Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мило ми е што ви помогнав, продолжете со четовајне. :pos:

Член од
4 април 2009
Мислења
311
Поени од реакции
14
Help некој на горе наведеното прашање ?
Се извинувам за офтопик.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се извинувам јас пак на истава тема.. Пред некој ден Мајкл ми помогна да го даунлоадирам Мајкрософт Офис ФронтПејџ, но сега ми треба пак но за Виндоус 7. Имам Мајкрософт Офис 2007 . Ми треба ФронтПејџ (или незнам како му беше сменато името) . Хелп некој ?
Microsoft Expression Web

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Препорака за бежичер рутер?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Се мислам дали да го земам овој тој линксис ми е скап некако..
Za Sweex toj za koj se mislis i skapicok e, ako ne ti treba pojse od 2 porta da ima ruterot a da ima WIFI N zemi go ovoj na NEtgear za 1334den, bar e brendname za ruteri a cudo i poeftin e od sweex.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ајде ми треба помош ! Се убив од пробување и никако не добив интернет. Проблемот е следниот:
Имам Лаптоп кој ми е приклучен преку LAN на интернет, е сега сакам преку Intel My WiFi да пуштам интернет на Десктоп, со USB приемник, никако не можам да го подесам тоа Intel My WiFi, 3000 пати пробав и ништо, на Десктопот се конектира на мрежата ама интернет нема, односно оваква ми стои конекцијата wireless.jpg на Intel My WiFi исто ми покажува конектирано, но интернет на десктопот немам, стварно ми е потребно решение за проблемов, али се испробав, некој поискусен ако знае да ми каже, и share на Local area направив и се што може, не знам каде има проблем

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ајде ми треба помош ! Се убив од пробување и никако не добив интернет. Проблемот е следниот:
Имам Лаптоп кој ми е приклучен преку LAN на интернет, е сега сакам преку Intel My WiFi да пуштам интернет на Десктоп, со USB приемник, никако не можам да го подесам тоа Intel My WiFi, 3000 пати пробав и ништо, на Десктопот се конектира на мрежата ама интернет нема, односно оваква ми стои конекцијата Прегледај го приврзокот 41858 на Intel My WiFi исто ми покажува конектирано, но интернет на десктопот немам, стварно ми е потребно решение за проблемов, али се испробав, некој поискусен ако знае да ми каже, и share на Local area направив и се што може, не знам каде има проблем
оди troubleshoot види што ке ти извади каков проблем ти прави .. нешто ова лимитиран ти е нетот..

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Имам Лаптоп кој ми е приклучен преку LAN на интернет, е сега сакам преку Intel My WiFi да пуштам интернет на Десктоп, со USB приемник, никако не можам да го подесам тоа Intel My WiFi, 3000 пати пробав и ништо, на Десктопот се конектира на мрежата ама интернет нема, односно оваква ми стои конекцијата Прегледај го приврзокот 41858 на Intel My WiFi исто ми покажува конектирано, но интернет на десктопот немам, стварно ми е потребно решение за проблемов, али се испробав, некој поискусен ако знае да ми каже, и share на Local area направив и се што може, не знам каде има проблем
http://www.youtube.com/watch?v=GfeSLJLLy7A

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај вака, имам еден огромен проблем. Цел ден се мислам и неможам ни да претпоставам што е уствари проблемот. Имам два компјутери во собава. Прво да разјаснам не сум имал многу искуство со мрежи, па ако грешам некаде поправете ме. Инсталирав wamp сервер на мојот компјутер, и пристапував до него преку ip адреса 89.205.x.x.
Се си работи океј, е сега склопив друга машина, и таму инсталирав вамп, на мојава машина го изгасив. Се функционира таму, вампот е онлајн, ама преку адреса неможам никако да пристапам.

Е сеа прво нешто сомнително ми е што двата компјутери имаат иста ip адреса, 89.205.x.x.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
На компјутерот имам инсталирано Windows 7 i Windows Xp

До пред една недела се беше ок се додека по грешка сум го избришал фајлот за бутирање на Windows Xp и сега само на седмицата можам да се пуштам.

Па ако знае некој да ми препорача некое програмче со кое може преку Windows 7 да направам повторно dual-boot помеѓу 7 и ХР.

Кога инсталирав ХР тоа го направив со EasyBCD преку XPto сега не можам да најдам некое што може да го направи тоа преку седмицата

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Е сеа прво нешто сомнително ми е што двата компјутери имаат иста ip адреса, 89.205.x.x.
Ovakvi IP adresi iskacaat na internet znaci ne se staticki, a 2 isti IP na internet ne e mozno da ima. Znaci toa moze samo da ti e ruterot (ako go imas) samo togas tvoite kompjuteri bi imale staticki ip-a a vo toj slucaj treba da napravis forward vo ruterot do ednata staticka ip kaj sto ti e serverot da prefrla http requesti.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво. Ми треба помош околу креирање на мрежа. Имам два рутери TP-Link 740n и сакам двата да ги поврзам и преку двата да имам интернет. Како може да го направам тоа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom