Ќе зборувам за Шведска, поточно за градот Малме каде што имам блиски роднини.Ме интересира дали Албанците се придржуваат до ова кога се у Швицарска, Немачка, Италија и Шведска? Или за таму важи ќути и арбајтен оти толеранција за глупости од тој тип многу-многу нема?
Не споредувај Швајцарија со Македонија ти се молам , далеку сме.Ме интересира дали Албанците се придржуваат до ова кога се у Швицарска, Немачка, Италија и Шведска? Или за таму важи ќути и арбајтен оти толеранција за глупости од тој тип многу-многу нема?
Засегнатите не ги интересира која е причината, туку или сите ќе плаќаат или никој. Никој не се обраќа до министерство за труд и социјала, туку до претпријатие кое организира јавен превоз и наплаќа селективно за таа услуга.Темата има одличен тек , се обидуваме да ги наоѓаме причините за неплаќањето на билети.
Или полесно ти е да донесеш одлука преку слушање на само еден вид мислење.
Ама не дипломирано у Мала Речица и у шталата кај дедо ти.Не споредувај Швајцарија со Македонија ти се молам , далеку сме.
Во Швајцарија се почитуваат официалните јазици (германски , француски , италијански) , таму можеме да кажеме дека се цени знаењето , ама во Македонија НЕЕ.
Еве ЈСП ти е пример , од толку дипломирани албанци , не можеле да најдат ниеден за да стават у раководна функција?
Е ова сакав и јас да прашам. Каква потреба има од знаци со албански во Карпош која е општина со 3 проценти Албанци? Исто и во зоолошка кој дозволил двојазичност треба да одговара.А зашто да вработиш Шипци само затоа што се Шипци, а можеби воопшто не заслужуваат да бидат вработени?
А зашто да почитува двојазичност во населби каде нема потреба?
нека стават и Ирачанец.....Не споредувај Швајцарија со Македонија ти се молам , далеку сме.
Во Швајцарија се почитуваат официалните јазици (германски , француски , италијански) , таму можеме да кажеме дека се цени знаењето , ама во Македонија НЕЕ.
Еве ЈСП ти е пример , од толку дипломирани албанци , не можеле да најдат ниеден за да стават у раководна функција?
И уште една многу битна работа што ја пренесоа сите медиуми:Шоферот ги почитувал сите сообраќајни правила, ако му отворел на Албанецот на семафори ризикувал да биде казнет. Далу Албанецот ќе му ја платеше казната? Уствари што е крив шоферот што овој не знае да си го распореди сопственото време?
Зошто не барате албански јазик во Западна Европа?Не споредувај Швајцарија со Македонија ти се молам , далеку сме.
Грешка си, не се овие како нашите да дискриминираат.Toa e тоа. Ти си женско. Може се говеда али помалце би мавале женско него машко.
Не сме плашливи туку сме добро воспитани.Во автобус 5-ка препуна правец Аеродром накај Ѓорче еден типац (тежок сељак, мислам не беше Македонец) се искива у фаца на жената пред него. И оваа му се заврте и му рече дечко, те молам следен пат во марамче не сите да не заразиш, ама културна беше.
Овој коа фати да и вика, од гомно подоле ја направи. Сите ама СИТЕ едно 30 мажи имаше внатре ко пички ќутеа. И видов не видов, му реков не ти е срам на жена да се издераваш пред толку луѓе, ме погледна ми рече што се мешаш ти, промрче и заќуте. Сите други продужија бело да гледат и никој не бекна да даде поддршка.
Коркачки народ сме, тоа е тоа, си трпиме и коа треба и коа не треба .
Се надевам си саркастичен иако немаш ставено наводници. 30 мажи да му ќутат на еден што и се дере и вреѓа жена која може да му биде мајка не е воспитање туку кукавичлук. Типот може и наш да беше, поим неам а и не ме интересираше.Не сме плашливи туку сме добро воспитани.
Ова е системски проблем и не се решава со тупаници.
Добро мајсторе кажи како ќе го решиш проблемот?Се надевам си саркастичен иако немаш ставено наводници. 30 мажи да му ќутат на еден што и се дере и вреѓа жена која може да му биде мајка не е воспитање туку кукавичлук. Типот може и наш да беше, поим неам а и не ме интересираше.
Ете јас бев невоспитаниот и не се кајам ради тоа.
Повторно ќе те прашам, дали имаш податоци и докази дека Албанци се пријавувале за работа во ЈСП и биле одбиени?Еве ЈСП ти е пример , од толку дипломирани албанци , не можеле да најдат ниеден за да стават у раководна функција?
Има барем едно 1000 албанци дипломирани правници невработени ..
Ааааа така, уште неколку пати спомна вакви работи, да не цитирам се‘. Ај сега одговори ми на моево прашање, пошто гледам ептен имаш статистички податоци во точни проценти за сите области:Еве ЈСП ти е пример , од толку дипломирани албанци , не можеле да најдат ниеден за да стават у раководна функција?