Илуминати

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Да се водеше светот по тоа што србите велат.... :)

Е тоа е прашањето... кој qr-ац им се тие ритуали и најбитното - кој qr-aц се заморувате со работи кои се тотално страни за вас и непознати? :)
Треба да се одвикнете од фантастиката, ако сакате да ја разберете машинеријата која навистина го управува вашиот живот на Земјата. ;)
И вие имате некоја хиерархија во однос на другите во Редот на Земјата!

Еве интересна книга за тајните школи: Arcane Schools by John Yarker . Интересна книга. Не верувајте се што ќе прочитате. Ова не е знаење, ами само да прочитате и заборавите, бидејќи друго и не се може.
Нели.

П.С.
Луѓето прават војни, оние на ниско ниво кои мешаат се и сешто заради своето незнаење и неразбирање, а насетиле малку привидна моќ(ете тебе да ти се даде моќ, дури и привидна ќе направиш проблеми, таква ти е природата - може да бидеш искористен во иднина од Илуминатите заради тоа :) ).
Не мешај сешто во муабетите заради тоа што не сакаш хиерархија. Твоето лошо искуство со хиерархијата во твојот живот на која си наишол не мора да значи дека е секаде таква! ;)
[DOUBLEPOST=1419624214][/DOUBLEPOST]
Барем за ова да си сигурен? Или, така пишува некаде во некоја книга? :)
Изреката ме бендиса не нивната филозофија на живот... Иначе моја претпоставка е дека ритуалите и симболите кои ги користеле пред се им биле за заштита па и за масовно влијание затоа и се ставаат на се и сешто во друга маскирана форма. Интересна работа е што еден угледен човек од Романија масон,илуминат се служел со Спиритуализам една од најнегираните работи дека постои од големи научници се разбира масони.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не заборавајте дека тајните Редови постојат од и за луѓето :)
Од каде доаѓаат иницијанти?
Од Венера? Марс? :)

Само некои го имаат тој оган внатре во нив да бараат пристап, други немаат.

Целиот муабет како Илуминати, па не знам кој друг сака човештвото да е во војна, да биде роб целото човештво - се глупости и само покажува колку тој човек не знае ништо за тајните Редови кои постојат од многу одамна и што треба да има човек за да биде дел од нешто толку големо и вечно.
НЕспособните луѓе кои не можат да ги поминат искушенијата свои, или пак имаат страв од непознатото - се големата опасност за човештвото. Тие ќе измислат илуминати, масони, ѓаволи и бесови само да го оправдаат своето неработење! Кој го предава својот брат? Кукавицата! Не го прави тоа храбриот човек! :)

П.С. @Ipsissimus спомна дека илуминатите не постојат веќе, оние од Баварија... јас мислам само дека преминале во тотална „илегала“ во однос на човештвото и имаат сосема непознато име за луѓето денес. Мое мислење.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Не заборавајте дека тајните Редови постојат од и за луѓето :)
Од каде доаѓаат иницијанти?
Од Венера? Марс? :)

Само некои го имаат тој оган внатре во нив да бараат пристап, други немаат.

Целиот муабет како Илуминати, па не знам кој друг сака човештвото да е во војна, да биде роб целото човештво - се глупости и само покажува колку тој човек не знае ништо за тајните Редови кои постојат од многу одамна и што треба да има човек за да биде дел од нешто толку големо и вечно.
НЕспособните луѓе кои не можат да ги поминат искушенијата свои, или пак имаат страв од непознатото - се големата опасност за човештвото. Тие ќе измислат илуминати, масони, ѓаволи и бесови само да го оправдаат своето неработење! Кој го предава својот брат? Кукавицата! Не го прави тоа храбриот човек! :)

П.С. @Ipsissimus спомна дека илуминатите не постојат веќе, оние од Баварија... јас мислам само дека преминале во тотална „илегала“ во однос на човештвото и имаат сосема непознато име за луѓето денес. Мое мислење.
Баш така целта им е тотална контрола врз човештвото. Интересна работа сум ја слушнал повеке пати тие за себе викале дека се најспособните луѓе на планетава и дека точно се одбираат меѓу себе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Баш така целта им е тотална контрола врз човештвото. .
Целта е тотална слобода на човештвото! Човештвото пред се, нели!
Одбираат храбри луѓе, кои како што реков го имаат тој оган во себе да побараат пристап.
Како да те одберат тебе?
Каде ти прочита дека тие за себе викале дека се најспособни? Или тоа некој така напишал дека така викале тие толку загадочни Илуминати? :)

П.С. Не мислиш дека христијанството и исламот како догматски религии бараат тотална контрола врз човештвото и духовното кај човекот? :)
Велам јас дека врска немате со темиве освен од сајтчиња кои се прохристијански расположени и зборуваат сешто... а вие, голтате како да нема подобра храна за вашите умови!
Ок, нека биде вашата волја :)
Доста ми е од темава за вечерва, ептен ги разоткривме Илуминативе, ќе се налутат! :)

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Целта е тотална слобода на човештвото! Човештвото пред се, нели!
Одбираат храбри луѓе, кои како што реков го имаат тој оган во себе да побараат пристап.
Како да те одберат тебе?
Каде ти прочита дека тие за себе викале дека се најспособни? Или тоа некој така напишал дека така викале тие толку загадочни Илуминати? :)

П.С. Не мислиш дека христијанството и исламот како догматски религии бараат тотална контрола врз човештвото и духовното кај човекот? :)
Велам јас дека врска немате со темиве освен од сајтчиња кои се прохристијански расположени и зборуваат сешто... а вие, голтате како да нема подобра храна за вашите умови!
Ок, нека биде вашата волја :)
Доста ми е од темава за вечерва, ептен ги разоткривме Илуминативе, ќе се налутат! :)
(y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас би сакал да прочиташ нешто надвор од шемата на невистини и небулози кои го преплавуваат интернет - просторот во врска со ваквите организации, кои поради човечка суета и незнаење се демонизирани со векови. Би ти препорачал, на пример, да ја читнеш Дион Фортјун и што таа има да каже. Јас не би се потсмевал на нешто, доколку не знам нешто во врска со тоа или информациите ми се со сомнително потекло, а во случајов не е е доволно само да знаеш, туку и да спознаеш, зашто искуството е далеку подрагоцено.
Од кого се демонизирани?[DOUBLEPOST=1419665105][/DOUBLEPOST]
Ти кажи кои сме ние, нели ти се знаеш а те бидува и со епитети и надимаци, зошто ме тераш јас да кажам кога таквите како мене според тебе се духовно ретардирани.
Нигде не те спомнав лично, а темава ми се чини беше за илуминати, fabian society и слични организации позади кои се крие одредена агенда.
Затоа пак ќе ти повторам кои сте тоа вие?
Почни од тоа кој ве финансира, кога сте формирани и т.н.
Гледам целта ви е да се групирате заедно со дотичниве на темава.....

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Нигде не те спомнав лично, а темава ми се чини беше за илуминати, fabian society и слични организации позади кои се крие одредена агенда.
Затоа пак ќе ти повторам кои сте тоа вие?
Почни од тоа кој ве финансира, кога сте формирани и т.н.
Гледам целта ви е да се групирате заедно со дотичниве на темава.....
Е де, е, знам дека не ме спомна лично уживај.
Е кои сме де, кои сме, се надевав дека ти ќе не дефинираш.
Инаку можеш да дојдиш на кафе кај мене и да видиш кој мене еве ме финансира а ако сакаш можиш да пробаш, ќе ти дадам алат, ќе земиме и ракија и мезе ако сакаш ;)
Еве гледам и целта ни ја знаеш која ни е на темава, пак ќе речам продолжи си и кажи ни нешто повеќе за нас, ако може подетално во делот на изворот на финансии :angel:

G

garthok

Гостин
Ај овој Хепта што ми цепидлачи као на црвите у религија шо дркаат на мистичност, ќе разберам некако.
Ама ти? Жити се брат.
Мислам незнам дали сфаќаш колку ти е смешен муабетов.
Стварно? Во вид на Знаење се? Стварно, треба да се осознае? Не заебааш? Пошо ако ти ми ја дадеш информацијата, ја не мора ништо да осознавам, ти осознаваш за мене братче :facepalm: Демек ако ти ми ја дадеш Тајната, ја ќе ја Знам без да ја осознаам сам, и ќе те заебам, пошо ти си се мачел да дојдеш до неа а ја ја добивам на готово? :pos:
Ајде објасни ми, како на дете, што тоа ти постигаш со тајноста? Се заштитуваш? Редот си го заштитуваш? Од што бе море? Нели вистината ау бау? Шо? Шо постигаш со тоа што ќе ми кажеш "Не, тоа тајна е" осим шо ми ствараш слика на 3то одделенец.

Еве, прост пример. Пред некоја недела зборев со другар на другар шо не верува у атоми (lol wut?) за тоа дека кошарката не те прави висок. Неговиот "аргумент" беше оној класичниот 'Сите кошаркари се високи, значи, кошарката те прави висок", а мојот беше "Дечко, дали твоето тело ќе расте е биолошки процес вржат непосредно за Хормонот за Раст." Му објаснив и кај се лачи и шо се дешаа, и знаеш шо ми кажа? - Брат, џабе ми се праиш паметен коа ја пак ќе си верувам дека од кошарка се расте! :pos: Значи вистината му ја плескам у фаца, и што? Ништо.
Што тоа мислиш ти дека ќе постигнеш со тоа што ќе ми оддадеш некоја тајна? Дека ќе ме просветлиш? Дека што? Стварно не сфаќам.
Со тоа што ми кажуваш, само ми го покажуваш патот кој треба да го одам сам. Со тоа што ми криеш и ми држиш тајни (леле неможам :pos:) само ми го отежнуваш процесот кој ако сакам, и без тебе ќе го поминам, ако неќам, и со тебе нема да го поминам. Самата парадигма на тајност е трула во корен и го експлоатира нерационалниот страв и страво-почит на брутот кон непознатото. На таа бедна фора на мистичност те иницираа и тебе, што делумно говори за твојата зрелост. На таа бедна фора ви функционира и самиот ред, пирамидален пат кон светлината :pos: Се подмочнуваш у гаќи и ги глеаш тие над тебе како да се нешто Над тебе. Мислам, смешно е бе чоек, на истиот скам на кој паднаа рисјаниве, шо ги хејташ, паѓате и вие. Grow up.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 12:08 ---

:pos:

Ја сакам да слушам, само ти неќеш да збориш.
Мене коа ќе ме праша некој за знаење кое го поседувам, не му викам "Иди брат прочитај ги овие 5 книги, ќе го знаеш истото шо го знам и ја". Снобизам на граница на идиотизам.
Едноставно му ја давам информацијата што му треба, па дали ќе ја разбере и понатаму Знае, негов проблем. Зашо би му криел? Зашо би му се праел паметен и би одлучувал место него што тоа он треба да знае а што не?
Научно е докажано дека кошарката го стимулира хормонот за раст, вежбите/движењата како нејзин дел можат да помогнат за сантим+, нема да те направат ѕвер али ќе ти помогнат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Илуминатите беа Ред што се стреми кон духовна надградба на човештвото! Слобода, не ропство, разум а не догма.....
Политичарите, банкарите, олигарсите се оние на кои неправедно им се лепи етикетата "Илуминати", далеку се тие од просветленост....

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.977
Од кого се демонизирани?
Од Црквата, најверојатно се работи за ривалитет и конфликт на интереси, од луѓето, пред се поради знаење, од теоретичарите на заговори, од разно разни сајтчиња кои нудат инстант-вистина запакирана во примамливи приказни.

Да набројувам уште?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од Црквата, најверојатно се работи за ривалитет и конфликт на интереси, од луѓето, пред се поради знаење, од теоретичарите на заговори, од разно разни сајтчиња кои нудат инстант-вистина запакирана во примамливи приказни.

Да набројувам уште?
Хахахахх теорија на заговор!?
Па ова твоево што е?
Штом станува збор за заговор од страна на Ватикан, не е лошо да го кажеш механизмот на кој начин се прави тоа, и кој е мотивот...нели ;)
Како тоа луѓе од верба во Бог влегуваат во црквата и се преобразуваат на некој магичен начин.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
30
Поени од реакции
37
Ние фашистите кога ќе дојдеме на власт нема да има повеќе илуминати зашто тие ја прљаат нацијата со педеро-комунистички политики како СОРОС и Васко Ефтов.

Kajgana Shop

На врв Bottom