Abe lan porta treba da e 100 magabita ama cim ti taka vikas deka si cital, nekoj cuden LAN standard ima tvojov ruter, usput ne kaza ni koj ruter eabe citav na net za ruterov vika deka dava 3 mbps max na sekoja lan portan