Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
па преку ип адресата :) без да знае :) може тоа чуда да се направи некако???

Сакаш да си хакер? :)
Отиди му дома и инсталирај му тоа БЕЗ ДА ЗНАЕ.... ете ти :)

Сакаш да си хакер? :)
Отиди му дома и инсталирај му тоа БЕЗ ДА ЗНАЕ.... ете ти :)
:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп

:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп

Може бе. Пиши на Гугл "Social Engineering" и кликни го првото што ќе ти се појави.

А сеа кај што се кај IP убо културно си имав Dynamic IP па сеа зедов од овие од макс адсл гратис модем со WiFi и куп срања и иам статична... има чаре да се мени на Dynamic IP со истиов?

А сеа кај што се кај IP убо културно си имав Dynamic IP па сеа зедов од овие од макс адсл гратис модем со WiFi и куп срања и иам статична... има чаре да се мени на Dynamic IP со истиов?

немаш статична :tapp:

Пак јас :icon_lol:.
На кабловски интернет сум и имам дома вајрлес рутер за да се конектирам на нет преу лаптопите. Е сега на едниот што ми е Windows 7 си работи најнормално, додека на Ubuntu 10.04 после некое време ми се рестартира конекцијата и за едно 10-15 секунди пак се конектира.

До што може да е проблемов? о.о

Едит:

До драјверите ќе да е... че треба да почекам(е) за апдејт.

Дечки незнам дали тука припага прашањево али нема веза... ми донесоа еден рутер од германија, zyxel prestige 660hw-67 и све е на германски... може да се најде некој фирмвер или што и да е ама на англиски??:kesa:

Дечки незнам дали тука припага прашањево али нема веза... ми донесоа еден рутер од германија, zyxel prestige 660hw-67 и све е на германски... може да се најде некој фирмвер или што и да е ама на англиски??:kesa:

Користи Google Translate

За менување на ИП адреса...ја сменив сто пати и не бива , ми останува истата .
Ја сменив со она одиш во ран пишуваш cmd , ipconfig и така натаму , со тоа не ми успева . Инаку сум Макс Адсл , што е решението ?

За менување на ИП адреса...ја сменив сто пати и не бива , ми останува истата .
Ја сменив со она одиш во ран пишуваш cmd , ipconfig и така натаму , со тоа не ми успева . Инаку сум Макс Адсл , што е решението ?

дисконект и пак конект :smir:

дисконект и пак конект :smir:

Ај една смешка да кажам , не можам (не знам да го дисконектирам/конектирам)
-Сум немал потреба и второ нема conect/disconect . Каде да го најдам ? Кај локал ареа каде , интернетот ми е конектиран 24/7 .

Ај една смешка да кажам , не можам (не знам да го дисконектирам/конектирам)
-Сум немал потреба и второ нема conect/disconect . Каде да го најдам ? Кај локал ареа каде , интернетот ми е конектиран 24/7 .

Можеш наместо тоа да пробаш исклучи/уклучи од струја

Ви работи мсн-от денес? Кај мене кога ќе стиснам да се логира, се укочува и бара да се рестартира. Некој совет како да го опраам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom