Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Сакаш да си хакер? :)
Отиди му дома и инсталирај му тоа БЕЗ ДА ЗНАЕ.... ете ти :)
:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп
Може бе. Пиши на Гугл "Social Engineering" и кликни го првото што ќе ти се појави.

S

StormRage

Гостин
А сеа кај што се кај IP убо културно си имав Dynamic IP па сеа зедов од овие од макс адсл гратис модем со WiFi и куп срања и иам статична... има чаре да се мени на Dynamic IP со истиов?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А сеа кај што се кај IP убо културно си имав Dynamic IP па сеа зедов од овие од макс адсл гратис модем со WiFi и куп срања и иам статична... има чаре да се мени на Dynamic IP со истиов?
немаш статична :tapp:

Г

Грејвдигер

Гостин
Пак јас :icon_lol:.
На кабловски интернет сум и имам дома вајрлес рутер за да се конектирам на нет преу лаптопите. Е сега на едниот што ми е Windows 7 си работи најнормално, додека на Ubuntu 10.04 после некое време ми се рестартира конекцијата и за едно 10-15 секунди пак се конектира.

До што може да е проблемов? о.о

Едит:

До драјверите ќе да е... че треба да почекам(е) за апдејт.

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Дечки незнам дали тука припага прашањево али нема веза... ми донесоа еден рутер од германија, zyxel prestige 660hw-67 и све е на германски... може да се најде некој фирмвер или што и да е ама на англиски??:kesa:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.095
Поени од реакции
1.372
Дечки незнам дали тука припага прашањево али нема веза... ми донесоа еден рутер од германија, zyxel prestige 660hw-67 и све е на германски... може да се најде некој фирмвер или што и да е ама на англиски??:kesa:
Користи Google Translate

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
За менување на ИП адреса...ја сменив сто пати и не бива , ми останува истата .
Ја сменив со она одиш во ран пишуваш cmd , ipconfig и така натаму , со тоа не ми успева . Инаку сум Макс Адсл , што е решението ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
За менување на ИП адреса...ја сменив сто пати и не бива , ми останува истата .
Ја сменив со она одиш во ран пишуваш cmd , ipconfig и така натаму , со тоа не ми успева . Инаку сум Макс Адсл , што е решението ?
дисконект и пак конект :smir:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
дисконект и пак конект :smir:

Ај една смешка да кажам , не можам (не знам да го дисконектирам/конектирам)
-Сум немал потреба и второ нема conect/disconect . Каде да го најдам ? Кај локал ареа каде , интернетот ми е конектиран 24/7 .

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ај една смешка да кажам , не можам (не знам да го дисконектирам/конектирам)
-Сум немал потреба и второ нема conect/disconect . Каде да го најдам ? Кај локал ареа каде , интернетот ми е конектиран 24/7 .
Можеш наместо тоа да пробаш исклучи/уклучи од струја

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ви работи мсн-от денес? Кај мене кога ќе стиснам да се логира, се укочува и бара да се рестартира. Некој совет како да го опраам?

Kajgana Shop

На врв Bottom