Колку чудни стануваме , а гледаме дека некој има поинакво мислење , одма за саботажи и предавнички кругови ни ојт умот.
Кога ќе вработиш доволен број албанци , ќе почитуваш двојазичност и социални категории , ќе видиш како младите албанци ќе ги почуствуваат автобусите за свои. А тие со уништувачки дух ќе бидат казнети и од албанците ако треба.
А вака си велат , што ме брига , не познавам ниеден од моите да зема плата од овој автобус , да платам карта не можам , без тоа не ми дозволуваат , мавај со камења.
Албанците токму беа загрозен вид во државните институции , нивниот вид исчезнуваше , ако не си знаел , имаше еден договор според кој албанскиот вид ќе треба да се множи на вештачки начин (до 25%) , за да може да опстои еко-системот (Македонија).
Абе зошто цело време го одбегнуваш главното прашање?
КАКО МОЖЕ ДА ВРАБОТИШ НЕПИСМЕН ЧОВЕК???
КАКО МОЖЕ ДА ВРАБОТИШ НЕКОЈ ТОТАЛНО НЕКВАЛИФИКУВАН???
Да земе некој и да ја собере секоја бандера по улиците?
Ќе го вработиш и незнае Македонски
Доаѓам и сакам да се раздолжам за картата и неможам два збора да сврзам со него. Сакам да го прашам кај да се симнам за таа и таа станица, неможам да се разберам...
Кој ви е крив што школството е на НУЛА: Кој ви е крив што културата ви е ПОД НУЛА.
Доста ве исповработија по администрации пан уште секаде барал вработување. Смешки се и оние кои студираат и полагаат се и сешто на Медицинскиот факултет и ги примиле само затоа што се Албанци.
Ти посакувам еден ден баш тие да те лечат, па да видиме што ќе зборуваш!
Тој што си е квалификуван си се вработува. Кај мене на факултет, студент Албанец си заврши со просек над 9,50 и одма го вработија за асистент!
Тоа што играат улога и партиски книшки на многу места, истото е и кај вас. Се врши вработување во администрација. Што мислиш ќе ме вработат мене или член на некоја партија?
Ќе те вработат тебе или член на ДУИ?
Исто колку што има неправда врз тебе ако си учен човек има и кон нашите учени луѓе.
Само ние не ги обвинуваме Албанците за тоа, а кај вас Македонците ви се за се криви.
Сакал ваму вработување, сакал таму вработување. Повели, во приватните фирми нема лабаво. Не ти вработуваат роднини, ако те бива, те бива. Пријави се на конкурс и нека те примат. Сигурно на некој од кој животот му зависи од тој профит, нема да те одбие дека си Албанец ако си доволно квалификуван
Ама вие се сакате на тацна. Дома седел цел живот, место да учи дилал дрога, јас 16 години сум учел како вол и тој бара вработување пред време (и ќе добие) само затоа што е малцинство.
Е такви работи барате вие.
Си ги видел школите ваши онсовни кои спаѓаат под општина Чаир?
Распад систем. Тоа што е на пример позади џаммине на Бит Пазар, личи на се освен на школо. Ѕидовите ишкртани со УЧК уште од време на војната, којзнае и дали има здрави прозори... А на метар од нив две џамии. Не е дна туку две, на сто метра растојание. Накитени како новогодишни елки. Понатаму уште минимум 5 такви џамии. Училиштата треба да ви ги направи општината, а не државата. Градоначалникот е Албанец кои вие сте го избрале. Наместо да фрла за тоа пари, нека ве подучи малку. Нека ве научи дека се во животот не се прави со насилство.
Редно е и вие да заживеете во новиот век...