Илуминати

Stojna7

професорка пред хотел
Член од
2 декември 2013
Мислења
69
Поени од реакции
89
Да, можат милијарда луѓе да бидат занесени и задоени со омраза, претходно умреа во I Светска Војна милијарда и нешто луѓе!
2 милијарди умреле во прва свецка војна, не една. толку ли не учите историја вие од ОТП-то?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
2 милијарди умреле во прва свецка војна, не една. толку ли не учите историја вие од ОТП-то?
Стојне бре, муабетот со бројките беше да доловам на соговорникот дека огромни бројки на луѓе може да бидат задоени со било каква омраза, било кое време - не само со омраза кон евреи, ами за било што. Мнозинството е многу лесно за управуавње, не мисли многу - нели? :)

Stojna7

професорка пред хотел
Член од
2 декември 2013
Мислења
69
Поени од реакции
89
Стојне бре, муабетот со бројките беше да доловам на соговорникот дека огромни бројки на луѓе може да бидат задоени со било каква омраза, било кое време - не само со омраза кон евреи, ами за било што. Мнозинството е многу лесно за управуавње, не мисли многу - нели? :)
си прави човекот како му е воља и тоа му е цел закон. кој си ти да му се мешаш?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
си прави човекот како му е воља и тоа му е цел закон. кој си ти да му се мешаш?
Сигурен си дека си прави како му е волја и тоа е целиот закон, или те чеша тебе нешто околу Хептаграм и Телема?
Темата е Илуминати, страшните илуминати од XVIII век :)

Не може некој да прави што му е волја и тоа да биде целиот закон ако не го прифатил законот!
Така да... да правеш што сакаш како што ти што пробуваш, нема врска со овој стих од „Книгата на Законот“ кој што зборува за волјата итн итн :)

П.С. Јас не се мешам, јас ве поправам :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.979
Хахахахх теорија на заговор!?
Па ова твоево што е?
Штом станува збор за заговор од страна на Ватикан, не е лошо да го кажеш механизмот на кој начин се прави тоа, и кој е мотивот...нели ;)
Како тоа луѓе од верба во Бог влегуваат во црквата и се преобразуваат на некој магичен начин.
Во право си. И ова е само теорија, лично моја, можеби далеку од вистината, а можеби и не. Но, има нешто во судирот помеѓу Црквата и Тајните друштва толку многу векови, веројатно не е тоа од љубов:) Јас овие вторите не ги демонизирам, ги сметам за духовни водачи на човештвото и двигатели на научниот прогрес, за разлика од Црквата која кога би можела, би го ослепила човештвото. Впрочем, тоа и го правеа долго време.

Како мислиш, се преобразуваат на магичен начин?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Има убава тема за 9/11 може да се видат доста работи таму.
Иначе го разгледав овој линкот од vice, се убаво, го спомнува А. Џонс,, Г. Бек...Ајк...
се повикува на добро познатите: "абе тресат глупости", "се наполнија пари"(некои си извадија профит, не дека не), "имаат психолошки проблеми", итн.
Арно ама, намерно или случајно забораваат неколку клучни работи:
1. Не одговараат на ниедно од прашањата кои ги поставуваат "теоретичарите на заговор".
(или одговорите им се површни и сувопарни, да не речам идиотски)
2. Не спомнуваат плејада на битни имиња како Ед Грифин, Бил Купер, Џ. Ален Хајнек, Kлаус Дона и други, кои
имаат(имале) многу што да кажат на полето на заговорништвото (секој во својата област).
3. Забораваат дека голем дел од историјата на човештвото всушност е базирана на заговори, т.е заговорот како таков постел отсекогаш и ќе постои и понатаму (само неколку мали примери од од огромниот број: убиството на Цезар, битката кај Ватерло и Ротшилдовото преземање , Октомвриската револуција, 1 и 2 Светска Војна, креирањето на Федералните Резерви во САД, нападот на Ирак заради биолошкото и хемиско оружје, итн итн).
Битна работа кај теориите на заговор е т.н шум. Поимот е позајмен од електрониката, каде при процесирањето на аналогниот сигнал, секогаш има одредено присуство на шум. Колку е поголем шумот толку е потешко да се добие вистинскиот сигнал. Така е и овде, по интернетот и сите останати медиуми се раширија секакви шпекулации, секакви теории на заговор и разни глупости кои се шум и заради кои не може да се увидат вистинските заговори, кои се ставаат во ист кош со "шум теориите".

За крај ќе дадам само неколку мали интересни примери (од многуте) кои, така да кажам, во најмала рака се интересни:
1. За 9/11 има пишувано на долго и на широко, ама кој сака детали еве му еден сајт:
http://www1.ae911truth.org/en/news-section/41-articles/879-debunking-the-911-truth-debunkers-the-saga-continues.html
Експерти зборуваат на темата и има многу што да се научи. Посебно е интересно за падот на зградата бр. 7. Исто така се интересни изјавите на лице место од полицајци и пожарникари за големи експлозии пред самото уривање на зградите, потоа за брзото расчистување на теренот и неможност да се соберат доказите, тоа што третина од грабнувачите и ден денес се живи и никогаше не биле во авионите, "испарувањето" на моторите од авионот кој удри во Пентагон итн итн.
2. Кој го следел Ајк од порано, знае дека во раните 90-ти, има укажувано на педофилските активности на високи функционери во ВБ, на луѓе поврзани со кралската фамилија, како што бил Џими Севил кого и директно го имал прозвано.
3. Предвидувањата и убиството на Бил Купер:

Може е малку подолг постов, и одредени делови припаѓаат во други теми, сепак мислам дека колку толку сум јасен што сакав да кажам.
Јеби га :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Незнам, не сум експерт за тоа.
А што експерт треба да бидеш?
Знаеш дека производството на опиум и хероин со афганистанско потекло последниве десет год. се зголемило за преку 1000 пати?

Ова е само најпрост пример....има милијарда факти, ги имаме дискутирано последниве 5 год на доста теми. Еве ти и горе подолг пост....читај.
Проблемот е во когнитивна дисонанца.......едно му објаснуваш на Мики 3 год. а истото се случува кај тебе кога станува збор за овие тајни друштва и џукели кои владејат со светот денеска.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А што експерт треба да бидеш?
Знаеш дека производството на опиум и хероин со афганистанско потекло последниве десет год. се зголемило за преку 1000 пати?

Ова е само најпрост пример....има милијарда факти, ги имаме дискутирано последниве 5 год на доста теми. Еве ти и горе подолг пост....читај.
Проблемот е во когнитивна дисонанца.......едно му објаснуваш на Мики 3 год. а истото се случува кај тебе кога станува збор за овие тајни друштва и џукели кои владејат со светот денеска.
И каква врска има се ова со Илуминатите?[DOUBLEPOST=1422369647][/DOUBLEPOST]
Јас сум член на едно од тие друштва, и јас не владеам со светот, ниту Редот каде што сум иницијант владее со светот. Значи кога правиш паралели, треба да имаш предвид дали суштината е иста, Мики не знае, Мики слепо верува и си ги затвора очите пред вистината што не му одговара. Јас не верувам, јас знам дека не сум во организација што е одговорна за она за што ја обвинуваат теоретичарите на заговор. Тоа е разликата.

Kajgana Shop

На врв Bottom