Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Зошо мислев дека мрежната е мн поскапа од 200 ден :D

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
:eek:ftopic:
Ве молам, ве молам, ве молааам :pipi:
неможам да го симнам мсн на овој компјутер, ми бара виндоус 7, а на другите линкови од гугл се појавуваат нешто безвеза страни и нејќе да се инсталира после.
Не го сакам најновото ниту најстарото мсн туку тоа обичното средното ако свативте..

Значи кајганчето е толку комплицирано што неможе да ви се снајдам, па овдека лупнав. Дај некој нека ми пише во порака каде има тема во која може за свашта да се прашува ?.. :smir:

Извинете за ова најмногу :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.327
неможам да го симнам мсн на овој компјутер, ми бара виндоус 7, а на другите линкови од гугл се појавуваат нешто безвеза страни и нејќе да се инсталира после.
Не го сакам најновото ниту најстарото мсн туку тоа обичното средното ако свативте..

Значи кајганчето е толку комплицирано што неможе да ви се снајдам, па овдека лупнав. Дај некој нека ми пише во порака каде има тема во која може за свашта да се прашува ?.. :smir:

Мислиш за windows xp, не најновото за windows 7
Види некој од овие линкови
http://www.oldversion.com/MSN_Messenger.html#download
http://en.softonic.com/s/download-msn-messenger-8.5

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741

нема средно, не средно, мајкрософт инсистираат да се користи последната верзија која ја подржува твојот оперативен систем
најверојатно си на xp така да оди овде и симни го
http://explore.live.com/windows-live-Messenger-XP

иначе

еве ти тема за мсн

еве ти тема за софтверски проблеми (односно како што викаш ти, свашта)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Што е финтата со магнет линк, и како се користи?
Си наместив во регистри да можам да отварам преку Мозила но не знам што е финтата.

Која е разликата од магнетен линк и торент? Пошо на пример на замунда(и на други, се разбира) сеа покрај торентот има ставено магнетен линк.

T

Tetro

Гостин
Што е финтата со магнет линк, и како се користи?
Си наместив во регистри да можам да отварам преку Мозила но не знам што е финтата.

Која е разликата од магнетен линк и торент? Пошо на пример на замунда(и на други, се разбира) сеа покрај торентот има ставено магнетен линк.
Треба да направиш да се отвора со торент програма, не со пребарувач.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
4.582
верувам дека на оваа тема ќе најдам помош, па затоа не сакам да отворам нова само за неколку прашања
јас сакам да добијам CCNA сертификат, запознаен сум дека има студиски програми од по 2000 евра и се тоа, јас сакам да учам дома сам, симнав еден куп видео и аудио туторијали и имам намера да ги учам колку и да е потребно време, проблемот е во тоа што до сега освен два мизерни предмета на факс немам никакво познавање од мрежи, во најголем дел незнам од кај да почнам а и со книги сум лит, имам само едно книжуле од 40 странички
ме интересира дали оние од вас кои се веќе сертифицирани имаат некоја еКнига или па можеби наслов ед некоја или линк од некоја каде да ја симнам, прогуглав троа ама неможам да знам дали е нешто што навистина ми треба или губење време, едноставно премногу се
се надевам ќе добијам многу корисни совети од вас
фала однапред

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Треба да направиш да се отвора со торент програма, не со пребарувач.
Напраив тоа. Мислев преку мозила, пошо као не се намести у регистри не ги отвара, дава нешо како проблем. Коа ќе отворам дава мало прозорче и дава да се отвори преку торент.
Го отварам линкот со торент, но торентот изгледа како да нема ништо, 0мб.

Затоа ме интересира што е разлика меѓу магнетен линк и торент фајл?

T

Tetro

Гостин
Напраив тоа. Мислев преку мозила, пошо као не се намести у регистри не ги отвара, дава нешо како проблем. Коа ќе отворам дава мало прозорче и дава да се отвори преку торент.
Го отварам линкот со торент, но торентот изгледа како да нема ништо, 0мб.

Затоа ме интересира што е разлика меѓу магнетен линк и торент фајл?
Нема разлика, исто е. :)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Може некој накратко да ми каже дали вреди да се менува ADSL со кабелски и кои се придобивки или недостатоци ?

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
И вреди и не вреди, зависи од тоа што машина имаш и за што сакаш да го користиш најповеќе.

Придобивки скоро и да нема доколку сакаш да мигрираш а притоа да плаќаш исто како и претходно, и да има се минорни.
Само ради ова вреди, ако не жалиш по 2 иљади месечно за нет.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
абе ова страницава http://en.beterz.com ако може некој накратко да ми објасни шо е добивка .. како се кладиш итн..?
Убаци твоја или кредитна картичка од твој родител, па ќе видиш шо е добивката. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom