Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е точно дека Илуминатите и Масоните се занимаваат со проучување на езотеријата?

За првите не сум сигурен дали сеуште постојат.
Илуминатите одамна не постојат, што се однесува до масоните, повеќето не се бават со проучување....за жал, иако тоа е целта да се биде во масонеријата, барем според мене. Голем дел од нив се членови поради престиж, поради хранење на сопствената суета дека ете се дел од нешто големо, значајно. Ни "е" од езотерија нема кај таквите....пак ќе кажам - за жал.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
А што имаат масоните со илуминати?
Исти се, едните се подсистем на другите?
Како вие тоа го гледате?
Многу ме интересира како вие ја гледате поврзаноста на тајните организации... кој ли е на врвот?
Се надевам нема да ми кажете „Сатаната е главен“! Тогаш ќе знам дека читатет христијански сајтчиња кои секако не истражуваат ништо.

Ајде малку повеќе теории на заговори, не е интересно вака веќе...
Србите викаат исти ку*ац друго паковање... Едно па исто ти е тоа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Секој маж и секоја жена е ѕвезда - simple as that.
Абе да, на папир се е убаво, розево и т.н.[DOUBLEPOST=1419622042][/DOUBLEPOST]
Тие степени, скалила кои ти ги набројуваш, имаат врска со личниот духовен напредок кој ја одредува иницијацијата на следниот степен. Нема никаков врховен авторитет налик Сатана кој дава празни ветувања за да може да ја превземе контролата врз светот.
Мислам дека си заглавил барајќи ја црната мачка во темната соба, незнаејќи дали таа воопшто се наоѓа таму или не.
Сатана е христијански поим, што нема врска со некој ентитет. Уствари најверојатно означува нешто како неверник или слично.

За духовниот развој :facepalm:
Па тие куртони што се највисоко во хиерархијата ги направија сите војни и целава оваа беда на земјава, каков црн духовен развој?

За авторитетот(авторитетите) ќе ги прашаш тие што му служат на истиот.....од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали и жртвувања?
Со палење на свеќи и кажување на магични речи ќе станеле духовно побогати?! :facepalm:

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Абе да, на папир се е убаво, розево и т.н.[DOUBLEPOST=1419622042][/DOUBLEPOST]
Сатана е христијански поим, што нема врска со некој ентитет. Уствари најверојатно означува нешто како неверник или слично.

За духовниот развој :facepalm:
Па тие куртони што се највисоко во хиерархијата ги направија сите војни и целава оваа беда на земјава, каков црн духовен развој?

За авторитетот(авторитетите) ќе ги прашаш тие што му служат на истиот.....од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали и жртвувања?
Со палење на свеќи и кажување на магични речи ќе станеле духовно побогати?! :facepalm:
Се согласувам дека не се духовно подигнати, но дека ги знаат и ги кријат најголемите тајни за човештвово тоа е вистина.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.983
Илуминатите одамна не постојат, што се однесува до масоните, повеќето не се бават со проучување....за жал, иако тоа е целта да се биде во масонеријата, барем според мене. Голем дел од нив се членови поради престиж, поради хранење на сопствената суета дека ете се дел од нешто големо, значајно. Ни "е" од езотерија нема кај таквите....пак ќе кажам - за жал.
И јас мислам дека целта на членувањето во организации со тајни, Тајни редови и слично, е проучување на езотеријата со цел духовна надградба. За масоните не знаев дека веќе не го прават тоа, баш би сакал да знам кога и зошто престанале, под кои услови го направиле тоа, која е целта на постоењето на масонските ложи.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се согласувам дека не се духовно подигнати, но дека ги знаат и ги кријат најголемите тајни за човештвово тоа е вистина.
Не само што не се подигнати, туку се и духовно ретардирани. Кулминација на ретардираноста е во оправдувањето на хиерархијата. И сега, демек кај нив се е рамно, а остатокот од светот(профани или како ги викаат) ќе им биде потчинет :facepalm:
Злото се наоѓа во таа хиерархија, среќа што во себе го носи семето на своето самоуништување оти светов не е логички туку е дијаллектички.
За знаењето....да го имаат, ама пошто се поделени на 300 различни групи нема кој да го сумира. А уствари што би рекол еден тип, не е финтата да стекнеш знаење, секој идиот го може истото.....работата е во сакањето на знаењето.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Србите викаат исти ку*ац друго паковање... Едно па исто ти е тоа.
Да се водеше светот по тоа што србите велат.... :)

од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали ?
Е тоа е прашањето... кој qr-ац им се тие ритуали и најбитното - кој qr-aц се заморувате со работи кои се тотално страни за вас и непознати? :)
Треба да се одвикнете од фантастиката, ако сакате да ја разберете машинеријата која навистина го управува вашиот живот на Земјата. ;)
И вие имате некоја хиерархија во однос на другите во Редот на Земјата!

Еве интересна книга за тајните школи: Arcane Schools by John Yarker . Интересна книга. Не верувајте се што ќе прочитате. Ова не е знаење, ами само да прочитате и заборавите, бидејќи друго и не се може.
Нели.

П.С.
Луѓето прават војни, оние на ниско ниво кои мешаат се и сешто заради своето незнаење и неразбирање, а насетиле малку привидна моќ(ете тебе да ти се даде моќ, дури и привидна ќе направиш проблеми, таква ти е природата - може да бидеш искористен во иднина од Илуминатите заради тоа :) ).
Не мешај сешто во муабетите заради тоа што не сакаш хиерархија. Твоето лошо искуство со хиерархијата во твојот живот на која си наишол не мора да значи дека е секаде таква! ;)
[DOUBLEPOST=1419624214][/DOUBLEPOST]
За знаењето....да го имаат, ама пошто се поделени на 300 различни групи нема кој да го сумира.
Барем за ова да си сигурен? Или, така пишува некаде во некоја книга? :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.983
Јас би сакал да прочиташ нешто надвор од шемата на невистини и небулози кои го преплавуваат интернет - просторот во врска со ваквите организации, кои поради човечка суета и незнаење се демонизирани со векови. Би ти препорачал, на пример, да ја читнеш Дион Фортјун и што таа има да каже. Јас не би се потсмевал на нешто, доколку не знам нешто во врска со тоа или информациите ми се со сомнително потекло, а во случајов не е е доволно само да знаеш, туку и да спознаеш, зашто искуството е далеку подрагоцено.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
@Bodhidharma гледам за нашите учења знаеш повеќе од нас, би сакал да ми кажеш малку повеќе те молам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За масоните не знаев дека веќе не го прават тоа, баш би сакал да знам кога и зошто престанале, под кои услови го направиле тоа, која е целта на постоењето на масонските ложи.
Не реков дека веќе не го прават, туку голем дел од нив се членови поради социјален статус, углед, престиж и слично. Има итекако квалитетни масони што си изучуваат и кабала и херметика и јога....

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.303
Поени од реакции
5.904
Не само што не се подигнати, туку се и духовно ретардирани. Кулминација на ретардираноста е во оправдувањето на хиерархијата. И сега, демек кај нив се е рамно, а остатокот од светот(профани или како ги викаат) ќе им биде потчинет :facepalm:
Злото се наоѓа во таа хиерархија, среќа што во себе го носи семето на своето самоуништување оти светов не е логички туку е дијаллектички.
За знаењето....да го имаат, ама пошто се поделени на 300 различни групи нема кој да го сумира. А уствари што би рекол еден тип, не е финтата да стекнеш знаење, секој идиот го може истото.....работата е во сакањето на знаењето.
Имаш право тотално али гледано од врвен аспект се што ни се случува ни се случува зашто така мора да биде се е режирано од нешто на повисока инстанца нешто поголемо и посилно од нас луѓето... Прифаќањето е мајка на мирот.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
А кои сте вие?
Ти кажи кои сме ние, нели ти се знаеш а те бидува и со епитети и надимаци, зошто ме тераш јас да кажам кога таквите како мене според тебе се духовно ретардирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom